Knappe prestatie van CDW.

Door cdw-1 op om

In Waardenburg tegen 1e klasser WNC zag het er in de rust niet naar uit dat CDW daar nog met een goed resultaat vandaan kon komen. Met volledige medewerking van onze jongens sloeg WNC toe in de 8e en 42e minuut. Vóór de 1-0 had CDW toen al de beste kans van de eerste helft laten liggen, rust 2-0. Dat bleef lang zo, pas in de laatste fase kwam CDW sterk terug en sleepte een terecht gelijkspel uit het vuur. Dit resultaat was ook goed voor de eerste plaats in de poule. Omdat ook Tricht won van Theole (1-0) gaan CDW en Tricht door in de bekerstrijd en heeft WNC het nakijken.
CDW moet terug.
Dat het er in de eerste klasse nog even een tikje sneller aan toe gaat dan één treetje lager ondervond CDW in de eerste 10 minuten in Waardenburg. WNC gaf vol gas vanaf de aftrap en daar had CDW vooral verdedigend moeite mee. Maar onder druk staan en dan ineens de eerste grote kans van de wedstrijd voor zich opeisen, dat is ook CDW. Al na 3 minuten glipte Jeff Zichterman op links langs twee verdedigers en zijn goede voorzet werd helaas matig door Eren Kurt ingekopt. Daar had keeper Arjan Kaasjager weinig moeite mee. WNC schrok daar niet echt van, daarna was het weer alle hands aan dek voor het doel van John Verweij. Al met al verdiende WNC het eerste doelpunt wat na 8 minuten viel wel. Maar de knullige manier waarop CDW eerst ruimte gaf om de voorzet van links te geven, en dan nog erger, de rechterspits kon uit de rug van een van onze jongens weglopen en vrij intikken, dat was gewoon niet goed. Maar het gebeurde wel, Gideon Emanuels tikte de bal langs onze kansloze keeper. Niet al te lang na die 1-0 werd zichtbaar dat CDW aan het herstel bezig was, tussen de 10e en 20e minuut werd ook WNC getest wat verdedigen betreft, dat leverde enkele goede aanvallen, 2 corners en een knap schot van Jeff Zichterman op, dichtbij een treffer, maar net over. Ook WNC kreeg nog wat mogelijkheden, halverwege de eerste helft werd een mislukte pass de basis voor een beste kans voor WNC. Spits Willem Paul v.d. Heiden schoot laag naast. Diezelfde speler kopte even later een vrije trap van links knap naar de kruising, John Verweij redde opnieuw. Dan kort voor de rust, Roan van Zalingen maakte misschien wel zijn enige foutje in de wedstrijd, hij speelde half hoog terug op zijn uit het doel gekomen keeper. John verwerkte die bal niet goed en daar profiteerde de linkerspits van. Hij pikte de bal op, zette voor en daar was het volgende ongelukkige moment, Roderik Sybesma, net als Roan ook een rots in de branding wilde verdedigend wegkoppen maar dat ging niet goed, hij kopte de 2-0 in zijn eigen doel. Even later was het rust.
Accenten verleggen.
Fijn voor een trainer, te kunnen werken met een team van 15-16 gelijkwaardige spelers, allen met hun specifieke kwaliteiten. Niet altijd even leuk voor spelers, beginnen op de bank, of er uit in de rust. Maar terecht werd er ook nu geprobeerd door enkele accenten te verleggen meer greep op de wedstrijd te krijgen. CDW wilde er alles aan doen om met een goed resultaat te vertrekken. Met Robbin van den Berg voor Tim van Ravenhorst als linksback en Rosh Rigter in een iets meer verdedigende rol dan Anis el Makrini werd er weer begonnen. En CDW was nu veel beter bij de les, direct was er nu druk op WNC en binnen de kortste keren leverde dat enkele corners op. Na een goede aanval had Thijs Wiegers ook een goed schot in huis, net niet ver genoeg in de hoek, daar kon de keeper bij. Na 55 min. een van de befaamde lange ballen van Roan, naar links, op de stropdas van Jeff. Die snijdt naar binnen en schiet rakelings voorlangs, nog een kans! Zo rond de 60e min. had WNC in enkele situaties echt wel even de hulp van de scheids nodig. Eerst werd Eren Kurt vakkundig in de 16 meter onder het gras geschoffeld, en even later werd Ingmar de Wit door de uitgekomen keeper gebombardeerd. Jammer voor CDW, geen reactie van de scheids. Nog een kwart wedstrijd, Lars Mulder kwam er nog in voor Pim Plantinga.
Daarna waren er 20 minuten waarin het gelijk op ging, en als er al eens een kansje was greep men verdedigend goed in aan beide kanten. Maar zoals WNC gemakkelijk aan hun doelpunten kwam was daar ineens ook die ene foute pass van een middenvelder. Bart van de Leemkolk doorzag het en onderschepte. Keeper Arjan Kaasjager was ver uit zijn doel, Bart schoof de bal naar Ingmar en die prikte de bal van buiten de 16 meter in het net. Die 2-1 deed WNC geen goed, en bij CDW gaf dat juist extra power. Nog geen 2 minuten later dook Rosh Rigter op links in de vrije ruimte met de bal aan de voet. Met een goede actie zette hij daarna de back voor joker en het voorzetje was ook nog eens perfect. Lars Mulder tikte de bal bij de eerste paal knap binnen, CDW had het wonder toch nog verricht. Nog 5 minuten, daarin kwam WNC nog wel met een laatste offensief wat in de slotseconde ook nog zomaar een goal op had kunnen leveren. Een zwabberbal van veraf ging op de kruising af, maar gelukkig voor CDW, John Verweij ook, hij tikte de bal uit de hoek. Einde, 2-2.
Een voorlopig bevredigend slot van de bekerstrijd, zaterdag 21 september begint de kompetitie met Loosdrecht – CDW.
CDW speelde met; John Verweij – Pim Plantinga (Lars Mulder) – Roan van Zalingen – Roderik Sybesma – Tim van Ravenhorst (Robbin v.d. Berg) – Thijs Wiegers – Bart van de Leemkolk – Anis el Makrini (Rosh Rigter) – Jeff Zichterman – Ingmar de Wit – Eren Kurt.