Gaat jouw wedstrijd straks nog door?

Door Sander van Loon op om

Het wedstrijdsecretariaat heeft er wekelijks een forse uitdaging aan om alles goed te organiseren voor de diverse competities en thuiswedstrijden. Er moet van alles geregeld worden, maar de uitdaging om aan scheidsrechters te komen blijkt op dit moment erg groot. Zo groot zelfs, dat de situatie steeds vaker ontstaat dat wedstrijden helaas geen doorgang kunnen vinden. En dat wil natuurlijk niemand!

Wekelijks is het een enorme puzzel om scheidsrechters te vinden en in te plannen. Het rooster maken, soms tientallen telefoontjes per dag, last-minute calamiteiten oplossen, etc.

Om die reden doen we een dringende oproep aan iedereen binnen onze vereniging: help CDW en laten we samen zorgen dat elke wedstrijd gewoon door kan gaan!

Hoe kun je helpen?

Geen paniek, we verwachten van niemand dat ze om de week gaan fluiten en gooien niemand zonder ervaring voor de leeuwen bij ‘lastige wedstrijden’. We zoeken vooral leden en bijvoorbeeld ouders van leden die we bij nood kunnen bellen om af en toe eens in te vallen. Zo maken we de huidige groep van ‘oproep-scheidsen’ groter die we kunnen bellen bij nood. Altijd alles in overleg uiteraard, en de nood is echt hoog!

Interesse?

Voor meer informatie en aanmelden stuur een mailtje naar wedstrijdzaken@cdw.nl.

Daarnaast is het mogelijk om – als je het leuk vindt en minimaal 14 jaar bent – via CDW de officiële KNVB-opleiding ‘Verenigingsscheidsrechter Voetbal’ te volgen. Deze opleiding wordt uiteraard betaald door CDW. Lees hier meer: https://cdw.nl/bestuursnieuws/gratis-cursus-scheidsrechter-meld-je-nu-aan/. Ook hiervoor kun je terecht bij bovenstaand e-mail adres.

Sportieve groet,
Het wedstrijdsecretariaat