De eerste weken van CDW JO8-4

Door Sander van Loon op om

Inmiddels is het JO8-4 octet drie weken onderweg. Tijdens de eerste voetbalweek stonden louter drie trainingen op ons menu, waarbij de Coerver technische skills en in combinatie met 1vs1 vormen centraal stond. Bovendien aandacht voor de kleine partijvormen 2vs2 en 3vs3, alsmede pass/trap vorm in combinatie met scoren op groot doel.

De tweede week werd afgesloten met een oefensessie tegen Schalkwijk 8-1/2. Bij het verdedigen was ons accent gericht om met het hele team de bal zo snel mogelijk proberen te veroveren. Daarbij de bal niet zomaar wegrossen, maar eerst goed leren aannemen (balcontrole) om van daaruit de actie te maken, passen of schieten. Tevens aandacht voor ons dobbelsteentje vijf systeem om meer ruimte te creëren. Zo waren al onze 8 spruiten lekker in de weer wat resulteerde in een ruime zege.

Afgelopen week qua oefenstof een herhaling van zetten. Na twee heerlijke trainingen stond zaterdag 3 september ons eerste officiële wedstrijdje tegen ’t Goy 8-1 op het programma. Van meet af aan liep het formidabel. In balbezit van alles gezien; strijd, passie, beleving, kluitjesvoetbal, combinaties, goede balaannames, mooie acties, prima dribbels en bovenal 15 geweldige doelpunten. In verdedigend opzicht zaten onze smurfen er bovenop. Desalniettemin noteerde onze opponent in het laatste blokje alsnog de eretreffer. Echter is de grootste winst de positieve ontwikkeling en het enorme voetbalplezier wat bij die jonge gastjes werkelijk vanaf spat.

Groei JO8 afdeling
In deze drie weken kwamen de eerste twee nieuwe aanmeldingen al binnen en tijdens dit weekend verdubbelde de marge naar vier. Dit kwartet traint vooralsnog met JO 8-4 mee. Indien zij de smaak te pakken hebben, kunnen ze nadien lid worden. Indien dat het geval is, kunnen we wellicht in de winterstop een vijfde JO8 team opstarten.

Dus ben je geboren in 2015, zin in voetballen, meld je bij CDW aan voor een gratis oefenperiode.
Link: https://cdw.nl/proeftraining-aanvragen/

Jan Nienhaus
Trainer/coach CDW JO8-4