Koploper sneakt er met de winst vandoor

Door cdw-1 op om

De geschiedenis blijft zich herhalen, want net als tegen Maarssen heeft CDW aan de strijd met Delta Sports pas in de voorlaatste minuut de kous op de kop gekregen. Nog een gelijkenis, in beide gevallen moest een tiental CDW-ers de wedstrijd proberen af te maken. En de laatste vergelijking, Rosh Rigter moest er tegen Maarssen na een elleboog in zijn gezicht af, tegen Delta Sports liep hij tegen een rode kaart van scheids Vink aan na van achteren onderuit tikken van een tegenspeler.

Geen verschil

In de eerste helft van de wedstrijd tussen de koploper en de rode lantaarndrager was het opvallend dat er eigenlijk geen krachtsverschil tussen de teams was. Gelukkig was het droog, en hoewel met soms aardig wat wind maakten beide teams er een best aardig kijkspel van. Meest opvallend, grote kansen waren er niet of nauwelijks. En de grootste mogelijkheid kwam toen Ingmar de Wit Delta Sports keeper Mathijs Mocking de bal ontfutselde. Dat liep goed af voor de gasten, zodat de eerste helft met 0-0 afgesloten werd.

Sterke fase

Met de wissel van Rosh Rigter in de rust voor Thijs Wiegers begon CDW direct met een aantal sterke aanvallen in het eerste kwartier na de pauze. Dat leverde een kopkans voor Ingmar de Wit en goede schoten van onder meer Roderik Sybsema en Lars Mulder op, maar niet de verdiende treffer waar CDW in die fase eigenlijk wel recht op had. Halverwege de tweede helft, vrij kort na het uitvallen van aanvoerder Roan van Zalingen begon CDW het moeilijker te krijgen. Voor Roan kwam Anis el Makrini er in, een verdediger viel weg, een middenvelder er bij, dat werd weer een beetje schuiven met mensen en posities. CDW moest meer en meer op eigen helft terug en op een enkele counter na speelde het meeste zich op de Wijkse helft af. Met het inbrengen van Eren Kurt voor Benjamin Polman werd een volgende poging gedaan het accent weer iets naar voren te leggen, maar ook dat lukte nog maar mondjesmaat. Het onheil begon zich zo rond de 80e minuut af te tekenen toen CDW na de overtreding en rode kaart van Rosh Rigter met 10 man verder moest. Vermeld werd al, tegen Maarssen liep dat in de slotminuut verkeerd af, en ook nu ging het net zo. Al redelijk ver in de blessuretijd wist de even daarvoor ingebrachte Houtense spits Roy Kelder de bal na een in de doelmond gepompte vrije trap van dichtbij achter John Verweij te schieten. Daarna waren er nog 2 minuten waarin Jeff Zichterman en Eren Kurt vanaf de zijkant zich beiden vastliepen en niet aan een voorzet toekwamen, en keeper Mocking pakte nog een schot van Jeff Zichterman. Beroerd voor CDW om zo te verliezen, maar ja ook die speeltijd hoort er bij. En dat gaat over en weer, in Benschop was het 2-0 na 90 minuten en 2-2 na 95 min, toen was CDW blij, vandaag was het geluk bij de koploper. En wat brengt volgende week: JSV Nieuwegein – CDW, de strijd om de laatste plaats, maar hopen dat het CDW dan lukt de eerste driepunter binnen te slepen.