IJFC neemt revanche tegen CDW en wint met 3-2

Door Gert-jan van Rooijen op om

Het aantal niet beschikbare spelers voor de uitwedstrijd bij IJFC was groot en had als excuus gebruikt kunnen worden. Toch was de verliespartij onnodig omdat die weer tot stand kwam door persoonlijke fouten of onvoldoende ingrijpen. Uiteindelijk deed IJFC wat het beloofd had: revanche nemen. CDW verloor niet alleen met 3-2, maar zakt nu naar plaats 10.

 

Lange tijd in de eerste helft is er weinig te beleven. Beide teams proberen verzorgd voetbal te spelen en de linies goed gesloten te houden. Vooraf had trainer Alvin Veldhuizen het team al gewaarschuwd voor de nummer 10 van IJFC die de spel- en smaakmaker van het team is, maar vooralsnog was er weinig aan de hand. In de 25e minuut lijkt CDW op voorsprong te komen. Jesse van Grondelle, die weer in de spits van start ging, weet zich vrij te spelen en schiet binnen… helaas, de scheidsrechter ziet er een overtreding in en keurt de goal af. Net als vorige week is er niet veel later de domper aan de andere kant. De spits van IJFC speelt zich vrij en de organisatie is heel even zoek achterin. Het schot is zuiver en de 1-0 staat op het scorebord.

 

Kort daarna lijkt IJFC het duel al op slot te gooien wanneer dan toch de nummer 10 van IJFC de ruimte krijgt die je hem niet moet geven. Hij mag aanleggen en verschalkt keeper Michael Nieuwenhuizen… 2-0. Toch weet CDW nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken. IJFC geeft Jesse iets te veel ruimte en er ontstaat een 2 tegen 1 situatie die uitstekend wordt uitgespeeld. Jesse speelt de meegelopen Gijs Klaassens aan die binnen tikt: 2-1. Nog net voordat de mannen naar binnen gaan voor de thee schiet Anis nog een vrije trap op de kruising en redt Michael uitstekend op een 1 op 1, ruststand 2-1.

 

Het geloof in een resultaat is er, maar toch wordt IJFC na rust als eerste gevaarlijk en scoort het zelfs. Eerst voorkomt Michael met 2 goede reddingen achter elkaar nog een tegentreffer, maar hij heeft geen antwoord wanneer opnieuw een diepe bal voor een vrije doortocht zorgt en de spits de bal over hem heen weet te lobben… 3-1. CDW geeft niet op en 20 minuten later is er dan toch weer de aansluiting. Uit een voorzet van Jesse werkt de ingevallen Kasper van der Meij met een geweldige volley af en met nog 20 minuten te spelen is CDW terug in de wedstrijd. Helaas, schoten van Robbin van den Berg en Jeff Zichterman zijn gevaarlijk maar treffen geen doel en zo verliest CDW van IJFC en zakt het ondertussen naar plaats 10. 

 

Zichtbaar aangeslagen verlaten de mannen het veld en trainer Alvin Veldhuizen heeft werk aan de winkel, want aanstaande zaterdag komt titelkandidaat BFC uit Bussum op bezoek. Kansloos? Zeker niet… maar er zal op bepaalde momenten echt daadkrachtiger ingegrepen en/of gecommuniceerd moeten worden. Daarnaast is het vrijwel altijd dat een vrije doortocht komt uit een pass die ergens op het veld vrij (?) gegeven mag/kan worden.

 

Afscheid René Gompel

We hopen bij de thuiswedstrijd tegen BFC van komend weekend op veel steun van de supporters, óók omdat we aansluitend feestelijk afscheid nemen van onze afgezwaaide voorzitter René Gompel, die bijna 10 jaar zijn ziel en zaligheid in de club gestoken heeft. Tom Pijpers staat achter de draaitafel voor extra feestvreugde. Nu nog een resultaat tegen BFC, zet ‘m op mannen!