CDW met lege handen terug naar Wijk

Door Gert-jan van Rooijen op om

Zonder trainer Alvin Velthuizen die net als velen ondertussen niet aan het virus wist te ontsnappen heeft CDW geen punten overgehouden aan de wedstrijd uit bij CSW in Wilnis. Na een 2-0 ruststand scoorde Anis el Makrini met een verwoestende streep van 30 meter de aansluitingstreffer en was CDW de bovenliggende partij. Helaas was de thuisploeg dodelijk in standaard spelsituaties en werd CDW puntloos terug naar Wijk gestuurd met een 4-1 verliespartij.

Opnieuw was het een puzzel voor de technische staf: vakanties, werken, blessures en het virus zorgen al weken voor veranderingen in de opstelling. Desondanks is CDW de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Met gelegenheidsspits Jesse van Grondelle en Ingmar de Wit en Gijs Klaassens over de flanken worden er mogelijkheden gecreëerd maar er wordt helaas niet gescoord.

CSW daarentegen is heel gevaarlijk in de omschakeling. Waar CDW verder naar voren gaat spelen vergeet het een aantal keer de ‘restverdediging’. Een waarschuwing is niet voldoende en de tweede keer dat de bal in de omschakeling de diepte wordt ingespeeld zorgt voor een vrije doortocht van de spits met de 1-0 als gevolg. CDW lijkt van slag en er volgt een aaneenschakeling van kansen voor de ploeg uit Wilnis. Met enkele zeer fraaie reddingen weet keeper Michael Nieuwenhuizen lang stand te houden, maar hij moet uiteindelijk toch capituleren en wordt in de 42e minuut met een droge knal in de korte hoek alsnog verschalkt: 2-0.

Nog voor de rust moet Roan van Zalingen al het veld in voor de geblesseerde Sem Eissens en in de rust vervangt Youri Lakerveld de net van een blessure teruggekeerde Jesse. Met Kjeld van der Sanden nu in de spits gaat CDW op zoek naar de aansluitingstreffer en vindt die ook. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Anis el Makrini die hem van 30 meter heel lekker weet te raken en de verbouwereerde keeper van CSW op de doellijn laat staan… 2-1.

Niet alleen op het veld maar ook langs de kant bij de meegereisde supporters groeit het vertrouwen en CSW wordt verder teruggedrongen. Heel jammer dat dan uit een corner via een ongelukkige kluts de 3-1 valt. CDW blijft voetballen en via de hardwerkende Kjeld van der Sanden valt bijna wederom de aansluitingstreffer maar de uitstekende laatste man weet met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de doellijn weg te werken. De 4-1 vlak voor tijd is voor de statistieken en zichtbaar teleurgesteld verlaten de spelers het veld richting de kleedkamer. Eén punt uit de eerste 3 wedstrijden is de zeer magere oogst na de coronastop. Zaterdag moeten we daar maar verandering in brengen wanneer NITA op bezoek komt. Met zowel 1 en 2 thuis en oplopende temperaturen kijken we er alweer naar uit.

Opstelling CDW

Nieuwenhuizen, van den Berg, Eissens (van Zalingen), Sybesma, Pot, van der Sanden, Wiegers, el Makrini, Klaassens, van Grondelle (Lakerveld), de Wit