Uniek – SV CDW komt in actie voor het Prinses Máxima Centrum

Door Sander van Loon op om

Voetbalvereniging CDW uit Wijk bij Duurstede komt in actie voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dat hebben CDW en het Prinses Máxima Centrum onlangs formeel bekrachtigd in een overeenkomst voor vier jaar. Via sponsoren, inkomsten uit bijzondere evenementen en donaties van leden levert de voetbalvereniging een financiële bijdrage. Daarnaast prijkt het logo van het centrum voorop de gloednieuwe tenues van de ruim 650 leden. 

De bijdrage is uniek. ‘Het is voor ons de eerste keer dat een vereniging op deze wijze voor zo’n lange periode een bijdrage levert. Veel acties zijn eenmalig of in ieder geval van korte duur.  Op deze manier hebben we er in één klap honderden ambassadeurs bij, daar zijn we blij mee. Én dit is hard nodig om onze missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven te bereiken,’ aldus Lot Jens, Directeur van de Prinses Máxima Centrum Foundation. 

Voetbalvereniging CDW is trots op haar bijdrage. Penningmeester van CDW Silvia Vernooij ‘Op deze manier doen we als vereniging iets moois voor kinderen die het moeilijk hebben. De reacties van onze sponsoren en leden zijn unaniem positief en bereidwillig. We zijn blij dat we op deze manier een langdurige bijdrage kunnen leveren en hopen de komende jaren met onze eigen actiepagina veel geld op te halen voor dit prachtige goede doel.’ 

Geen gewoon ziekenhuis 

Ieder jaar krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. Eén op vier daarvan overlijdt helaas nog. De missie van het Prinses Máxima Centrum is ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

Het Prinses Máxima Centrum is geen gewoon ziekenhuis, maar een onderzoeksziekenhuis, dat betekent dat alle zorg voor kinderen met kanker en al het onderzoek naar kinderkanker onder een dak zijn samengebracht en ook samenwerken. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld. Daarmee is het Prinses Máxima Centrum het grootste kinderkankercentrum van Europa. Ruim 450 onderzoekers en 900 zorgprofessionals werken nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing. 

September – maand van de kinderkanker 

De samenwerking komt op een bijzonder moment tot stand. September is namelijk Childhood Cancer Awareness Month, oftewel de maand van kinderkanker. Ook viert het Prinses Máxima Centrum dit jaar haar 1ste lustrum.