Voorbeschouwing CDW 1 – Woudenberg 1

Door Sander van Loon op om

Na een handvol oefenwedstrijden en een 3-tal bekerwedstrijden gaat de competitie voor CDW 1 eindelijk van start. We trappen af tegen degradant van de 1e klasse Woudenberg die niets anders wil dan zo snel mogelijk weer terug naar de eerste klasse, waar voor CDW in eerste instantie de veilige plaatsen als doelstelling gaat gelden.

Omdat vele zondagteams de (gelijke) overstap naar de zaterdag hebben gemaakt heeft de KNVB besloten om een zware promotie/degradatie regeling in werking te laten treden. De nummer 1 promoveert rechtstreeks en de 3 periodekampioenen samen met de 3 uit poule A en B + nummer 11 en 12 uit de eerste klasse strijden om 1 plaats in de 1e klasse. De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks en de nummers  9, 10 en 11 spelen met 21 teams voor 3 plaatsen in de 2e klasse. Een goede start zou dus van harte welkom zijn.

Waar Woudenberg 4 punten in het bekeravontuur haalde tegen louter 2e klassers bleef CDW puntloos tegen 1e klassers SVL, De Meern en 2e klasser PVCV. Nu werd er bij vlagen aardig gespeeld maar waar de kansen en doelpunten tijdens de oefenwedstrijden aan elkaar werden geregen, werd het net in de bekerwedstrijden niet gevonden. Trainer Alvin Veldhuizen heeft dit seizoen de beschikking over een zeer brede selectie, wat aan het einde van het seizoen wel eens erg belangrijk kan zijn, In ieder geval zal de bank voor de wedstrijd tegen Woudenberg vol verse krachten zitten, wat voor een gezonde portie concurrentie zal zorgen.

Ons eerste elftal weet zich gesteund door de Teams van de Week JO8-1 en JO8-2 en de Pupil van de Week is Finn van der Meer.  Balsponsor is Van Mossel Renault en voor de Man Of The Match ligt er ook dit seizoen weer een bon klaar van Restaurant ’t VeerHuys. Wij wensen CDW 1 veel succes en nodigen onze supporters graag uit om onze jongens te komen steunen. Aanvang 14.30u.