Knappe 0-2 overwinning CDW bij Loosdrecht

Door Sander van Loon op om

Op een troosteloos sportpark Hallinckveld in Loosdrecht herstelde CDW zich uitstekend van de twee nederlagen op rij. Loosdrecht is traditioneel een lastige tegenstander voor CDW, maar nu wisten de mannen van trainer Alvin Veldhuizen door doelpunten van Kjeld van der Sanden en Jesse van Grondelle drie hele fijne punten mee terug richting Wijk bij Duurstede te nemen.

Het vertrouwen op een goed resultaat was donderdag op de training al van de gezichten af te lezen. Meerdere spelers keerden terug van blessures en het strijdplan lag weer klaar. Nadat de goed leidende scheidsrechter Appel om 14:32 uur voor de aftrap had gefloten was er de eerste 20 minuten weinig te beleven. CDW zat er kort op en wist dat je de zeer handige spitsen van Loosdrecht niet de ruimte moest geven. Het hoog druk zetten resulteerde erin dat Loosdrecht gedwongen werd om de lange bal te spelen. Waar dit tegen De Meern veelal eindigde in een vrije doortocht, was het nu de verdediging van CDW – onder leiding van een zeer sterk spelende Roan van Zalingen – die de duels wist te winnen. Toch is de eerste grote kans voor Loosdrecht wanneer de bal vanaf de zijkant achter de verdediging langs voor het doel van CDW gespeeld wordt. De spits mag vrij inschieten maar met een reflex weet keeper Tijn van Dijk redding te brengen. Hierna is het de beurt aan CDW. Floris van Dijk wordt vrijgespeeld en besluit te schieten. Helaas gaat zijn doelpoging rakelings voorlangs en dus gaan we met een 0-0 stand rusten.

De intentie van Loosdrecht is vanaf minuut 1 in de tweede helft duidelijk en CDW wordt flink op eigen helft teruggedrongen. Omdat Loosdrecht vooral erg slordig is in de eindfase mag CDW hoop houden op een resultaat. In de 66e minuut is er dan toch de openingstreffer en wat voor een. Middenvelder Kjeld van der Sanden vangt de bal op en na een korte dribbel ligt de bal dusdanig lekker dat hij besluit om uit te halen. Onhoudbaar verdwijnt de bal in de verre hoek en CDW neemt de leiding: 0-1.

Loosdrecht gaat op zoek naar de gelijkmaker maar blijft slordig en iedere voorzet of hoge bal wordt door CDW gewonnen. 10 minuten voor tijd is het Jesse van Grondelle die besluit om door te jagen. “Ik dacht nog: spaar je krachten Jesse,” bekende de trainer na afloop maar Jesse zijn tomeloze inzet wordt beloond. Een te korte terugspeelbal en hij pakt dit vroege Sinterklaaskadootje heel graag uit en maakt zeer koelbloedig de 0-2. De ontlading is groot en iedereen werkt zich het snot voor de ogen om de 3 punten mee te nemen. Geen ‘rouwmomentjes’ wanneer het niet lukt, maar met z’n allen omschakelen. Ook de invallers, die met opgestroopte mouwtjes het veld inkomen om de zege veilig te stellen. Na 94 minuten fluit de scheidsrechter af en door deze zege klimt CDW naar een gedeelde vierde plaats.

Omdat Maarssen thuis met 0-3 van De Meern verliest, gaat BFC er met de eerste periode vandoor. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Geinoord, dat net als CDW 15 punten heeft. Een leuke wedstrijd om naar uit te kijken maar helaas weer zonder publiek. Dan maar weer 90 minuten lang de berichten op Facebook, Twitter of Instagram volgen, want dat was vandaag tiptop geregeld!