Hoofdveld CDW flink vernieuwd

Door Sander van Loon op om

Vanaf 4 juli wordt het hoofdveld van CDW flink onder handen genomen. Het huidige kunstgras met rubber infill wordt volledig vervangen door een revolutionair nieuw veld met een infill van kurk en olijfpitten. Deze mix zorgt voor een verbetering op het gebied van onderhoud en bespeelbaarheid.

Bovendien is het veld flink slijtvaster, blijft het materiaal beter in het veld liggen zorgt de isolatie van kurk en de vochtopname van olijfpitten voor een aangenaam koele oppervlaktetemperatuur, ook bij echt warm weer.

Voorzitter Ronald Elders: “Het nieuwe veld past goed bij de circulariteitsgedachte. Olijfpitten zijn een restproduct bij de productie van olijfolie en consumptie-olijven en scoort daarmee beter dan alleen kurk. Het is natuurlijk materiaal wat biologisch afbreekbaar is. Het oude veld wordt volledig gerecycled, de werkduur is tussen de 4 en 6 weken”. Het nieuwe veld wordt geleverd door Topgrass B.V.

Naast het nieuwe veld worden ook de dugouts vervangen door nieuwe van dubbel formaat (2 x 4m), worden de doelen vernieuwd, alsmede de kantplanken, uitlooproosters en schoenborstels.

En er is meer goed nieuws: aanstaande dinsdag worden er 3 nieuwe Heineken parasols geïnstalleerd op het terras. Mooi op tijd voor de warme periode.

Tot bij CDW, op of langs het veld!