Collectief sterk CDW wint met 2-0 van De Merino’s

CDW heeft zichzelf afgelopen zaterdag een goede dienst bewezen door met 2-0 te winnen van hekkensluiter De Merino's. Een schitterende vrije trap van Yoeri Lakerveld, een verlossende treffer van Gijs Klaassens en een clean sheet voor debuterende keeper Bart van Velthuizen zorgden voor een 2-0 overwinning en plek 7 op de ranglijst.

Het was gezellig druk op het sportpark. Veel wedstrijden, een zeer fanatiek Team van de Week JO10-1, flink wat supporters uit Veenendaal en natuurlijk onze eigen vaste supporters zorgden voor een mooie ambiance die aardig in de buurt kwam van de derby der derby's Spakenburg - IJsselmeervogels van afgelopen weekend 😉. Onze gasten hadden de week ervoor ondanks continu veldoverwicht nipt verloren van koploper Woudenberg, dus CDW - dat knap met 1-3 van CJVV won, was gewaarschuwd.

De Merino’s start sterk en weet vooral de eerste 10 minuten CDW flink onder druk te zetten, maar onze keeper Bart die de geblesseerde Michael Nieuwenhuizen vervangt, wordt niet getest. CDW komt hierna steeds beter in de wedstrijd en net als tegen CJVV beginnen de combinaties steeds beter te lopen: Kjeld van der Sanden ziet zijn schot na een kaats van spits Eren Kurt over getikt worden door de keeper. In de 31e minuut legt Yoeri aan voor een vrije trap. Iedere training oefent Yoeri een paar ballen en dit betaalt zich nu ook uit... strak in de kruising en de 1-0 staat op het scorebord. Een schot net voor de rust van Kjeld gaat maar net naast en zo zoeken beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamer op.

De tweede helft gaat De Merino's op zoek naar de gelijkmaker, maar bijt het zich stuk op het collectief en gedisciplineerd spelende CDW. In de 57e min dan toch een goed uitgespeelde aanval van onze gasten, maar Bart weet de inzet van de vrijgespeelde aanvaller te keren. Langzaam verdwijnt het geloof in een resultaat bij de tegenstander en met verse krachten blijft CDW continu druk houden op de bal. Uiteindelijk is het Thijs Wiegers die de bal weet te veroveren en de ingevallen Gijs Klaassens wegstuurt. Gijs blijft koel en schiet de verlossende 2-0 binnen. Een vrije trap van De Merino's wordt nog knap gepakt door Bart en zo eindigt de wedstrijd in een 2-0 overwinning en stijgt CDW naar de 7e plaats.

Na afloop krijgt Bart de bon van restaurant 't VeerHuys overhandigd als Man of The Match en kan het feest in de kantine losbarsten met onder andere Yoeri en Thijs als tappers achter de bar. We bedanken onze balsponsor Van Schuppen en alle supporters. Een speciale dank ook aan alle vrijwilligers die tijdens deze zeer drukke maar super gezellige zaterdag hun steentje hebben bijgedragen!

Opstelling CDW: v Velthuizen, vd Hoeven, Eissens, Stooker (v Engelen), Lakerveld (de Vos), Wiegers, Erman Kurt, vd Sanden, Zichterman, Eren Kurt (Klaassens), de Wit (Ruvakuki)