CDW wint uit bij Delta Sports met 0-1

Door Sander van Loon op om

Na het 0-3 verlies in de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen Woudenberg was voor de groep duidelijk dat uit bij Delta Sports resultaat behaald moest worden. Een zeer sterke eerste helft was voldoende om de 3 punten mee terug naar Wijk bij Duurstede te nemen en Anis el Makrini werd de matchwinner.

In tegenstelling tot de vorige uitwedstrijd tegen Delta Sports is CDW nu wel direct scherp vanaf minuut 1. Delta wordt meteen onder druk gezet en weet zich veelal geen raad in balbezit waar CDW veelvuldig op zoek gaat naar de opening in de defensie van de tegenstander. In de 15e minuut komt de zeer sterk spelende Erman Kurt over rechts het strafschopgebied in, maar hij ziet zijn schot op het laatst geblokkeerd worden. De druk is groot en in de 25e minuut is daar de terechte voorsprong. Anis zet voor en ziet zijn bal door meerdere spelers niet geraakt worden en bij de tweede paal binnen vallen 0-1. Een beetje gelukkig, maar wel een zeer terechte voorsprong. CDW wil snel zaken doen en blijft de aanval zoeken maar de keeper van Delta Sports brengt achtereenvolgens redding op schoten van Thijs Wiegers, Jeff Zichterman, Yoeri Lakerveld en Anis en zorgt ervoor dat er slechts met 0-1 gerust wordt.

Meteen na de thee is het Meme Dore Aminata die vanaf rechts Ingmar de Wit weet te bereiken, maar diens poging wordt geblokt door de verdediger. Delta Sports gaat in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en nog opportunistischer spelen. De duels worden steviger en de middenvelders krijgen kramp in hun nek van de lange ballen. Als je zelf niet scoort, dan is er altijd het risico dat de bal net een keer verkeerd valt, maar keeper Michael Nieuwenhuizen wordt ontzien door zijn sterk spelende achterhoede met als centraal duo Ferry Stooker en Bryan van Engelen die heer en meester zijn. 10 minuten voor tijd weet de ondertussen ingevallen Gijs Klaassens een 1 op 1 met de keeper niet te verzilveren en niet veel later schiet Eren Kurt vanaf de rand 16 in de handen van de keeper. Ondertussen staat Delta Sports na een rode kaart nog maar met 10 man en kan het ook geen vuist meer maken. Na 95 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter Peetoom voor het laatst en zijn de eerste 3 punten voor de mannen van trainer Alvin Veldhuizen een feit.

Gefeliciteerd mannen! Zaterdag de uitwedstrijd tegen Jonathan in Zeist dat met 4-1 verloor bij Woudenberg en nu eveneens 3 punten heeft na 2 wedstrijden.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini, Stooker, van Engelen (Wilson), Lakerveld, Wiegers, Erman Kurt (de Vos), van der Sanden, Zichterman (Breed), de Wit (Klaassens), Dore Aminata (Eren Kurt)