CDW verliest maar is definitief veilig

Door Gert-jan van Rooijen op om

De tweede klasse D blijft ongemeend spannend maar voor CDW zit het seizoen er zo goed als op na dat zowel NiTA als IJFC hun wedstrijd niet winnend wisten af te sluiten. Hierdoor is CDW niet meer te achterhalen voor de promotie/degradatie plaatsen en is het verzekerd van wederom de tweede klasse volgend seizoen. De uitwedstrijd tegen Geinoord in Nieuwegein ging met 4-1 verloren. De thuisploeg was uiteindelijk sterker en strafte enkele persoonlijke fouten genadeloos af.
Ondanks dat spelbeeld was het zuur voor de ploeg van trainer Alvin Veldhuizen dat de scheidsrechter in de 25e minuut het vlagsignaal bij een zuiver doelpunt van Gijs Klaassens overneemt en 5 minuten later de gastheren de 1-0 achter keeper Michael Nieuwenhuizen schieten. Na de rust komt CDW sterk uit de startblokken en weet Gijs Klaassens in de 56e min de gelijkmaker te scoren na een geweldige steekbal van Roderik Sybesma. Helaas is het een minuut later alweer 2-1 en speelt CDW een verloren wedstrijd. Geinoord loopt uiteindelijk uit naar 4-1 en strijdt nog altijd voor een plaats in de nacompetitie.

CDW deelt nu de 6e plaats met Nieuwland en speelt dinsdag 31 mei 20.00u haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen kampioen van de tweede periode CSW uit Wilnis. Omdat BFC wist te winnen bij De Meern is de strijd om het kampioenschap en de 3e periode nog volledig open. Ook onderin kan er nog van alles gebeuren en komen er voor de meeste ploegen nog 2 hele spannende speelrondes aan, waarin CDW zeker nog aan haar sportieve plicht zal voldoen.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini, Wilson (Eissens), v Engelen (Haast), vd Berg, Sybesma, Wiegers (v Eckeveld), vd Sanden, v Grondelle, Klaassens (vd Meij), Zichterman