Duur verlies CDW thuis tegen OVC’85 (2-3)

Tot minuut 44 was er weinig aan de hand. Door doelpunten van Ingmar de Wit en Eren Kurt leek CDW met een veilige marge te mogen rusten, maar een onnodige penalty tegen en een zeer slordige 45 minuten daarna resulteerden in een 2-3 nederlaag tegen het tot dan nog puntloze OVC'85.

Onderschatting is misschien een cliché maar dat bestaat niet zomaar. Onze gasten uit Oosterbeek hadden immers vorige week met maar liefst 0-8 verloren en CDW is met veel nieuwe spelers een ploeg in opbouw, maar tegen Jonathan liet het zien zeker goed en samenhangend te kunnen voetballen. Nadat pupil van de week Stan Huibers de zeer jonge doelman van de tegenstander liet vissen, zijn het de bezoekers die de eerste kans al vroeg in de wedstrijd laten noteren. In de 5e minuut moet keeper Michael Nieuwenhuizen redding brengen na een corner. CDW lijkt wakker geschud en via onder andere Thijs Wiegers en tweemaal Kjeld van der Sanden zijn we gevaarlijk maar weten we niet te scoren. Vlak nadat OVC'85 een bal in het zijnet schiet is het in de 28e minuut dan toch raak voor de Wijkenaren. Een als voorzet bedoelde bal van Ingmar de Wit verdwijnt vanaf rechts in de verre hoek 1-0. CDW gaat meteen op zoek naar de tweede. Eerst koppen Eren Kurt en Thijs uit spelhervattingen van Anis el Makrini naast, maar in minuut 42 is het dan toch raak. Linksvoor Meme Dore Aminata weet zich goed vrij te lopen en de pass op Eren zorgt voor een vrije doortocht en de 2-0. De eerste supporters gaan al richting de kantine voor hun hapje en drankje maar nog voordat ze binnen zijn fluit de scheidsrechter voor een penalty voor de bezoekers na een ongelukkige overtreding op de achterlijn. OVC'85 gaat dus ondanks de 2-1 achterstand met een beter gevoel de rust in dan de thuisploeg.

In eerste instantie lijkt het erop dat CDW zich weet te herpakken na de hervatting. Eren wordt vrijgezet voor de keeper, maar schiet de bal net naast en dan gebeurt in de 57e minuut wat de wedstrijd definitief doet kantelen. Een corner wordt uitverdedigd en een bal die net zo goed richting parkeerplaats kan gaan valt schitterend binnen: 2-2. CDW vergeet te gaan voetballen en gaat mee in het spel wat OVC'85 goed ligt. Geen kans weet CDW meer te creëren en tot overmaat van ramp versnelt de vers ingebrachte spits over links en schiet hij de bal achter Michael binnen: 2-3. CDW speelt hierna een verloren wedstrijd en de 3 punten waar iedereen met een rood-blauw hart op gerekend had, gaan mee naar het oosten.

Balen en dat was goed te zien na afloop bij zowel de spelers als bij trainer Alvin Veldhuizen. "Zo'n groot verschil met vorige week. Had gehoopt dat we ons niet meer mee zouden laten slepen, maar het is toch gebeurd", aldus de trainer die een dag later alweer vol energie bezig is met de komende trainingen en met een oefenwedstrijd, want door de aankomende herfstvakantie is er geen competitieronde aanstaande zaterdag.

We bedanken in ieder geval de in groten getale opgekomen supporters en de JO9-2 voor de aanmoedigingen. Ook de balsponsor Health Center Fit4all en restaurant 't Veerhuys dat Michael binnenkort mag verwelkomen als Man of the Match: BEDANKT! Op zaterdag 29 oktober gaat de competitie verder en speelt zowel het eerste als het tweede de uitwedstrijd bij CJVV.