De Meern walst over CDW heen

Door Sander van Loon op om

De ene nederlaag is de andere niet. Vorige week werd verloren van Maarssen, maar waren we tevreden over het getoonde spel. Vandaag ging het compleet mis tegen De Meern, dat maar liefst 8 keer wist te scoren en het vrije weekend kon dan ook niet op een beter moment komen dan nu.

De middag begint nog goed want onderweg richting De Meern komt er goed nieuws uit Veenendaal: het tweede wint daar met 1-2 bij GVVV 2. Nadat Erik van Eckeveld de 0-1 gemaakt had, was het vlak voor tijd Youri Reimert die de 1-2 scoorde en de eerste periode veilig stelde. Een geweldige prestatie van de mannen van Leroy van Doleweerd en Diek de Rooij.

Voor CDW 1-trainer Alvin Veldhuizen wordt de puzzel er per week niet makkelijker op. Nadat ook Jeff Zichterman deze week geblesseerd afhaakt en Roan van Zalingen moet werken is de lijst met afwezigen lang. De Meern daarentegen start op volle oorlogssterkte en laat vanaf het eerste fluitsignaal de intentie om te winnen zien. Al in de 3de minuut ligt de bal achter keeper Michael Nieuwenhuizen. Over links wordt de spits van De Meern makkelijk vrijgespeeld en die weet in een 1 op 1 de bal langs Michael te spelen… 1-0.

CDW lijkt wakker en begint mee te voetballen. De speelwijze ten opzichte van vorige week is hetzelfde en er wordt hoog druk gezet. In de 15e min is er dan ook de eerste mogelijkheid. Gepruts in de achterhoede bij De Meern wordt helaas niet afgestraft door Kasper van der Meij. De Meern daarentegen komt nog een keer gevaarlijk door maar Michael weet op een snoeihard schot goed redding te brengen. In de 18e min is CDW dicht bij de gelijkmaker: een corner van Youri Lakerveld bereikt Roderik Sybesma die de bal net over kopt. Dan de volgende tegenvaller. Youri startte de wedstrijd al licht geblesseerd en kan niet verder. De net van een blessure teruggekeerde Dani Pot vervangt hem. CDW blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker en krijgt vlak voor de rust een vrije trap die Anis el Makrini net over het doel van De Meern ziet gaan.

Het is rust en het is druk in de kantine van De Meern. Veel supporters ook uit Wijk met op dat moment nog altijd het geloof op een resultaat. Helaas, de tweede helft verloopt voor CDW dramatisch. Na 5 minuten krijgt De Meern voor een obstructie (?) een hele makkelijke strafschop. Keeper Michael zit er nog dicht bij maar niet genoeg om de 2-0 te voorkomen. Kort daarna komt De Meern opnieuw door en weet Michael geweldig te redden, maar het verzet is gebroken. Het armpje drukken op het middenveld is door De Meern gewonnen. De linies lopen uit elkaar, we lopen mee maar grijpen niet in en De Meern kan aan het doelsaldo gaan werken.

Het enige lichtpuntje is de 6-1 van Kasper van der Meij die zijn eerste doelpunt in CDW 1 maakt.

Nog voordat de scheidsrechter voor het laatst fluit scoort De Meern nog twee keer en staat de niet geflatteerde eindstand van 8-1 op het scorebord. Deze doet pijn, heel veel pijn. De gifbeker moest vandaag helemaal leeg. Des te meer is het te waarderen dat het grootste gedeelte van de groep toch even terugkeert naar de CDW kantine… het hoongelach even incasseert en de tweede elftal spelers feliciteert met hun periodetitel. Volgende week een vrij weekend voor de selectie. Het tweede zal dit liever niet gehad hebben, maar voor ons eerste elftal is dit erg welkom. Op 20 november pakken we de draad van de competitie weer op met de uitwedstrijd bij Loosdrecht.