Monsterscore Jonathan na foutenregen CDW: 2-9

De middag begon nog zo mooi. CDW JO10-1 en Jonathan JO10-1 speelden een vermakelijke oefenpot tegen elkaar en lieten zien dat er veel talent in de regio Utrecht rondloopt. Een patatje en een drankje na afloop en dan lopen beide jeugdteams met hun eerste elftallen mee het veld op. Veel publiek en een CDW dat goed uit de startblokken kwam, maar een regen aan persoonlijke fouten zorgde voor een 0-3 ruststand en uiteindelijk een 2-9 verlies en schaamrood op de kaken van spelers en staf.

Nadat pupil van de week Gijs Noordam met een mooie dribbel en afwerking het goede voorbeeld heeft gegeven hoe te scoren gaat de wedstrijd van start. Trainer Alvin Veldhuizen start met Bryan van Engelen op de linksvoor positie in plaats van Ingmar de Wit (vakantie) en Yoran de Vos op het middenveld voor Erman Kurt (blessure). Al vroeg in de wedstrijd is de eerste grote kans voor CDW. Een goed lopende aanval en Thijs Wiegers bereikt de vrijstaande Eren Kurt op de 16 meter, maar hij kan helaas zijn schot niet drukken en dus komt Jonathan met de schrik vrij. Even later gaat het mis voor CDW wanneer eerst Sem Eissens de bal verspeelt en nog geen minuut later Anis el Makrini zijn eigen keeper Michael Nieuwenhuizen kansloos laat 0-2. CDW lijkt de draad op te pakken en 20 minuten lang zijn er kansen en mogelijkheden voor de aansluitingstreffer. Via Yoeri Lakerveld en Anis zijn voorzetten gevaarlijk en is Sem dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij komt net te kort bij de tweede paal. Helaas zorgt een volgende grote fout achterin voor de 0-3.

Ontgoocheld gaan de Wijkenaren richting kleedkamer en ondanks alle goede bedoelingen gaat het na de rust weer fout wanneer er verkeerd wordt teruggespeeld en Jonathan simpel de wedstrijd definitief beslist 0-4. Via Bryan weet CDW wat terug te doen 1-4 maar Jonathan blijft kansen krijgen en loopt uit naar 1-6 voordat Meme Dore Aminata voor de 2-6 zorgt. Jonathan werkt daarna tegen een machteloos CDW aan het doelsaldo en nadat de scheidsrechter voor het laatst fluit staat er een hele harde 2-9 op het scorebord.

CDW was geen schim van de wedstrijden voor de korte vakantie en laten we ervan uitgaan dat dit een incident is en het team klaargestoomd wordt voor de uitwedstrijd tegen OVC, want die werd begin van het seizoen nog met 2-3 verloren. Wanneer het voetbal en het geloof in eigen kunnen weer terug is, hebben we er alle vertrouwen in dat de 3 punten zaterdag mee terug gaan naar Wijk. De bon van restaurant 't VeerHuys gaat naar Eren Kurt en we bedanken balsponsor Sammie Jammie. JO10-1 en al het publiek bedankt voor jullie support! Opstelling CDW: Nieuwenhuizen (Velthuizen), el Makrini, Stooker, Eissens (vd Hoeven), Lakerveld, Wiegers, vd Sanden, de Vos, van Engelen (Dore Aminata), Eren Kurt (Knoop), Zichterman