CDW gaat voor nieuw pand in 2024

Door Gert-jan van Rooijen op om

Voetbalvereniging CDW hoopt binnenkort in een nieuw pand te kunnen huisvesten. Als alles meezit zullen de huidige – sterk verouderde – kantine en ‘boerderij’ met kleedkamers en berging in 2024 plaatsmaken voor een volledig nieuw pand van twee verdiepingen, aan de voorzijde van het hoofdveld.

De huidige panden zijn niet functioneel ingericht, niet representatief en met name de kantine is in slechte staat en aan vervanging toe.

Goedkeuring
Samen met Stichting Wijksport, meerdere nieuwe bewoners en architect Slangen & Koenis wordt op initiatief van CDW gewerkt aan een concreet plan dat eind dit jaar door de gemeenteraad goedgekeurd moet worden. Meerdere instanties hebben concrete behoefte aan modernisering van huisvesting.

Het nieuwe pand wordt door Wijksport verhuurd en moet een nieuw thuis worden voor de volgende bewoners:

Op vrijdag 27 mei kwamen Stichting Wijksport, CDW en alle andere nieuwe bewoners en de architect bijeen om te brainstormen over het nieuwe pand

Locatie
De locatie van het nieuwe pand staat vast: over de volle breedte aan de voorkant van het hoofdveld. Zo is er mooi uitzicht over het hoofdveld en is de looproute naar kantine en terras logisch voor sporters en bezoekers. Uiteraard wordt duurzaam gebouwd.

CDW moet in het nieuwe pand de beschikking krijgen over een eigen grote kantine, berging, wedstrijdsecretariaat, magazijn, inpandige kleedkamers met tussengang en wasruimte. Op de eerste verdieping moet ook een groot terras met balustrade komen.

Op de plek waar de huidige gebouwen staan, moeten extra parkeerplekken komen.

Niet haalbaar
Ronald Elders, voorzitter CDW: “We hebben gekeken naar de mogelijkheden om het nieuwe pand tussen het hoofdveld en het veld ernaast te plaatsen. Een mooie centrale plek met uitzicht over alle velden, maar dit bleek helaas niet haalbaar. Dat vereiste een volledig nieuw vergunningstraject van drie tot vijf jaar, en die tijd hebben we simpelweg niet. Dat laat de staat van onze huidige kantine niet toe; die hangt zowat van pleisters aan elkaar. Bovendien zouden de kosten fors toenemen, wat eveneens onhaalbaar bleek. Met de huidige locatie zijn we ook dik tevreden”

Grove lijnen
Op dit moment worden met alle belanghebbenden en de architect gesprekken gevoerd over de eisen, wensen en mogelijkheden voor de bouw en indeling.

“De gemeente heeft ons gevraagd om onze gezamenlijke wensen in grove lijnen uit te werken in een concreet plan. Stichting Wijksport trekt het proces en heeft gelukkig de nodige ervaring met nieuwbouw op het sportpark. De architect heeft veel ervaring met ontwerpen van sportcomplexen en denkt goed mee. De samenwerking en sfeer is goed, maar het plan vereist keuzes en moet nog wel door de gemeente goedgekeurd worden natuurlijk. We zijn benieuwd naar de eerste ontwerpen”

Leden nodig
Als de bewoners het eens worden over een logische indeling, zorgt Wijksport dat er straks min of meer een ‘kaal pand’ wordt opgeleverd. CDW kan vervolgens zelf bepalen hoe de ruimtes worden benut, ingericht en afgewerkt.

Elders: “Dat willen en kunnen we als bestuur natuurlijk niet alleen. We hebben onze leden al snel keihard nodig. Binnenkort om het plan door de gemeenteraad te loodsen, maar ook om mee te denken over een goede indeling en inrichting van ons nieuwe pand. We weten dat een aantal leden veel ervaring heeft met dergelijke projecten en/of verstand van bouwen hebben. Die kunnen we goed gebruiken. We willen commissies inrichten om samen met onze leden tot een schitterend nieuw pand te komen, dat aan alle eisen en wensen van onze sporters voldoet. We hebben er echt zin in!”

Mocht je nu alvast vragen hebben, mee willen denken of wellicht deel willen nemen in een commissie, stuur dan gerust een mail naar bestuur@cdw.nl, dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden en houden we je vast op de hoogte.

Via onze website en socials zullen de ontwikkelingen uiteraard te volgen zijn.