Eindelijk weer 3 punten voor CDW

Door Sander van Loon op om

Na 3 opeenvolgende nederlagen wist CDW thuis te winnen van SV Otterlo. Nog voor de rust werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong (doelpunten van Anis el Makrini en Kjeld van der Sanden) en na rust wist CDW dit verder uit te breiden door doelpunten van Yoran de Vos en Ingmar de Wit. Door deze 4-1 overwinning blijft CDW op een gedeelde 7e plaats met 13 punten uit 10 wedstrijden.

“Eindelijk,” sprak trainer Alvin Veldhuizen na afloop van de gewonnen wedstrijd want iedere keer complimenten in ontvangst nemen zonder de punten gaat knagen. Tel erbij op dat Sem Eissens en Ferry Stooker geblesseerd zijn en Bryan van Engelen na 20 minuten ziek het veld verlaat bij een 1-0 achterstand, nadat een strafschop gemist wordt, dan knijp je hem wel even. Toch blijft CDW continu voetballend de oplossing zoeken en moet de tegenstander af en toe overtredingen maken om CDW af te stoppen. In de 32e min legt Anis aan voor een vrije trap en krult deze schitterend over de muur in de korte hoek. CDW pakt snel de bal want we zijn veel sterker en nog geen 10 min later is de orde hersteld en is het Kjeld die na een combinatie met Eren Kurt de 2-1 binnen prikt.

CDW komt met vertrouwen het veld af bij de rust en bij SV Otterlo klinkt “daar gaan we weer”. Dat klopt ook want de hele 2e helft domineert CDW. Eerst is het Yoran de Vos die de 3-1 uit een goede combinatie met wederom Eren binnen schuift en 10 minuten voor tijd schiet Ingmar de Wit zijn frustratie van de gemiste strafschop van zich af door vanaf rechts de bal hard in de bovenhoek te schieten. Tussendoor moet keeper Bart Velthuizen wel een keer flink naar de hoek maar dat was ook meteen het laatste wapenfeit van de bezoekers.

Een goede overwinning in het laatste thuisduel voor de winterstop. Volgende week de uitwedstrijd tegen ASC Nieuwland en dan hopelijk met 16 punten de winterstop in. We bedanken de balsponsor Praktijk voor Fysiotherapie Weustink en Restaurant ’t VeerHuys voor de bon voor The Man of The Match die deze wedstrijd gaat naar Kjeld van der Sanden. Ook pupil van de week Luuk van Winsen (die nog even moet wachten op zijn debuut 😉) en alle supporters die de kou trotseerden, bedankt voor jullie steun.

Opstelling CDW ; Velthuizen, el Makrini (Zuur), Wilson, v Engelen (de Vos), vd Sanden, Wiegers, Erman Kurt, Zichterman (Dore Aminata), Eren Kurt (Klaassens), de Wit