CDW recht rug en wint bij CJVV met 1-3

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 29 oktober gaat de geschiedenisboeken in als warmste 29 oktober ooit gemeten. Nu is er zeker geen wereldwonder gebeurd in Amersfoort, maar dat CDW met de selectie 6 punten terug naar Wijk zou meenemen, daar hadden maar weinigen hun geld op ingezet. Nadat het tweede knap met 1-2 van de ongeslagen koploper CJVV 2 weet de winnen volgt het eerste dit goede voorbeeld en wint het na een 1-0 achterstand bij de rust met 1-3 en neemt het revanche voor de onnodige nederlaag 2 weken geleden thuis tegen OVC’85.

Als scheidsrechter Wateler voor het begin van de wedstrijd gefloten heeft, is het in eerste instantie CJVV dat de aanval zoekt. Met een sterke spits als aanspeelpunt tegenover zich, moet de verdediging van CDW onder aanvoering van Ferry Stooker en Bryan van Engelen flink aan de bak. Een goede loopactie en een splijtende pass zet de spits na 11 minuten 1 op 1 voor keeper Michael Nieuwenhuizen, die kansloos is op zijn uithaal: 1-0. CDW is tot dan toe zelf nog niet gevaarlijk geweest, maar daar komt snel verandering in. Het middenveld onder aanvoering van de zeer sterk spelende Erman Kurt komt in Wijkse handen en de combinaties beginnen te lopen. In de 16e minuut ziet de vrijgespeelde Erman zijn schot net over gaan en even later belandde een schot van Yoeri Lakerveld vanuit een goed uitgevoerde corner variant op de lat. Op een schot van Kjeld van der Sanden moet de keeper van CJVV redding brengen en op een schot van Yoeri heeft de goalie opnieuw een antwoord. Tussendoor moet Michael redding brengen op een nog spaarzame uitval van de gastheren, maar is het CDW dat continu vooral via de flanken 2 tegen 1 situaties weet te creëren, maar voor de rust niet weet te scoren, ruststand 1-0.

CDW is na rust vroeg uit de kleedkamer en het vertrouwen is groot, want eigenlijk heeft het de eerste helft grotendeels gedomineerd en moet het zichzelf nu gaan belonen. Een vrije trap van Thijs Wiegers wordt door Ingmar de Wit net naast gekopt maar in de 51e minuut is daar dan toch de terechte gelijkmaker. De mee opgekomen Bryan van Engelen wordt gevonden door Jeff Zichterman en Bryan kopt de bal snoeihard binnen… 1-1. De opluchting is groot aan CDW kant en het vertrouwen binnen het veld groeit. 4 minuten na de gelijkmaker wordt het hoog en collectief doorjagen beloond en is het Ingmar die de afgepakte bal binnen schiet 1-2.

CJVV is de controle over de wedstrijd definitief kwijt en begint gefrustreerd te raken. CDW blijft doorvoetballen en in de 77e minuut wint Ingmar het duel om de tweede bal en weet hij Jeff Zichterman te bereiken. Jeff schiet de bal schitterend over de keeper in de de verre hoek binnen en de wedstrijd is daarmee definitief beslist 1-3. De blijdschap is groot nadat de leidsman voor de laatste keer gefloten heeft. Knap hoe het team zich gerevancheerd heeft en als collectief vandaag uitstekend voor de dag is gekomen.

Dinsdag oefent CDW thuis om 20.30u tegen het OSM’75 van Leroy van Doleweerd en zaterdag is er de thuiswedstrijd tegen de verrassing tot nu toe. Niemand zal immers verwacht hebben dat De Merino’s na 5 wedstrijden met 1 punt onderaan zouden staan maar het verslag van hun wedstrijd tegen Woudenberg zegt genoeg en van enige vorm van onderschatting mag geen sprake zijn.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, van den Hoeven, Stooker, van Engelen (Wilson), Lakerveld, van der Sanden, Wiegers, Erman Kurt (de Vos), Zichterman (Ruvakuki), Eren Kurt, Dore Aminata (de Wit).