CDW wint overtuigend van FC Delta Sports ’95

Door een 4-0 zege op FC Delta Sports '95 is CDW een plaatsje omhoog geschoven en bezit het nu de 8e plaats. Waar de uitwedstrijd slechts een magere 0-1 overwinning opleverde, werd er thuis door een eigen doelpunt en doelpunten van Ingmar de Wit, Gijs Klaassens en Thijs Wiegers met 4-0 gewonnen.

Met Yoran de Vos in plaats van de geblesseerde Erman Kurt en Gijs Klaassens voor de geschorste Eren Kurt wordt er iets over half drie afgetrapt. Het is gezellig druk op het sportpark en de supporters gaan er eens goed voor zitten of langs de lijn staan, want als CDW zich wil handhaven in de 2e klasse en weg wil blijven van de nacompetitie plekken moet tegen de nummer 13 gewonnen worden.

De eerste helft is niet van hoogstaand niveau. CDW heeft vooral moeite om de ruimte te vinden in de hechte verdediging van de bezoekers, maar ook de blauw-gelen weten amper gevaar te stichten. In de 17e minuut noteren we de eerste echte kans wanneer Gijs door Ingmar wordt weggestuurd, maar zijn inzet gaat naast. Even later geeft Yoeri een steekbal op Ingmar, maar die vindt de keeper op zijn weg. Een vrije bal van de bezoekers gaat net naast en dan is het in minuut 30 dan toch raak voor CDW. Een hoekschop van Yoeri draait gevaarlijk in en via het achterhoofd van de verdediger van Delta belandt de bal in het doel: 1-0. Even later bedient Yoerie Kjeld, maar opnieuw weet de keeper knap te redden en zo gaan beide ploegen met een 1-0 tussenstand rusten.

CDW komt fel uit de rust en in de 48e minuut verdubbelt Ingmar de Wit de Wijkse voorsprong met een kopbal uit een voorzet van Yoeri. De ruimtes worden groter en CDW kan naar hartenlust aanvallen. Eerst is het Gijs die net naast schiet en even later weet Meme Dore Aminata een rebound niet tot doelpunt te promoveren. Een kopbal van Gijs gaat naast, maar nadat Gijs in de 65e minuut in de zestien onderuit is gehaald legt hij zelf aan voor de strafschop en schiet hij de wedstrijd op slot: 3-0. Trainer Alvin Veldhuizen brengt verschillende wissels in die moeiteloos inpassen en het is uiteindelijk in de 82e minuut Thijs Wiegers die een corner van Yoeri binnen kopt en daarmee de eindstand bepaalt op 4-0.

De 4-0 van Thijs Wiegers

Een meer dan terechte overwinning voor de Wijkenaren die daarmee de mannen uit Houten dieper in de degradatiezorgen duwen. De Man of The Match bon van Restaurant 't VeerHuys gaat naar Yoeri Lakerveld die met maar liefst 3 assists een belangrijk aandeel had in deze overwinning. We bedanken balsponsor KoppersSports.nl en het publiek voor de aanmoedigingen. De komende 2 weken is CDW vrij en dan is er 4 maart de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Jonathan!

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini (vd Hoeven), Stooker (v Engelen), Eissens, Lakerveld, Wiegers, de Vos, vd Sanden, de Wit, Klaassens (Zichterman), Dore Aminata