Puntendeling tussen CDW en Victoria (2-2)

Door Gert-jan van Rooijen op om

Wanneer je vandaag een kleine 20 minuten later op het sportpark aankwam, had je alle doelpunten al gemist. In een spectaculaire openingsfase waar CDW de 2 mooiste doelpunten van het seizoen scoorde werd maar liefst 4 keer gescoord en na 17 minuten stond de eindstand al op het scorebord: 2-2.

Nadat Pupil van de Week Yazz Klomp zijn voetbalkwaliteiten aan het publiek had tentoongesteld werd er afgetrapt. Beide ploegen lieten vanaf het begin hun aanvallende intenties, zien wat zeker de amusumentswaarde verhoogde. De eerste grote kans viel te noteren in de 7e min. Gijs Klaassens dook over rechts op en zijn voorzet was op maat voor Kasper van der Meij wiens kopbal in de handen van de keeper van Victoria belandde. 3 minuten later is het dan alsnog raak voor CDW. Een corner die tot vervelens toe afgelopen donderdag ingestudeerd was, lukte de eerste de beste keer wanneer CDW hem tot uitvoering brengt: Gijs is het eindstation en de assist is van Thijs Wiegers 1-0.

Helaas kunnen we niet lang genieten van deze voorsprong. Even later is het een corner aan de andere kant en uit een kluts weet Victoria in de 12e minuut al weer gelijk te maken 1-1. Nog geen 2 minuten staat deze stand op het scorebord want opnieuw Gijs – die met veel inzet en vertrouwen speelt – besluit vanaf 35 meter de keeper te verrassen en is succesvol. Zijn schot van grote afstand laat de keeper van Victoria verbouwereerd achter: 2-1. Helaas weet CDW ook nu de voorsprong niet lang vast te houden en in de 17e min verrast Victoria na een uitval de verdediging en keeper Michael Nieuwenhuizen en is het 2-2. Beide ploegen blijven hun aanvallers veelvuldig aan het werk zetten, maar echte grote kansen komen er niet meer, dus gaan de mannen met deze stand rusten.

In de rust wordt de niet geheel fitte Jesse van Grondelle vervangen door Lennard Nienhaus. Lennard sloot last minute alsnog aan bij de selectie omdat Roan van Zalingen toch niet fit genoeg was en nam de plek centraal achterin in. Beide ploegen lieten nog altijd aanvallende intenties zien maar de aanvallen strandden veelal rondom de 16 meter. Toch een kwartier voor tijd een 100% kans wanneer Jeff Zichterman de bal voorgeeft op Kasper die zijn inzet op de buitenkant van de paal ziet belanden. Aan de andere kant moet Michael een keer redding brengen en eindigt deze wedstrijd in een terechte puntendeling.

Het blijft ongemeen spannend en CDW zal de komende weken zeker nog flink aan de bak moeten om zich ook volgend seizoen te verzekeren van de 2de klasse. Om te beginnen aanstaande dinsdag al, wanneer er om 20.00u afgetrapt wordt uit bij Nieuwland. Thuis werd het na een 0-3 achterstand alsnog 3-3, dus zeker een tegenstander waar resultaat tegen mogelijk is.

We bedanken de balsponsor Timmerbedrijf Dennis Voorbij en restaurant ’t VeerHuys voor de bon voor de Man of the Match die deze keer naar Anis el Makrini gaat. Ook onze Grill Masters Hans en Ed en slagerij Mulder bedankt voor de heerlijke BBQ na afloop… was echt helemaal TOP geregeld!