CDW Jeugdopleiding 2022-2023

Door Sander van Loon op om

Beste spelers, ouders en trainers,

In ons vorige bericht gaven we aan dat we bezig zijn met het opleiden van voetballers waardoor ze met nog meer plezier kunnen voetballen. Zo worden elk jaar weer stappen gezet om steeds meer invulling te geven aan de ambitie van CDW om “Opleider van de Utrechtse Heuvelrug” te zijn.

Voor de spelers
Dit alles doen we vanuit de volgende basisgedachte:

  • Iedere speler heeft recht op goede training;
  • Iedere speler mag er zijn en heeft een veilige leeromgeving.

Met als resultaat dat ieder kind ontwikkelt en plezier heeft.

Voor de onder- en middenbouw hebben we de speerpunten alvast uitgewerkt. Voor bovenbouw zijn we dit nog vorm aan het geven en daarover volgt later een bericht.

Speerpunten seizoen 22/23

Alvast vooruitkijkend naar het volgende seizoen gaan we ons vooral richten op:

  1. Het opleiden van trainers “Als trainers leren, ontwikkelen spelers automatisch mee”
  2. Het bieden van individuele uitdagingsmogelijkheden voor spelers die dat nodig hebben
  3. Aandacht voor veelzijdig bewegen binnen het voetbal

De basis

Voor alle genoemde speerpunten is de basis van belang. De basis is dat Iedere trainer en speler binnen dezelfde leeftijdsgroep minimaal met hetzelfde bezig is:

  • Dezelfde structuur (herkenbaar voor de kinderen);
  • Zelfde oefenstof (afhankelijk van niveau moelijker, makkelijker);
  • Leren wat past bij de leeftijd;
  • Iedere leeftijdsgroep is per week met dezelfde doelstelling bezig. Trainers kunnen onderling sparren en van elkaar leren;
  • VTON vormen als kader en hulpmiddel om bezig te zijn met de doelstellingen.

De structuur en ondersteuning specifiek voor de onder en middenbouw

Er zijn 4 kartrekkers: Emiel, Kjeld, Remco en Dennis. Zij stellen zich verderop even voor. Maar per leeftijdscategorie vormen zij samen met andere jeugdtrainers in opleiding een koppel. Ze zullen starten bij de 1e teams. En 1 keer per week ook het 2e team en/of andere teams trainen. Afhankelijk van hoeveel trainers in opleiding gaan meedoen, kunnen we dit de komende jaren uit gaan bouwen. Met als ultieme doel dat we alle teams van elke leeftijdscategorie van onderbouw tot bovenbouw kunnen voorzien van (zelf) opgeleide trainers met CDW-visie.

Alleen voor de jonge generatie? Nee, ook de ouders of betrokkenen die willen en bereid zijn om te leren kunnen meedoen. Graag zelfs! Sterker nog er zijn al veel ouders die actief zijn en er al helemaal voor gaan!

In het volgende seizoen zullen de meeste teams echter wel nog aangewezen zijn op ouders die bereid zijn training te geven. Ter ondersteuning zijn hiervoor handige tools om zo de trainingen in te kunnen vullen, ook als je misschien minder voetbal kennis hebt maar wel graag wilt helpen. Er zullen een heel aantal ‘train de trainer’ avonden zijn, en kan er weer worden deelgenomen aan Webinars van de FC Utrecht Academy en is er ruimte om actief ondersteuning te vragen.

Zal het direct helemaal perfect zijn? Nee vast niet. Het is een nieuwe situatie waarin we elkaar hard nodig hebben. De oproep aan iedereen is dan ook: “Laten we er met elkaar een succes van maken, zodat ieder kind krijgt wat hij/zij verdient, nu en de volgende generaties lang bij CDW!”

Even voorstellen:

Emiel van Hulzen
Trainer JO12 en JO8-1

Ik ben fulltime werkzaam als service engineer bij ICS Vertex in Wijk bij Duurstede. Naast mijn fulltimebaan, geef ik ook nog training voor de FC Utrecht Pre academie en FC Utrecht Experience.
Voetbal loopt dus als een rode draad door mijn leven. Willen ontwikkelen en jezelf blijven ontwikkelen!!

Vanaf volgend seizoen zal ik mij samen met de andere drie trainers bezighouden met de ontwikkeling van zowel de spelers als de trainers. Door met elkaar te sparren, training te geven, en te kijken naar elkaar hoop ik dat wij trainers maar ook spelers dit jaar weer een grote stap maken in onze ontwikkeling. Je zult me vaak bij CDW zien, schroom je niet om vragen te stellen of gewoon een praatje te maken. Wat voor mij op nummer 1 staat is een positief klimaat creëren, hier zullen we alles en iedereen voor nodig hebben van zowel de spelers tot aan de vrijwilligers die zorgen dat alles en iedereen bij CDW kunnen sporten, tot aan de supporters van elk team! Ik heb er veel zin in, ‘’Hakkie, Tikkie, Loppie CDW!’’

Kjeld van der Sanden
Trainer J011-1

Net als bij de andere trainers gaat er geen week voorbij zonder voetbal. Afgelopen jaar was ik assistent bij de 015-1, waar ik de opleiding ‘UEFA C’ heb afgerond. Zelf heb ik gespeeld voor het eerste van CDW.

Volgend jaar staat ontwikkeling centraal bij zowel de spelers en trainers op vereniging, waar ouders een belangrijke rol bij kunnen vervullen. Daarnaast heb ik de kans om mij te ontwikkelen op de Topcoach Opleiding van FC Utrecht.

Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen en kijk ernaar uit om met een groep enthousiaste trainers de onderbouw op te pakken. Maak gerust een praatje met me en schroom niet om vragen te stellen

Remco Schothorst
Trainer JO17-1 en JO10-1

Ik kom uit Langbroek, ik heb jaren lang training gegeven bij SVL aan verschillende leeftijdsgroepen. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt van SVL naar CDW. Ik was afgelopen jaar assistent trainer van de JO17-1. Dit jaar ben ik de hoofdtrainer en ga ik voor mijn UEFA C diploma. Daarbij ga ik dit jaar net als deze andere toppers helpen bij de jeugdtrainers. Elke trainingsavond is er minimaal 1 van ons op het veld te vinden. Wij zijn er om iedereen te helpen en horen graag jullie meningen dan kunnen we het er over kunnen hebben. Is voor ons ook super leerzaam. Ik heb super veel zin in het nieuwe seizoen en ik zie jullie snel!

Dennis van Beek
Trainer J014-1 en J09-1

In het dagelijks leven ben ik veel met voetbal bezig. Zo train ik doordeweeks bovenstaande teams, ben ik in het weekend scheidsrechter namens de KNVB en momenteel ook de eSporter van sc Heerenveen. Daarnaast kan je me ook nog tegen het lijf lopen in de Albert Heijn in de stad. Momenteel zit ik in de afrondende fase van mijn Sport & Bewegen opleiding in Utrecht.

Wat voor mij erg belangrijk is is het voetballen in een veilige omgeving, met de juiste middelen om zo voor iedereen het spelplezier hoog te houden en continu door te blijven ontwikkelen.

Ik kijk er erg naar uit om komend seizoen weer actief te zijn binnen CDW en stappen te gaan maken met zowel spelers, trainers en natuurlijk ook met de ouders. Naast het trainen van de 2 teams ben ik altijd bereikbaar om een ieder te helpen, dus heb je een vraag, dan hoor ik het graag! Geen vraag, maar wil je graag ergens over praten/sparren, dan is dat natuurlijk ook altijd goed.