CDW krijgt kansen maar scoort niet en verliest met 0-3 van De Meern

Door Sander van Loon op om

Met een waslijst aan spelers die er om uiteenlopende redenen niet bij konden zijn, verloor CDW met 0-3 van koploper De Meern. Het eerste half uur had CDW zichzelf moeten belonen, maar werd een drietal kansen niet benut en ondanks het feit dat het stukken beter was dan in de uitwedstrijd wist De Meern doelman Michael Nieuwenhuizen wel opnieuw 3 keer te verschalken.

Nadat Pupil van de Week Boaz van de Berg de aftrap heeft genomen begint CDW scherp en met een flinke doses inzet aan de wedstrijd. Waar tegen NiTA de tegenstander op 1,5 meter afstand gehouden werd en dus vrij kon voetballen krijgt De Meern vandaag weinig ruimte. Met een goed spelende Jesse van Grondelle op het middenveld is er regelmatig diepgang waar de bezoekers zichtbaar moeite mee hebben. Ook wordt de snelle Kasper van der Meij regelmatig weggestuurd en hebben de verdedigers daar hun handen vol aan. In de 12e min is het Jesse die Kasper weg stuurt, die vanaf links het strafschopgebied insnijdt en zijn inzet in het zijnet ziet belanden. CDW gaat door en achterin staan de mannen van trainer Alvin Veldhuizen geconcentreerd te verdedigen. In de 23e minuut is CDW opnieuw gevaarlijk… Jesse breekt goed door en legt de bal terug. Zowel Kasper als Floris van Dijk komen ingelopen en het is Kasper die de keeper redding ziet brengen. Deze aanval had zeker een beter lot verdiend.

Waar het vertrouwen bij de supporters begint te groeien is het ineens aan de andere kant De Meern dat de score weet te openen. Een overtal na een omschakeling en De Meern laat zien waarom ze de koploper zijn en de 0-1 staat op het scorebord, wat ook de ruststand is.

De tweede helft gaat CDW op zoek naar de gelijkmaker maar is het De Meern dat ook meer grip krijgt op de wedstrijd. Nadat in de 62e minuut een vrije bal ongelukkig achter Michael verdwijnt, wordt het voor CDW wel erg lastig, ook omdat het harde werken bij meerdere spelers zichtbaar zijn tol begint te eisen. De Meern weet vlak voor tijd nog de 3e erin te prikken en neemt de 3 punten mee naar huis. Jammer, maar in ieder geval hebben we een totaal ander CDW gezien, wat veel vertrouwen geeft richting de aankomende wedstrijden. Achtereenvolgens zijn Benschop, Victoria, Nieuwland en Loosdrecht de tegenstander. Allemaal rondom dezelfde positie, dus zijn er voor CDW zeker mogelijkheden om punten toe te voegen. Man of The Match werd Seth Haast. De pas 18-jarige linksachter hield zich uitstekend staande en maakt een geweldige ontwikkeling door dit seizoen. Seth mag een tafeltje bij Restaurant ’t VeerHuys reserveren. We bedanken de JO9-1 en supporters voor hun steun vandaag en Café Bar ’t Hoff voor het sponsoren van de wedstrijdbal.