CDW wint verdiend eerste competitieduel uit tegen JSV

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 26 September heeft CDW in haar eerste thuisduel in de competitie gewonnen met 1-2 tegen JSV  uit Nieuwegein. Na een 0- 0 ruststand namen de Wijkenaren tegen deze directe concurrent  uiteindelijk  verdiend met 1-2 de punten mee naar huis.

CDW startte met een iets gewijzigde basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd.  Anis el Makrini verhuisde van de backpositie naar het middenveld en Eren Kurt startte als linksbuiten. In de verdediging was er plaats voor Benjamin Polman, die naast de opnieuw karaktervolle Craig Wilson een sterk verdedigingsblok vormde. De tegenstander JSV had een vrijwel compleet nieuw elftal ten opzichte van vorig seizoen. Achterin routine en op het middenveld en in de aanval snelle sterk handig en van plek afwisselende jongens, die vooral veel voor eigen succes gingen. Over de eerste helft waren de supporters van CDW het gauw met elkaar eens, het was weinig enerverend. CDW dat wel als team opereerde tegen een technisch soms betere tegenstander. Met name hun nummer 7 Jonathan Libania liet enkele zeer mooie acties zien, onder andere met een schot bovenkant lat in de 30e minuut.

Na rust in eerste instantie een gelijk spelbeeld, maar in de 55e minuut greep de technische staf in en kwamen spits Daan van Amerongen en Pim Plantinga er in met nieuwe energie voor de leegespeelde Rosh Rigter en Eren Kurt. Dit leidde meteen tot een grote kans voor Pim en daarna ook voor Daan in de 62e minuut: 1 op 1 op de keeper af, schoot hij te snel de bal over het doel. In de 73e minuut was het wel raak maar dan voor JSV , balverlies op het middenveld, de snelle nummer 7 kapte Craig uit en via een stuit ging het knappe schot in de korte hoek, onhoudbaar voor keeper John Verweij. CDW rechtte echter de rug, Lars kwam er in de 75e minuut in voor  Benjamin Polman. Een aanval later was het wel raak voor CDW, Daan scoorde prachtig uit een door Craig mooie scherp strak diagonaal genomen vrije trap, een kopbal prachtig in de rechterbovenhoek! De Wijkenaren roken de winst, maar moesten achterin alert blijven op uitvallen met de snelle spitsen. In de 83e minuut volgde nog een open kans voor Ingmar de Wit, maar 1 minuut later was het wel raak voor CDW. Uit een hoekschop van Anis, waar uitblinker Robbin van den Berg wel raad mee wist. Met een prachtig schot met zijn rechterbeen liet hij de JSV doelman kansloos. 1-2. Daarna speelde CDW geroutineerd en als team de wedstrijd uit. Craig Wilson ging op zijn laatste tanden in de spits lopen storen, de invallers gooiden al hun energie in het vroeg druk zetten en JSV kwam er niet meer aan te pas. In de 92e minuut kwam de frustratie los bij JSV en moest hun verdediger er na een zware overtreding op Robbin af met een rode kaart.

Een mooie teamprestatie van de Wijkenaren met opnieuw doorslaggevend de brede selectie met gemotiveerde spelers, die wat over hebben voor elkaar en bij blessures en schorsingen waardige vervangers zijn. Een aantal spelers zit bovendien dicht tegen hun goede vorm aan. Hier en daar nog een paar kilootjes minder voor een aantal spelers die wat later aansloten in de voorbereiding zal nodig zijn, ook volgende week in de thuis wedstrijd tegen De Meern 14.30 uur op ons sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede.

Het 1e team en de technische staf geven in ieder geval het signaal af dat zij graag voetballen en er veel plezier aan beleven. Laat dit ook gelden voor de supporters, andere elftallen en andere kantine gebruikers, volg de Covid 19 regels op, anders loopt het net als bij JSV waar de mooie ruime kantine al gesloten was en er geen mogelijkheid meer was om na afloop een biertje te drinken en de overwinning te vieren.