CDW wint verdiend de uitwedstrijd bij Delta Sports’95 in Houten

Door Sander van Loon op om

Na de fraaie 2-0 thuisoverwinning op koploper Loosdrecht afgelopen zaterdag 1 februari had trainer Maurice Pot met zijn staf de opstelling grotendeels intact gelaten.

Met in de defensie Benjamin Polman en Robbin van den Berg centraal en de opbouwend sterke backs Lakie en Anis, een sterk en agressief middenveld met controleur Bart, werker Thijs en de vrije man tussen de linies Timon, Rosh als aan speelpunt in de spits en Jeff Zichterman en Ingmar als vleugelspitsen er om heen.

De wedstrijd startte om 15.15 uur onder leiding van Dhr. de Waard. Het eerste kwartier was aftasten, wat speldenprikken over en weer. Rond de 30e min een mooie aanvallende actie van CDW, de consequent leidende scheidsrechter constateerde een overtreding in het strafschopgebied. Penalty die door Bart van de Leemkolk koelbloedig werd benut: 0-1.

Delta moest gaan werken, maar ze hadden geen plan. CDW stond goed opgesteld en speelde agressief maar correct. De tegenstander ging steeds vaker over de schreef; de schwalbes en harde tackles waren niet van de lucht. CDW liet zich niet intimideren, karakter, passie en werklust met o.a. Jeff als voorbeeld die in de eerste helft eerst met een bloedneus en daarna met een hoofdwond naar de kant moest, maar steeds sterk terug kwam. Net voor rust even concentratieverlies, voorin en op het middenveld stond men te ver en in een blok, aanval en een voorzet voor Delta. De verder sterk keepende John Verweij verkeek zich volledig op deze eenvoudige bal voor de goal 1-1.

De spelers van Delta maakten het de scheidsrechter steeds lastiger om de vele overtredingen goed te beoordelen, hetgeen net voor rust leidde tot een terechte rode kaart voor Roy Kelder.

In de rust hamerde Maurice er op, blijf je spel spelen, geconcentreerd. Kort na rust, na weer een mooie aanval. Corner van Timon, veel mensen voor de goal, de jonge 17 jarige keeper van Delta had er niet goed het zicht op: 1-2.  Kort daarna een aanval via hun nr. 2 en nr. 7, de 2 spelers waar alles bijna om draaide bij Delta Sports. Onze verdediger beging volgens de scheidsrechter ook een overtreding in het 16 meter gebied, penalty 2-2.

CDW bleef echter geconcentreerd en verstandig voetballen, met uiteindelijk een mooie 2-3 van de voet van de prima spelende Timon Brandsen. De frustraties liepen hoog op bij Delta Sports, kort na de goal werd ook hun ervaren verdediger Rody de Vrede met rood van het veld gestuurd.

Met de wissels Eren voor Jeff, Pim Plantinga voor Rosh en de jonge Dani Pot voor de leeggespeelde Bart werd de wedstrijd geconcentreerd uitgespeeld. Fel doorzetten op de verdediging door Pim, zoals hij dat kan, zorgde voor de 2-4 eindoverwinning op deze late zaterdagmiddag.

Jammer dat de aanhang van  Delta Sports de scheidsrechter na afloop belaagde; CDW  liet echter zowel binnen als buiten de lijnen correct gedrag zien, waardoor deze mooie overwinning nog meer kleur kreeg.

Op naar de volgende wedstrijd, komt allen, aanstaande zaterdag 15 februari 14.30 uur thuis op de Mariënhoeve tegen Almere FC 1, de huidige nr. 4.