Eerste Bekernederlaag CDW 1 in Veenendaal tegen VRC

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 29-08-2020 heeft CDW 1 de eerste bekerwedstrijd gespeeld tegen VRC Veenendaal. Na een 2-0  ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een verdiende 4-0 overwinning voor de thuisploeg. Voor de technische staf en spelersgroep van CDW 1 is er voorafgaand aan de start van de competitie op zaterdag 19 september 2020 nog wel wat werk te verzetten.

De eerste 20 minuten ging de wedstrijd redelijk gelijk op, hoewel de tegenstander vaak wel net iets feller was in de duels en de CDW-ers, waar enkele eigen jeugdspelers ingepast waren, nog wat aan elkaar moesten wennen. Voor de rust kwam er al wel meer druk op het doel van doelman John Verweij, die de gehele wedstrijd voldoende werk te doen kreeg. In de 42e minuut volgt er een lage voorzet vanaf rechts, slecht weggewerkt vanuit de verdediging, waardoor de bal ongelukkig via Thijs Wiegers in het CDW-doel belandde. Eigen goal! Helaas volgde de 2-0 te snel, balverlies op het middenveld, een snelle uitbraak, buitenspel werd omzeild, en de spits van VRC kon alleen op John af. Deze redde eerst nog met zijn voet, de rebound verdween echter in het doel. CDW kon daar aanvallend in de eerste helft weinig tegenover stellen behalve een aantal goede acties van Ingmar de Wit en nieuweling Daan van Amerongen die duidelijk lieten zien elkaar goed aan te voelen. Zo ging een goede voorzet van Ingmar via de inkomende Daan rakelings voorlangs en schoot Daan in kansrijke positie tegen de keeper op. Ruststand dus 2-0.

Na de rust kwam Pim Plantinga voor Anis en Lars Mulder in de spits voor Daan. CDW begon gelijk agressiever. Snel druk zetten en afjagen van de tegenstander lukte in eerste instantie, met al wel snel een gele kaart voor Pim, makkelijk gegeven. Aansluiting vanaf het middenveld, waar steeds meer duels werden verloren, was er echter te weinig ondanks de goed coachende en organiserende Craig Wilson, net als Daan een nieuwe ervaren kracht ter sturing en begeleiding van onze jonge talentvolle ploeg. Vervolgens balverlies op het middenveld, dwars door het midden een breedtebal… iedereen voorwaarts gericht en via een counter en schot binnenkant paal: 3-0 voor VRC. In de 66e minuut is er weer slordig balverlies en een doorbraak van een speler VRC, van achter getackeld door Pim, met als gevolg een 2e gele kaart dus rood. Weinig eer meer te halen dus voor CDW vandaag, dat met 10 man wel bleef strijden, maar in de 77e minuut door een goal uit een corner van hun spits Rubin Gentenaar op 4-0 kwam. Enkele kleine kansen voor CDW via Erin en Lars, die op de keeper stuitte, was alles wat de Wijkenaren er tegenover konden stellen.

Een valse start dus en met name op het gebied van duelkracht en coaching / communicatie onderling is er nog al wat te verbeteren bij onze jeugdige CDW mannen.

De oefenwedstrijd in en tegen Houten op dinsdag 1 september om 20.00 uur en de tweede bekerwedstrijd aanstaande zaterdag 14.30 uur thuis op ons sportpark Mariënhoeve tegen Zuidvogels zijn beide mooie wedstrijden om te bouwen aan een beter ingespeeld team, maar gelukkig zullen dan enkele ervaren sterkhouders terugkeren in het team. Alle supporters zijn van harte welkom om onze mannen te ondersteunen bij deze seizoensvoorbereiding.