Moeizame zege voor CDW.

Door cdw-1 op om

Op bezoek bij FZO in Zeist heeft het meenemen van punten bij die wedstrijd meerdere keren aan een zijden draadje gehangen. Dat was vooral te danken aan de manier waarop CDW vooral in de eerste helft weigerde een handvol kansen te benutten. Dat het bij de rust nog 0-0 was is eigenlijk een wonder, want kort voor tijd had de spits van de Zeister ploeg ook zomaar de score kunnen openen. In de tweede helft beet FZO nog wat feller van zich af en CDW volhardde in de fouten van voor de rust, vele aanvallen strandden in schoonheid omdat men de bal in het doel wilde “breien” in plaats van eens van afstand te testen of de keeper zijn vak verstond. Kort na de rust kwam CDW ietwat gelukkig aan de leiding, via een van de Zeistenaren ging de bal in het net. In het vervolg kwam er nog een heel grote kans voor CDW, en ook nog een aantal minder grote.
Aan de andere kant waren diverse ingrepen van een stabiele defensie en fantastische reddingen van keeper Michel Schonis nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Kort voor tijd moest CDW met 10 man verder na een domme 2e gele kaart voor Max Hoogduin. Die paar minuten kwam CDW ook nog door, 0-1 was en bleef het.
CDW beter.
Het duurde niet lang voordat CDW de eerste kans kreeg, bij een uittrap van de keeper zag scheids Westland terecht dat deze de bal nog buiten het 16 metergebied vast had, dat werd een vrije trap die Jens van Doorn over het doel schoot. In het eerste kwartier was CDW meer aan de bal dan FZO, dat counterde slechts een keer met een klein resultaat, een corner en vervolgens een schot. Aanvallend bij CDW viel het op dat er door verkeerde loopactie en dito keuzes nogal eens een veelbelovend lijkende aanval mislukte. Beste kansen waren er na een corner van Jens van Doorn, hij kreeg zelf de bal uit de rebound en schoot laag voorlangs. Jeff Zichterman onderschepte een slechte uittrap van de keeper die ver uit zijn doel was. Jeff nam te veel tijd en schoot schuin rechts over het doel, weg 100% kans. En dan Yoeri Lakerveld, die deed wel wat er aan mankeerde, eens schieten. Hij had het lef wel na een mooie combinatie met Tim van Ravenhorst en Lars Mulder schoot hij hard op het doel, de keeper bokste de bal weg. Dan een steekbal naar Ingmar de Wit. De keeper tikte het lage schot corner. Nog maar een kans dan, combinatie Yoeri en Jens, de voorzet gaat via Jeff over. Dat alles was tussen de 20e en 35e minuut, in die fase had het minimaal 0-3 kunnen en moeten staan. Dan de laatste 5 minuten voor de rust. Eerst mocht de spits op Michel Schonis afgaan. Die redde fraai op de van dichtbij geschoten harde schuiver. De volgende aanval was aan de andere kant, Lars Mulder pikte een pass van Ingmar de Wit op en schoot langs de uitkomende keeper en langs de verre paal, een volgende open kans, rust 0-0.
Geen wissels.
Ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft en al na enkele minuten was er al weer de eerste kans. Yoeri Lakerveld plaatste een vrije trap bij de 2e paal waar aanvoerder Roan van Zalingen wel hard maar niet gericht kopte. De bal vloog in het zijnet. FZO antwoordde direct, de slimme spits had zich vrij gelopen en kreeg de bal op maat. Hij tikte de bal tegen de paal en die ketste precies terug in de handen van Michel. Dat was even mazzelen voor CDW. FZO beet na de pauze toch beter van zich af en het werd meer open met nog steeds iets meer balbezit voor CDW. Dan 50e minuut, corner Jens van Doorn en goede kopbal Inmgar de Wit. Maar weer net niet goed genoeg, hij kopte de bal tegen de hand van de keeper. Nu mazzelde FZO, dus die balans was ook weer gelijk. Dat alles was in de eerste 5 min. na de rust, het afmaken kon beter, maar spanning was er voor beide doelen. Het enige doelpunt viel in de 53e minuut. Een hoge voorzet van Tim van Ravenhorst kwam in de doelmond. Ingmar ging een luchtduel aan met een centrale verdediger en de keeper, dat won hij niet, maar hij was wel zo storend aanwezig dat de bal via een van de FZO-ers met een boog in het doel ging. Daarna kwam de eerste wissel, Thijs Wiegers kwam voor Bart van de Leemkolk. Tussen de 55e en 65e was er evenwicht, geen kansen. Dat werd anders toen de aanvoerder van de thuisploeg ineens van ver op het doel knalde, de pegel bereikte het doel niet, want smoorde in een kluwen spelers, maar hard was ie wel. Dan even later, iedereen denkt Ingmar is er door en kan schieten. Ja dat kon zeker, maar wat kwam was een lobje waar Lars Mulder niets mee kon beginnen, weer een kans niet benut. Daarna kwam Marijn Kroodsma voor Lars en even later Stefan Nesselaar voor Jeff Zichterman. Met nog een kwartier te gaan ging Jens weer eens op avontuur op rechts. Hij glipte langs 2 man en zette voor. Bijna op de doellijn staande kreeg Marijn het nog voor elkaar om de ideale voorzet nog over het doel te liften, het leek wel toveren, van zo dichtbij zo ver over. Kort voor pakte Max Hoogduin op een domme manier zijn 2e gele kaart, CDW moest nog ca. 7 minuten met 10 man verder. Vooral FZO drong toen aan, het kreeg enkele beste mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren maar vooral enkele cruciale reddingen van Michel Schonis zorgden er voor dat de driepunter mee naar Wijk ging.
Zaterdag as speelt CDW tegen VVZ’49, net als CDW vorig seizoen nog 2e klasser, 14.30 uur op Mariënhoeve.
CDW speelde met; Michel Schonis – Max Hoogduin – Bart van de Leemkolk ( Thijs Wiegers) – Roan van Zalingen – Tim van Ravenhorst – Frank Barte – Jeff Zichterman ( Stefan Nesselaar) – Lars Mulder ( Marijn Kroodsma) – Ingmar de Wit – Jens van Doorn en Yoeri Lakerveld.