CDW weet Woudenberg niet te verrassen en verliest met 3-1

Door Sander van Loon op om

Na 4 ongeslagen wedstrijden heeft CDW een wedstrijd verloren. Uit bij koploper Woudenberg werd het 3-1, maar de ploeg van trainer Alvin Veldhuizen kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. De vraag is niet óf maar wanneer Woudenberg het kampioenschap mag vieren. Met slechts 1 gelijkspel en louter overwinningen staan ze een straatlengte voor op nummer 2 Valleivogels. De openingswedstrijd van het seizoen werd een simpele 0-3 overwinning tegen CDW, maar toch was het vertrouwen groot en niet geheel onterecht.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter ontspint zich een waar voetbalgevecht. Vooral op het middenveld worden stevige maar veelal faire duels uitgevochten waar vooral Erman Kurt het af en toe moet ontgelden. In de 20e minuut lijkt CDW de bal uit te kunnen verdedigen maar balverlies wordt genadeloos afgestraft en de spits laat keeper Michael Nieuwenhuizen kansloos met een schot vanaf 20 meter: 1-0. CDW herpakt zich en waar het thuis vooral teruggedrongen werd, blijft CDW het eigen spelletje spelen en het wordt hiervoor ook beloond. In de 34e min is het eerst Meme Dore Aminata die zijn schot op de paal ziet belanden, maar enkele minuten later schiet Ingmar de Wit uit een rebound op een schot van Ferry Stooker de 1-1 binnen. Met deze stand gaan beide ploegen de rust in.

Woudenberg start de 2e helft sterk en Michael moet in de 47e minuut meteen redding brengen op een schot vanaf 16 meter. Even later mag Yoeri lakerveld aanleggen voor een vrije trap, maar zijn inzet belandt in de handen van de keeper. CDW zit goed in de wedstrijd maar moet helaas een bittere pil slikken wanneer Erman met naar nu blijkt een sleutelbeenbreuk het veld moet verlaten. STERKTE ERMAN! De ingevallen Yoran de Vos kopt even later vanuit een vrije trap net naast. Ook Woudenberg krijgt mogelijkheden, maar vindt meerdere keren Michael op zijn weg. Dan toch de 2-1 van Woudenberg. Een snel genomen vrije bal zorgt voor een overtal voor hen over onze linkerkant maar ondanks een overtal van CDW achterin weet de spits de bal bij de eerste paal binnen te lopen. CDW gaat meer risico nemen en is met schoten van Gijs Klaassens en Kjeld van der Sanden nog dichtbij. In de 87e minuut gaat de wedstrijd definitief op slot. Wanneer Sem Eissens zich even langs de kant moet laten behandelen, ligt het heel even open achterin en weet de opkomende middenvelder die slim de bal overneemt voor de buitenspel staande spits de 3-1 binnen te schieten, wat ook de eindstand is.

Door dit verlies blijft CDW op plaats 9 staan, maar heeft het 4 punten in de laatste 3 op papier loodzware wedstrijden weten te halen. Aanstaande zaterdag komt nummer 13 Delta Sports op bezoek en is het vertrouwen groot in een goed resultaat.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini, Stooker, Eissens (vd Hoeven), Lakerveld (Eissens), vd Sanden, Erman Kurt (de Vos), Wiegers, Dore Aminata, Eren Kurt (Klaassens), de Wit