CDW doet goede zaken met 2-1 winst tegen CJVV

Door een 2-1 overwinning op CJVV is CDW opgeklommen naar plaats 8 en passeren ze de Amersfoorters en Jonathan dat verrassend thuis verloor van OVC. Een terechte overwinning op basis van het spel en de kansen al werd het op het einde nog spannend toen vlak voor het eindsignaal de gasten alsnog de aansluiting wisten te vinden, maar gelukkig bleef het daarbij.

Nadat Pupil van de Week Lars Optekamp met een prachtige solo de CJVV-keeper het nakijken heeft gegeven, gaat de wedstrijd van start. CDW gaat meteen in de aanval en vertaalt al in minuut 6 het veldoverwicht in de eerste grote kans. Na een voorzet van Jeff Zichterman is het Gijs Klaassens die met een goede loopactie de bal voor het inschieten heeft, maar zijn inzet gekeerd ziet worden door de keeper. CDW blijft de overhand houden maar moet na 15 minuten al noodgedwongen wisselen wanneer Bryan van Engelen geblesseerd het veld moet verlaten en vervangen wordt door Yoran de Vos. CDW blijft door voetballen en omdat we sterker zijn op het middenveld hanteert CJVV vooral de lange bal richting de sterke spits. Het centrale duo Ferry Stooker en Sem Eissens speelt sterk en weet bijna ieder duel te winnen. Grote kansen zijn er lange tijd niet te noteren, maar vlak voor de rust bedient Yoran met een prima steekbal Gijs en dit keer is het raak voor Gijs 1-0.

Dit is ook de ruststand en op weg naar de kleedkamer hoort de groep via de speakers dat Jonathan thuis met 1-3 achter staat en er dus hele goede zaken gedaan kunnen worden. CDW start de 2de helft dan ook sterk en al na een paar minuten is de voorsprong verdubbeld. Kjeld van der Sanden wordt door Gijs aangespeeld en zet de 2-0 op het scorebord. Hierna is het CJVV dat beter in het spel komt en CDW dat wat achteruit begint te lopen. Echte grote kansen zijn er niet, maar je voelt langs de kant dat wanneer de bal een keer verkeerd valt, het zo maar spannend kan worden. Nadat in eerste instantie Gijs een rebound na een schot van Sem op de paal schiet, krijgt CJVV de kans om terug in de wedstrijd te komen. Keeper Michael Nieuwenhuizen wil de bal uit zijn doelmond stompen maar raakt de speler: penalty. Michael herstelt dit foutje en pakt de strafschop. Toch valt vlak voor tijd nog de 2-1. Een voorzet verdwijnt onverwacht achter Michael en de spanning lijkt terug. CDW laat het niet zo ver komen en de beste kans is nog voor Jeff Zichterman, die zijn inzet richting de verre hoek schitterend gered ziet worden door de keeper en zo eindigt de wedstrijd in 2-1.

Een goede overwinning en een goed herstel van de nederlaag 2 weken geleden tegen Jonathan. CDW klimt naar plaats 8 en heeft 2 verliespunten minder dan nummer 5 De Merino's waar zaterdag tegen gevoetbald wordt. Daarentegen staan de nummers 9 en 10 ook op korte afstand en is het duidelijk dat er gewoonweg geen makkelijke wedstrijden gaan komen en de groep iedere week flink aan de bak moet.

We bedanken de JO8-4 voor hun support als Team van de Week en Gildeslager Mulder voor het sponsoren van de wedstrijdbal. De bon van Restaurant 't VeerHuys gaat naar Yoran de Vos die al vroeg moest invallen en dit uitstekend deed met onder andere een assist op Gijs bij de 1-0. De groep bedankt ook Restaurant De Engel voor hun gastvrijheid en de heerlijke lunch voorafgaand aan de wedstrijd, werd ZEER gewaardeerd. Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, van Engelen (de Vos), Stooker, Eissens, el Makrini, Lakerveld, Wiegers, vd Sanden, Zichterman, Klaassens (vd Meij), de Wit