Vertrouwenscontactpersoon

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een laagdrempelig aanspreekpunt op de sportclub als er vragen of zorgen zijn, of wanneer er incidenten hebben plaatsgevonden op gebied van grensoverschrijdend gedrag. Dat kan gaan over pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie. 

Vertrouwenscontactpersonen nemen een belangrijke en bijzondere positie op de sportclub in door actief te werken aan grensoverschrijdend gedrag.

Deze persoon is bereikbaar voor iedereen die bij de vereniging betrokken is, en kiest geen kant bij incidenten. De VCP is géén hulpverlener en doet bij incidenten géén onderzoek in de vereniging. Een Vertrouwenscontactpersoon luistert, denkt mee en kent het sportnetwerk. De VCP voert een vertrouwelijk gesprek, dat garandeert dus geen geheimhouding van deze rol. Een professionele vertrouwenspersoon kan wel een groot deel van het werk in geheimhouding doen. Je kunt een melding maken per mail via vertrouwenscontactpersoon@cdw.nl.

Vertrouwenscontactpersoon: Wim van Kuik

“Hallo ik ben Wim van Kuik. Sinds een aantal jaren ben ik met pensioen. Sinds maart 2023 wonen mijn vrouw en ik in het prettige Wijk bij Duurstede. Beroepsmatig ben ik altijd manager geweest in de zorg. Ik heb zelf nooit gevoetbald maar wel op hoog niveau gehandbald. Ik heb me bij CDW aangemeld met het idee om nog iets te kunnen betekenen voor de sport.

In november 2023 heb ik de opleiding ‘Vertrouwenscontactpersoon’ van NOC*NSF/ Centrum Veilige Sport Nederland afgerond. Bij CDW is gelukkig al heel veel goed geregeld en de cultuur past bij me.

Ik hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging en een veilig sportklimaat bij CDW. Groet Wim”