Nipte winst brengt CDW weer aan kop

Door cdw-1 op om

De eerste wedstrijd is altijd de belangrijkste, dus eerst maar eens van FZO zien te winnen, dan kijken we wel verder. Dat was de logische opdracht voor CDW in de laatste reguliere thuisbeurt van dit seizoen. En dat lukte, na zoals gewoonlijk enkele beste kansen ook nu niet te benutten was het Thijs Wiegers die in de eerste helft scoorde. Floris van Dijk maakte na een kwartier in de tweede helft de 2-0. FZO deed vrijwel direct iets terug, dat bracht in het volgende halfuur aardig wat momenten die CDW met dichtgeknepen billen beleefde. Mede dank zij keeper Ibi bleef de 2-1 stand ongewijzigd.

Jubilaris

Het begin was vandaag niet anders dan in eerdere wedstrijden van CDW. Ook tegen FZO kwamen al enkele kansen in de eerste minuten. Wat te denken van de eerste, die ontstond nadat Pim Plantinga er direct vandoor ging op rechts en een corner verdiende. Die nam Floris van Dijk en werd door Bart van de Leemkolk geweldig ingekopt. Jubilaris Bart en zijn team hadden pech, de kopbal ging via het hoofd van een nietsvermoedende Zeister verdediger nog uit het doel. Daar had Bart zomaar na 40 seconden zijn 100e wedstrijd voor CDW 1 met een doelpunt op kunnen luisteren. Even later, Floris van Dijk onderschept de opbouw van FZO, gaat langs een verdediger en geeft strak voor naar Ingmar de Wit. Die kopt net naast, dat was ook een grote kans, weer net niet raak. CDW bleef de volgende periode het meest aan de bal met af en toe counters van FZO, veelal met lange ballen op hun gevaarlijke spits. Maar hoe goed de opbouw soms ook was, te veel werden veelbelovende aanvallen dan weer afgesloten met slechte en soms zelfs ongecontroleerde voorzetten. Toen het na ruim 20 minuten eindelijk eens lukte wel een aanval met variatie op te zetten was het ook direct raak. Thijs Wiegers dook na die goede aanval plots in de spits op en schoot op het doel. In eerste instantie werd zijn schot gekraakt door de keeper en verdediger. In het volgende duel ging Thijs onderuit maar hij zag toch kans om zittende alsnog de bal tegen de touwen te krijgen. Die 1-0 bracht FZO niet echt van hun stuk, mede geholpen door een in die fase slordig spelend CDW hielden ze goed stand. En natuurlijk, ieder team krijgt uit het niets wel eens een kans, en dat was nu niet anders. Spits Robert van Veldhuyzen kopte na ruim een half uur een voorzet van rechts maar net over en kort voor de rust schoot Danny ten Hoeve een vrije trap voorlangs het doel. Niemand tikte die aan, gelukkig voor CDW, rust 1-0.

Snel antwoord

Kort na de rust was het weer ten Hoeve die een vrije trap mocht nemen. Deze was beter, nu binnen de palen. Weer door niemand voor hem aangeraakt maar wel kundig door Ibi gepakt, dat was nodig, die was er in gegaan. Dan is CDW weer aan de beurt. Een schot van Ingmar de Wit werd geblokt, dat werd een corner. Floris van Dijk geeft goed voor, Roan van Zalingen kopt kiezelhard net naast. Na een kwartier, Jens van Doorn snijdt naar binnen en wordt aangepakt. Scheids Stuurman floot terecht, vrije trap voor CDW op een mooie plaats. Dat bewees Floris van Dijk, hij krulde de bal van ruim 20 meter prachtig langs de kansloze keeper, 2-0. Dan heb je wat lucht denk je als CDW, maar dat duurde maar even. Drie minuten later, corner FZO die komt goed voor en de centrale verdediger kopt raak. Door die 2-1 was CDW een tijdje van de leg, en tijdens de drinkpauze zo rond de 65e minuut werd Lars Mulder ingebracht voor Bart van de Leemkolk. Direct daarna, een corner van Floris gaat voorlangs, dat gebeurde bij CDW in de eerste helft en nu bij FZO. Ook zij kwamen er mee weg, niemand zette zijn grote teen er tegenaan, dat was genoeg geweest om te scoren. FZO verhoogde de druk en CDW reageerde door Max Hoogduin na 70 min. in te brengen voor Floris van Dijk. Tussen de 75e en 80e minuut had CDW weer even de overhand en waren er kansen. Eerst ondernam Yoeri Lakerveld een lange solo en zette voor op Lars Mulder. Die verlengde de voorzet net iets te ver, naast. En dan komt Pim Plantinga er op rechts weer eens overheen. Langs meerdere spelers van FZO, dat wel, maar ons werkpaard had bij die actie al zoveel gegeven dat hij zijn voorzet niet onder controle had. Een rustige bal op de volkomen vrijgelopen Lars was goed geweest, dat lukte niet. Pim schoot te hard voorlangs. Met Eren Kurt in de laatste 10 minuten voor Jens van Doorn probeerde CDW de met druk voorin FZO van het eigen doel af te houden. Soms lukte dat, die ene keer niet, een voorzet en een geweldige kopbal van spits van Veldhuyzen.
Maar wij hebben Ibi, die reageerde perfect en hield de winst vast voor zijn team. Na ruim 5 minuten naspelen, terecht wegens drinkpauze, blessures en wissels floot scheids Stuurman (goed leidend) af. Het was gelukt, ook deze finale wist CDW te winnen. Dan kwam de surprise uit Doorn, DEV hield VVZ’49 op 2-2, daardoor schoof CDW weer door naar de eerste plaats met 1 punt voorsprong. Zaterdag de 25e de ontknoping, in Soest, VVZ’49-CDW. Het thuisteam moet winnen, minimaal gelijkspelen volstaat voor CDW, een moeilijke maar niet onmogelijke opgave. Een ruggensteuntje voor de technische staf is dat het er naar uitziet dat de hele selectie fit is en vrij van schorsingen. Vandaag tegen FZO was Rosh Rigter geschorst, die is er dan ook weer bij.

CDW speelde met: Ibi el Salih – Pim Plantinga – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Yoeri Lakerveld – Bart van de Leemkolk (Lars Mulder) – Thijs Wiegers – Floris van Dijk (Max Hoogduin) – Jens van Doorn (Eeren Kurt) en Ingmar de Wit.