CDW pakt punt tegen titelkandidaat BFC

Van oor tot oor glunderde hij na afloop in de kantine: keeper Michael Nieuwenhuizen moest meerdere keren handelend optreden en wist knap de 0 te houden en al scoorde de verdedigende linie ook een ruime voldoende vandaag, Michael werd terecht verkozen tot Man of the Match. Helaas wisten we onze kansen zelf niet te verzilveren en eindigde de wedstrijd in 0-0, maar toch zal dit puntje als een overwinning voelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verwachtingen niet hoog en maakte de groep een ontspannen indruk. BFC is een goede ploeg met een mix van jonge talenten en ervaren voetballers en strijdt op dit moment met De Meern om het kampioenschap in de 2de klasse B. De mannen uit Bussum waren al vroeg op het sportpark en hadden ook veel vertrouwen in een goed resultaat tegen CDW dat het moeilijk heeft na de coronastop.

Nadat de mannen van trainer Alvin Veldhuizen samen met de pupillen van de JO11-1G het veld hebben betreden, mag pupil van de week Thomas de Jong onder een prachtig zonnetje en bijna zomerse temperaturen de aftrap verrichten. Anders dan in de uitwedstrijd, waar CDW in eerste instantie inzakte en eigenlijk het onheil over zich af riep, wordt er vandaag hoog druk gezet.

Net als in vorige wedstrijden dwingt het de tegenstander vaak tot het spelen van de lange bal en in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden staat de achterhoede vanaf minuut 1 goed en weet het uitstekende spelende centrale duo van vandaag (Craig Wilson en Bryan van Engelen) vele duels te winnen. Ballen die er wel overheen komen worden door Michael onschadelijk gemaakt.

BFC is de eerste helft de bovenliggende partij maar toch zijn er een paar standaard situaties waarin CDW zomaar op voorsprong kan komen. Eerst kopt Robbin van den Berg een corner maar net over en even later schiet Anis el Makrini een vrije bal richting de tweede paal waar Robbin en Roderik allebei net niet bij kunnen. Zo gaan beide partijen rusten met een 0-0 op het scorebord.

De tweede helft worden de rollen omgedraaid. CDW komt uitstekend uit de kleedkamer en de 0-0 ruststand maar ook het spel geeft vertrouwen. Eerst zijn er vooral gevaarlijke voorzetten die niet door de aanvallers van CDW afgerond kunnen worden en dan zet Kjeld van der Sanden in de 62e minuut met een uitstekende steekbal Jesse van Grondelle vrij voor de keeper. Jesse’s lob gaat over de keeper maar ook over het doel. Even later is het opnieuw Jesse die zichzelf goed vrijspeelt, maar nu weet de keeper redding te brengen en zo eindigt de wedstrijd in 0-0.

"Een prima resultaat en tevreden over de wedstrijd," aldus trainer Alvin Veldhuizen na afloop. "We hielden bij balverlies continu druk in plaats van teruglopen, waardoor BFC moeite had om zich er onderuit te voetballen," aldus de oefenmeester. Dit was inderdaad een groot verschil ten opzichte van de uitwedstrijd en geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Na afloop van de wedstrijd wordt afzwaaiende voorzitter René Gompel nog even letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet en verzorgt DJ Tom Pijpers het muzikale vervolg waardoor alle aanwezigen zich even op een mini-festival wanen, inclusief de spelers en staf van BFC die zich in het feestje mengen alsof ze al jaren bij CDW voetballen... en zo hoort het te zijn!

We bedanken onze sponsors Gildeslager Mulder en Restaurant 't VeerHuys en wijzen iedereen graag op de volgende feestelijke zaterdag 9 april: CDW 1 en 2 spelen dan allebei thuis en rond 17.00u maakt dan zanger Danny Temming zijn opwachting en hebben we prachtige prijzen voor het rad beschikbaar gesteld door onze Wijkse ondernemers. Maar eerst volgende week de uitwedstrijd bij Delta Sports in Houten.