Geen 3e winstpartij voor CDW 1 tegen FC Almere 1

Zaterdag 15-02-2020 heeft CDW 1 de thuiswedstrijd tegen Almere FC 1 helaas met een verlies van 1-2 afgesloten. Na een 0-0 ruststand en de 1-0 voorsprong uit een penalty in de 60e minuut, moest CDW jammer genoeg in de laatste fase het hoofd buigen, 1-1. En in de blessure tijd werd het ook nog 1-2, waar een gelijkspel toch wel verdiend was geweest.

Opstelling De technische staf onder leiding van Maurice Pot had de basisopstelling niet gewijzigd ten opzichte van de wedstrijden tegen Loosdrecht en Delta Sports, die beiden met winst werden afgesloten.

Om 14.30 uur kwamen de spelers van beide teams onder leiding van scheidsrechter Ruud v.d. Wielen het veld op, begeleid door onze jongens en meiden van het G-team. Zij hadden er reeds een (voor)wedstrijd op zitten, maar waren toch nog in het mooie rood- en blauw CDW tenue aanwezig, om onze jongens van het eerste aan te moedigen!

De eerste kans was voor CDW, in de 4e minuut na een verre inworp van Benjamin Polman [een extra wapen], een schietkans voor Jeff Zichterman. Daarna ook een kans voor de mannen uit de Flevopolder, die de eerste helft duidelijk voordeel hadden van de wind mee. Met goed gegroepeerd en technisch voetbal, een stabiele 2e klasser, namen zij het initiatief, maar CDW bleef goed overeind in de duels, zonder zelf tot kansen te komen. Net voor de rust moest sterkhouder Bart van de Leemkolk een actie op het middenveld met een liesblessure bekopen, Pim Plantinga kwam hem vervangen.

Na de rust, CDW had de wind nu mee, opnieuw een kopkans uit een ingooi in de 13e minuut na rust. Kort daarna een mooie actie van Jeff, in het strafschopgebied werd hij onderuit gehaald, penalty.

Ingmar de Wit schoot deze binnen; er zou nog een pittig halfuurtje volgen. Kort na de penalty de 2e wissel  voor CDW, Eren er in voor de geblesseerde Anis, Pim kwam op de backpositie. Eren zou de bal meer en beter vast kunnen houden op het middenveld en voorin.

Ook Almere FC voerde een dubbele wissel door in de 22e minuut, nog meer aanvallend. CDW probeerde het aanvalsspel van de gasten waar mogelijk te breken, met een gele kaart voor Timon en een gele kaart voor Rosh Rigter als gevolg.

Dani Pot kwam er nog in voor de geblesseerde Thijs Wiegers. De druk werd steeds verder opgevoerd, en jawel, uit een vrije trap, scherpe voorzet voor doel. 1-1. De blessuretijd volgde, ook nog enkele uitvallen en kansen voor CDW maar helaas. Uit een bijna identieke situatie volgde weer een vrije mogelijkheid na een voorzet in het strafschopgebied, hun spits Mike de Blieck maakte de 1-2. Teleurstelling bij spelers, staf en supporters, maar dit zijn de harde wetten van het 2e klasse zaterdag mannen voetbal.

Er volgen nu 2 zaterdagen zonder competitievoetbal. Toch houdt CDW 1 het ritme er in met 2 oefenwedstrijden. Aanstaande dinsdag 18-02-2020  om 20.30 uur speelt CDW thuis op Mariënhoeve tegen Patria en 9 dagen later, op donderdag 27 februari gaan we de Lek over naar Lopik, 20.00 uur is de aanvang daar.

Zaterdag 7 maart gaan we dan op bezoek bij koploper Maarssen, gevolgd door 1 week later, de belangrijke thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein.