Slagvaardig CDW wint van VRC met 4-1

Waar het vorige week tegen Valleivogels alleen aan doelpunten ontbrak, wist CDW vandaag wel een kwartet goals te maken. Ingmar de Wit, Anis el Makrini, Kjeld van der Sanden en Yoeri Lakerveld wisten het net te vinden en daarmee dik verdiend de 3 punten in Wijk te houden.

Nadat de felicitaties zijn overgebracht aan het tweede elftal dat net met (na een 0-1 achterstand) met 4-2 van Eemnes wist te winnen, wordt er met een kleine vertraging afgetrapt en is de vraag of CDW het goede spel vast weet te houden én of het nu wel in de eindfase tot scoren weet te komen. Na 5 minuten wordt bij de eerste aanval van VRC een voorzet bij de tweede paal binnengekopt. Een snelle 0-1 achterstand voor CDW dus, maar gelukkig tijd genoeg om dit te repareren. CDW komt beter in zijn spel en weet regelmatig de bal vrij te spelen door goed combinatiespel. In de 12e minuut ziet Meme Dore Aminata zijn inzet net naast gaan, maar is de eerste mogelijkheid voor de rood/blauwen een feit. CDW voert de druk verder op en waar in de 17e minuut nog een bal van Ingmar van (of toch over?) de lijn gehaald wordt, is het in de 18e minuut Ingmar die de bal na een corner van Thijs Wiegers hard binnen schiet: 1-1. CDW domineert en gaat op zoek naar een tweede treffer. In de 22e minuut wordt Eren naar de grond gewerkt, maar de scheidsrechter wil van geen strafschop weten. Even later kan hij echter niet anders dan naar de stip wijzen wanneer er hands wordt gemaakt na een schot van Yoeri. Anis eist de bal op en schiet hem feilloos binnen: 2-1. VRC probeert het tij te keren en het is de weer zeer sterk spelende Ferry Stooker die goed opgesteld staat wanneer de bezoekers gevaarlijk doorkomen. CDW blijft voetballen en nadat hij eerst nog een schot naast ziet gaan, is het in de 41e minuut toch raak voor Kjeld: een schitterend schot in de kruising na een assist van Yoeri. Nadat Erman Kurt even later nog net naast schiet, gaan we rusten met een 3-1 stand.

Het publiek gaat richting een hapje en drankje in de kantine en is er louter tevredenheid over hoe er gevoetbald wordt. De tweede helft komt CDW met dezelfde 11 binnen de lijnen en beslist het binnen 10 minuten definitief de wedstrijd. De mee opgekomen Sem Eissens vindt de eveneens mee opgekomen Yoeri Lakerveld voor het doel en die schiet de door "Bakkerij Lakerveld" gesponsorde wedstrijdbal binnen. Een vrije trap van Yoeri wordt even later net overgetikt en VRC weet tot tweemaal toe via een standaardsituatie gevaarlijk te worden, maar Sem weet ieder luchtduel te winnen. Ondertussen is Yoran de Vos het veld ingekomen voor Meme en Bryan van Engelen vervangt Eren Kurt. De "Zidane" van Bryan is een vermelding waard en toont aan hoe de ploeg en spelers met vertrouwen voetballen op dit moment. Mooi dat ook Martijn van de Weerdhof zijn debuut gegund wordt en zo eindigt de wedstrijd in een klinkende 4-1 overwinning.

Door deze overwinning verkleint CDW het gat naar nummer 6 VRC tot 2 punten, maar blijft het zelf op plaats 9 staan omdat CJVV (2-0 tegen nummer 4 Veensche Boys) en De Merino's (2-1 tegen nummer 3 Lunteren) ook weten te winnen. Zo begint een grote middenmoot te ontstaan en dus een zeer spannende competitie. Volgende week de uitwedstrijd tegen de verwachte kampioen Woudenberg, dat met 0-0 gelijk speelde tegen nummer 2 Valleivogels en het gat met 1 wedstrijd minder gespeeld op 6 punten weet te houden.

We bedanken balsponsor Bakkerij Lakerveld en restaurant 't VeerHuys voor het beschikbaar stellen van een dinerbon... De familie De Wit komt pannenkoeken eten, want Ingmarrrrrrrrrr werd uitgekozen tot Man of The Match.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini (vd Weerdhof), Stooker, Eissens, Lakerveld, Wiegers, vd Sanden, Erman Kurt, Dore Aminata (de Vos), Eren Kurt (v Engelen), de Wit