Geen kans voor CDW bij koploper Maarssen

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 07-03-2020 moesten de mannen van trainer Maurice Pot en zijn staf op naar sportpark Daalseweide in Maarssen. Na een 2-0 ruststand werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een 5-0 nederlaag, waardoor Maarssen de 2e periodetitel kon pakken.

Omdat de scheidsrechter het 1e veld [grasveld] afgekeurd had vanwege de regenval van afgelopen week, moest de start van de wedstrijd uitgesteld worden tot 15.15 uur om op veld 3 te kunnen gaan spelen. Er stond een straffe westenwind over het veld. Na een minuut stilte, vanwege het overlijden van de man van de vrouwelijke grensrechter, floot de jonge scheidsrechter voor de aftrap.  Bij CDW was de opstelling niet gewijzigd t.o.v.  de voorgaande wedstrijden, met de gedachte dat men zo ook beter op elkaar ingespeeld raakt.

In het begin wat aftasten, wat speldenprikken over en weer. Tot de 12e minuut, eerst 2x een overtreding tegen een CDW-speler wat de scheids door liet gaan. Echter, het op de hakken lopen van hun aanvaller in het strafschop gebied werd wel bestraft! Al weer een penalty tegen, ondanks de protesten vanaf de bank en van de spelers van CDW. Deze kans liet routinier Sven van Vuuren zich niet ontnemen, 1-0. CDW herpakte zich, kreeg ook wat kleine kansen, o.a. in de 15e min. een vrije trap randje strafschopgebied door Timon, maar net naast geschoten. De druk van Maarssen nam daarna weer toe, resulterend in de eerste gele kaart van de wedstrijd in de 43e min voor Benjamin Polman. Kort daarna balverlies op het middenveld, prachtige aanval van Maarssen, 2-0 door Dion Gerritsen.

Na rust 2 wissels, Max Hoogduin voor Bart en Pim Plantinga voor Lakie. CDW begon sterk, de warrig leidende scheidsrechter bleef echter een bron van irritatie voor CDW. Maarssen zakte wat in, CDW conditioneel sterk, pakte wat meer het initiatief, en het geloof kwam wat terug. Maar helaas, dan de 25e min. na rust, aanval afgeslagen van Maarssen, bal in het bezit van onze keeper John, die besluit om in het eigen strafschopgebied even een aanvaller van Maarssen uit te spelen, wat mislukte: 3-0.

Kort daarop de 3e wissel, Eren in plaats van diepste spits Rosh die een zware middag had tegen de geroutineerde verdediging van Maarssen. Er kwam wat meer ruimte voor Maarssen wat resulteerde in de 4-0 door hun sterke nr.15 en later nog de 5-0.

Kort na 17.00 uur werd de wedstrijd afgefloten op het koude sportpark. Hulde aan de trouwe groep CDW supporters die er net als de staf en spelers meer van hadden verwacht. Helaas, deze tegenstander was een maatje te groot, slimmer en te geroutineerd. Op naar volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent JSV Nieuwegein 14.30 uur op ons sportpark Mariënhoeve in Wijk.