Valse start verpest wedstrijd voor CDW

Door cdw-1 op om

Door een zeer matige eerste helft uit bij Loosdrecht waarin CDW tegen een 2-0 achterstand aanliep is de terugkeer in de tweede klasse niet geworden wat CDW er van hoopte. Na de pauze moest Loosdrecht ver terug, en waren er meerdere mogelijkheden om nog minimaal gelijk te maken maar meer dan een fraaie treffer leverde dat niet op.

Loosdrecht heerst

Ondanks alle goede bedoelingen moest CDW toestaan dat de thuisploeg furieus van start kon gaan. Er was geen rust in het spel van CDW te krijgen en de meest elementaire dingen gingen moeizaam of zelfs fout. Na een risicovolle breedtepass was het na 5 min. al bijna raak, Loosdrecht onderschepte en Aboubakr Ouaddouh kon zo op John Verweij afgaan. John redde toen nog knap, en had kort daarna mazzel dat diezelfde speler een volgende kans tegen de paal schoot. Pas na 16 min. de eerste kans voor CDW, Eren Kurt speelde Anis el Makrini goed in de ruimte aan. Zo kwam Anis vrij voor keeper Pepijn Pappot en ook hij redde knap op het goede schot. Na nog bijna 10 minuten tegenhouden voor CDW ging het dan wel fout. Loosdrecht won een duel op het middenveld veel te makkelijk. De linkerspits stond diep en kreeg de bal op maat, even was er geen CDW-er om de voorzet er uit te halen en ook de dekking na die voorzet was niet goed. Wel de loopactie van Nick Doppenberg die de bal hoog in het dak van het doel schoot. Eenzelfde aanval volgde na 30 min., weer een voorzet van links, nu kopte Amin Said net voorlangs. Na 36 minuten werd het 2-0. Weer een domme breedtebal die Loosdrecht oppikte en snel naar vleugelspeler Luuk van Huisstede gespeeld werd. Die schoot en had geluk, via een van de verdedigers van CDW krulde de bal in de kruising. Dé kans op de aansluiting was kort daarna, Ingmar de Wit had een vrije kopkans maar was te slordig en kopte naast. Rust 2-0.

CDW heerst

Wat een contrast, CDW voor of na de rust. Met Benjamin Polman en Robbin van den Berg voor Bart van de Leemkolk en Eren Kurt werd Loosdrecht vanaf de aftrap verrast, ze kregen amper de kans om van hun eigen helft af te komen. En dat was niet alleen in de eerste minuten, vrijwel de hele tweede helft hield CDW het initiatief. Dat bleef ruim een kwartier zonder beloning, soms pech, maar ook iets te weinig rust aan de bal was er debet aan dat het na 60 min. nog 2-0 stond. Pech had Pim Plantinga zeker, na een rush langs 3 man prikte hij de bal langs keeper Pepijn tegen de paal. Nog 25 minuten te gaan, Lars Mulder komt er in voor Roderik Sybesma. Volgende kans, een goede loopactie van Jeff Zichterman op links waarna Ingmar de Wit even te laat reageert en die perfecte voorzet toch niet haalt. Jammer, ondanks het overwicht werd het even iets te veel keren net niet. Dan doe ik het zelf wel dacht Tim van Ravenhorst seconden later. Hij kanjerde de 2-1 achter de kansloze Loosdrechtse keeper. Daarna had CDW best nog wel kansen tegen de steeds onzekerder wordende defensie van de thuisploeg. En ook vandaag weer was de verder goed leidende scheids van den Broek coulant voor het thuisteam door een zekere strafschop weg te wuiven. Als twee man van Loosdrecht zich binnen de 16 meter tegelijk vergrijpen aan een van onze aanvallers mag je toch wel verwachten dat daar een straf(schop) op staat. Maar nog ruim 15 minuten zwoegen en dan nog de nodige blessuretijd mochten niet baten. Er viel geen doelpunt meer, de 2-1 bleef op het scorebord, de eerste nederlaag voor CDW sinds 23 maart in Houten. De kop is er af, en de volgende krachtproef komt volgende week als CDW bezoek krijgt van Maarssen, een van de kampioenskandidaten.

CDW speelde met: John Verweij – Pim Plantinga – Roan van Zalingen – Roderik Sybesma (Lars Mulder) – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk (Robbin van den Berg) – Thijs Wiegers – Anis el Makrini – Eren Kurt (Benjamin Polman) – Ingmar de Wit – Jeff Zichterman.