Teleurstellende hervatting competitie CDW

Door Gert-jan van Rooijen op om

Op een troosteloos sportpark in Loosdrecht waar het nog harder waaide dan op onze eigen velden ging CDW 1 met 2-0 onderuit tegen Victoria.
CDW  creëerde weinig tot niets, maar ook de thuisploeg had niet veel in te brengen. Helaas was het de scheidsrechter die niet met een 0-0 naar huis wilde en met een kado gegeven strafschop de verliespartij inleidde.

In de eerste helft was er weinig te beleven. Beide ploegen hadden duidelijk moeite met de harde stormachtige wind. Het tempo lag laag en van beide kanten was het de achterhoede die veelal de duels van de voorhoede wist te winnen. Zeker voor CDW had er op sommige momenten meer ingezeten, alleen in de eindfase was er of niet de scherpte of niet de juiste beslissende pass. De tweede helft ging vrijwel hetzelfde van start als de eerste. Weinig aan de hand voor CDW totdat Sem Eissens een bal blokt in het strafschopgebied. Normaal gesproken zou dit een ingooi voor de thuisploeg opgeleverd hebben, maar de scheidsrechter promoveerde – zelfs tot verbazing van Victoria – de ingooi tot een penalty. Keeper Michael Nieuwenhuizen was kansloos op de goed ingeschoten strafschop … 1-0.

Bij CDW ging er een schepje bovenop, maar waar vorige week tegen De Bilt vooral het druk zetten resultaat opleverde, wist Victoria zich veelal onder deze druk uit te voetballen. 10 minuten voor tijd diende zich de grootste kans voor CDW aan. Kasper van der Meij werd onderuit gehaald en een vrije bal vanaf 20 meter is met Roan van Zallingen in het veld een kans. Helaas eindigde de bal in de muur en het schot uit de rebound van Roderik Sybesma was hard maar ging net naast.

Met uiteindelijk 1 op 1 achterin en Sem Eissens mee de voorhoede in speelde CDW alles of niets. Het mocht niet zo zijn… CDW wist niet gevaarlijk te worden en in blessuretijd counterde Victoria zelfs nog naar de 2-0. “Jammer, tegen dit Victoria had er meer ingezeten, maar we waren niet op ons best vandaag,” aldus de teleurgestelde trainer Alvin Veldhuizen. Natuurlijk was de strafschop een kadootje maar de strijd en energie van de week ervoor ontbrak en daar begint het uiteindelijk wel mee. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, dan komt Nieuwland ASC op bezoek.