Slotdag Wijkse Voetbalschool

Door Sander van Loon op om

Na zes intensieve trainingsochtenden vol voetbalplezier heeft het laatste fluitsignaal weer geklonken. Het derde seizoen van CDW’s Wijkse Voetbalschool zit er op. Onder het motto ‘Basistechniek is alles!’ zetten ruim 100 jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar op de slotdag nog één keer hun beste beentje voor. Het opnieuw talrijke publiek kreeg weer allerlei fraaie technische hoogstandjes voorgeschoteld, dus het vaantje en de Voetbalschool oorkonde na afloop waren ruimschoots verdiend.

Zoals elk jaar maakten we een speciale happening van de slotdag. Naast het gebruikelijke circuit met techniekoefeningen en -spelvormen was er een extra uitdaging: er werd in vier leeftijdscategorieën gestreden om de penaltybokaal. Onze eigen C1-keeper Tijn van Dijk en A1-keeper Tom Jonkerman van FC Dordrecht stonden daarbij onder de lat. Bart Elders (Mini’s), Sam Verheggen (F), Dennis van der Meij (E) en Dean Spee (D) namen de penalties het best en sleepten de felbegeerde beker in de wacht. De aan de voetbalschool deelnemende jonge doelverdedigers kregen een keepersclinic van onder andere Stefan Toonen (Jeugdkeeperstrainer bij PSV).

Leerzame periode

Bij elke trainingsochtend waren er twee à drie spelers van CDW 1 aanwezig en in totaal waren er 15 trainers op de slotdag actief. We sluiten hiermee een mooie leerzame periode af. In de voorafgaande week woonden maar liefst 27 leiders en trainers van mini’s, F en E een ‘Train de trainer’- en ‘Coach de coach’-bijeenkomst bij, onder leiding van Gerard Pouw en Robert van de Giessen. Zo werken we ook op dat front aan voetbalkwaliteiten en -plezier.

Mede door het aanhoudende stralende najaarsweer waren het zes geweldige voetbalochtenden op een van de meest geliefde scholen van Wijk bij Duurstede. Heel wat ouders kunnen nu op zoek naar een nieuwe besteding van de zondagochtend.

Foto’s: Marcel Hoogduin

[flickr_set id=”72157660908272266″]


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*