Puntendeling bij Jonathan – CDW (1-1)

Door Sander van Loon op om

Gezien de reacties op de socials maar ook op het sportpark zelf voor- en achteraf was het wel duidelijk dat naast het sportieve gedeelte en de punten die er te behalen waren, de wedstrijd Jonathan – CDW ook in het teken stond van het bezoek van trainer Alvin Veldhuizen aan zijn Jeugdliefde Jonathan. 90 minuten werd er voor iedere meter gestreden en toen de groene rook letterlijk optrok stond er uiteindelijk een 1-1 gelijkspel op het scorebord waar iedereen wel mee kon leven.

Dit seizoen treft CDW door de wat Oostelijke indeling meerdere tegenstanders die onbekend zijn maar voor de wedstrijd tegen Jonathan had de oefenmeester van CDW niet heel veel huiswerk. De spelers zijn over het algemeen bekenden en voor de basisformatie van vandaag was duidelijk dat je je directe tegenstander geen meter ruimte moet geven en dat in de omschakeling de sleutel van het succes zou kunnen zitten. CDW begint sterk en weet elkaar makkelijker te vinden dan de groen-witten. De eerste kansen zijn dan ook voor de Wijkenaren. Eerst moet de keeper redding brengen op een schot van Ingmar de Wit en hij ziet daarna een schot van Kjeld van der Sanden en een vrije trap van Anis el Makrini naast gaan. Daarna wederom een redding, maar nu op een schot van Eren Kurt en Yoeri Lakerveld ziet zijn vrije trap net naast het doel eindigen. Een kopbal van Bryan van Engelen uit een vrije trap gaat rakelings over en dan zijn daar de wetten van het voetbal… een keer mistasten achterin en oud-speler van de FC Gianluca Nijholt straft het genadeloos af: 1-0.

CDW recht zijn rug en pakt de draad weer op. Eerst is het opnieuw Kjeld die net niet bij de bal kan bij de tweede paal en dan valt in de 38e minuut eindelijk de welverdiende treffer. Meme Dore Aminata steekt de bal iets voor de 16 naar Erman Kurt en die laat de keeper kansloos 1-1.

We gaan rusten en de supporters van CDW staan heerlijk in het zonnetje gezellig met de supporters van Jonathan de eerste helft te analyseren en het is de vraag of CDW dit ook de tweede helft vol weet te houden. Het continu onder druk houden van je tegenstander kost immers veel energie. Jonathan komt beter uit de kleedkamer en start de tweede helft meteen met meer druk naar voren. Keeper Michael Nieuwenhuizen ziet eerst een bal uit een corner net naast gekopt worden en niet veel later moet hij redding brengen op een 1 op 1, wat hij dan ook uitstekend doet. Ondertussen wordt de wedstrijd harder en het lijkt erop dat vooral de bank van Jonathan de wedstrijd hun kant op wil schreeuwen. Gelukkig gaat de scheidsrechter daar niet in mee. Jonathan zou dit met zulke goede individuele kwaliteiten ook helemaal niet nodig moeten hebben, maar zoals je dit ook veelal in de jeugd ziet, rijgt Jonathan de overtredingen en kaarten aan elkaar met zelfs een rode kaart tot gevolg. CDW zet aan en gaat met verse krachten op zoek naar de tweede treffer.

“Net niet”, dat is wel hoe je de laatste 10 minuten heel kort kunt samenvatten. Schoten worden geblokkeerd, eindpasses komen niet aan en zo eindigt de wedstrijd in een puntendeling. Daardoor deelt CDW na 3 wedstrijden samen met Jonathan de 7e plaats en krijgt het zaterdag OVC ’85 (Oosterbeek) op bezoek, dat met maar liefst 0-8 verloor van Woudenberg en op zoek zal gaan naar sportieve revanche.

Opstelling CDW : Nieuwenhuizen, el Makrini, Stooker, van Engelen (Wilson), Lakerveld, van de Sanden (Breed), Wiegers, Erman Kurt, Dore Aminata (Klaassens), Eren Kurt, de Wit (Ruvakuki)