CDW naar plaats 6 na 3-0 winst op Loosdrecht

Door Gert-jan van Rooijen op om

Met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden is CDW opgeklommen naar plaats 6. Afgelopen zaterdag speelden de mannen hun beste wedstrijd sinds de coronastop en werd Loosdrecht met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Vooral de manier waarop stemde trainer Alvin Veldhuizen tevreden na afloop. “We hebben als team een geweldige prestatie geleverd en je voelt dat het vertrouwen bij de jongens met de wedstrijd groeit,” aldus de trotse oefenmeester.
Nadat de stralende Pupil van de Week Boyd Roeleveld de keeper van Loosdrecht al verschalkt heeft, laat CDW al vanaf het begin zien dat ze de punten in Wijk willen houden. CDW combineert er lustig op los. Spits Floris van Dijk is een uitstekend aanspeelpunt vandaag en via de lopende middenvelders kan er continu doorgevoetbald worden. Over de flanken worden Jeff Zichterman en Jesse van Grondelle naarmate de wedstrijd vordert steeds gevaarlijker en het is wachten op de openingstreffer. Dit komt er in minuut 23 als de van een blessure teruggekeerde Brian van Engelen de diepgaande Roderik Sybesma wegstuurt. De keeper van Loosdrecht komt te laat en met ‘links’ schiet Roderik de bal over de keeper in het doel, 1-0.

Loosdrecht krijgt maar geen grip op de wedstrijd en CDW mag naar hartelust doorvoetballen. In de 39e minuut verdubbelt CDW de marge wanneer Jeff zijn directe tegenstander weer eens zijn hielen laat zien en de bal perfect voorzet op de meegelopen Jesse van Grondelle die hem feilloos binnenkopt, 2-0. Dit is ook de ruststand. In de tweede helft komt Roan van Zalingen in het veld voor Brian en gaat CDW door waar het gebleven was. In de 55e min wordt Floris weggestuurd die Jesse weet te bereiken die op zijn beurt de bal doorspeelt naar Jeff. Helaas weet Jeff deze geweldige aanval niet tot een doelpunt te promoveren maar de manier waarop CDW vooral in deze fase van de wedstrijd speelt, maakt het publiek enthousiast. In de 60e min vervangt Yoeri Lakerveld na lang blessureleed Robbin van de Berg. De breedte van de selectie in deze fase van de competitie is wel erg fijn. In de 71e min gaat het duel definitief op slot. De ingevallen Kasper van der Meij begint nog voor de middenlijn aan een lange rush en laat de gehele verdediging van Loosdrecht achter zich en schiet de bal in de korte hoek binnen, 3-0. Loosdrecht probeert het nog wel en krijgt in de 80e min zijn grootste kans, maar keeper Michael Nieuwenhuizen brengt redding en mag zo zijn volgende ‘clean sheet’ bijschrijven, want dit was ook meteen de laatste echte grote kans van de wedstrijd.

Door deze overwinning stijgt CDW naar plaats 6 en heeft het 33 punten uit 23 wedstrijden. Door het besluit van de KNVB dat IJFC 3 wedstrijden opnieuw moet spelen is het lijfsbehoud in de 2e klasse nog altijd niet definitief, maar moet het wel heel gek lopen… Maar ja, dat dacht Heracles 4 wedstrijden geleden ook… Daar staat tegenover dat het vertrouwen binnen de groep, die al weken als een hecht team speelt, groot is. Dus… met veel vertrouwen gaan we de laatste 3 wedstrijden in, om te beginnen aanstaande zaterdag uit tegen nummer 5 Geinoord.

We bedanken het Team van de Week JO10-1 voor hun support en Sammie Jammie verjaardagstaarten voor het sponsoren van de wedstrijdbal. De bon van restaurant ’t VeerHuys gaat deze week naar Craig Wilson, die niet alleen bijna ieder duel won vandaag, maar ook zorgde dat de achterhoede stond als een huis.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini, Wilson, v Engelen (v Zalingen), vd Berg (Lakerveld), Sybesma (Eissens), Wiegers, vd Sanden, v Grondelle, v Dijk, Zichterman (vd Meij)