Tijdelijke opvang vluchtelingen Mariënhoeve

Door Sander van Loon op om

Beste CDW-er,

Afgelopen weekend werden verschillende sportverenigingen – waaronder CDW – enigszins overvallen door het bericht dat er vanaf zaterdagavond 27 augustus tijdelijk vluchtelingen worden opgevangen op de Mariënhoeve. Dit doet de gemeente op dringend verzoek op vrijdagavond van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) naar aanleiding van de noodsituatie in bestaande asielzoekerscentra.

Het gaat om tijdelijke opvang van 100 mannen in de leeftijd 20-40 jaar uit Ter Apel, Zij worden opgevangen in de korfbalhal.

Dit weekend heeft de gemeente in samenwerking met de VRU en Stichting Wijksport alles op alles gezet om de sporthal geschikt te maken voor deze opvang. Denk aan praktische zaken als medische zorg, inrichting, eten, drinken, verzorging, begeleiding en beveiliging. De komende dagen wordt hier verder aan gewerkt.

Veiligheid

CDW vindt het een goede zaak dat de gemeente haar steentje bijdraagt aan het oplossen van de asielcrisis en dat vluchtelingen worden geholpen. We bekijken de mogelijkheden hoe ook CDW hier een positieve bijdrage aan kan leveren, samen met onze leden. We begrijpen ook dat dit veel vragen oproept voor leden, sporters en ouders bijvoorbeeld.

CDW vindt daarnaast een veilige en prettige sportomgeving voor al haar leden van het grootste belang. Hierover hebben we nauw contact met de gemeente en Stichting Wijksport en we doen er alles aan om de omstandigheden voor alle betrokkenen zo goed en veilig mogelijk te houden.

We weten inmiddels dat er 24 uur per dag 10 begeleiders/beveiligers aanwezig zijn en daarnaast nog enkele coördinatoren. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur zijn er daarnaast ook BOA’s en politie ambtenaren aanwezig. We houden de situatie de komende tijd zelf ook extra goed in de gaten.

Meer informatie en vragen

We zijn ons ervan bewust dat de situatie veel vragen kan oproepen. We weten dat er snel meer informatie volgt via de gemeente via diverse kanalen. Neem bij vragen gerust contact met ons op via: bestuur@cdw.nl.

Daarnaast kun je voor het laatste nieuws en persoonlijke vragen altijd terecht bij:

We houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen via onze site en social media.

Sportieve groet,
Bestuur CDW