Swingend optreden CDW JO8-4

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 1 oktober
Op deze druilerige zaterdagmorgen, tevens geboortedag van Nederlands bekendste violist en orkestleider, soleerde ons Octet naar een weergaloze galavoorstelling. Bovendien stond dit festijn in het teken van een luxe investering aan ons swingende voetbalorkest. Even leek de transfer af te ketsen, maar op de valreep heeft men vanuit Zeist alsnog haar fiat gegeven om onze nieuwe aanwinst Ingmar te presenteren. Zo kon ook hij zijn kunsten vertonen.

In alle vroegte arriveerden onze balvirtuozen op het podium voor een optreden in Culemborg. Gezien alle regenval eerder deze week, vreesden we voor een heus waterballet. Echter lag het toneel er als een strak biljartlaken bij. Hetgeen de technische kwaliteiten aanzienlijk bevorderde.
    
Het CDW octet gaf het voltallige publiek een voorstelling van jewelste. In no time zat de schwung er lekker in en schoot het eerste kwartet doelpunten in een rap tempo tegen de touwen. Daarbij sommeerde de dirigent met regelmaat om eerst de bal goed aan te nemen, om vanuit de controle te dribbelen, passen of schieten. Dat mogen ze vooralsnog zelf weten, want het is hun ontdekkingsreis.

Van een titanenduel was helaas geen sprake. Het verschil was simpelweg te groot. Desalniettemin is het een prachtig gezicht hoe die jonge spruiten in korte tijd zoveel progressie boeken. Wat een boost geeft aan de ontwikkeling, het zelfvertrouwen alsmede het spelplezier. Een octet waar toekomstmuziek in zit!

Scorebordjournalistiek; kijken we nog even naar het sportieve gedeelte dan heeft ons Octet na vijf wedstrijden een ongeslagen status. Louter overwinningen, met een riant doelsaldo van 57-5.

Rest nog twee thuisduels;
Op 8 oktober om 8.30 tegen Schalkwijk 8-1, dat wordt een heel ander verhaal. Zaterdag 15 oktober het laatste potje in deze fase. Om 10.00 trappen we af voor een leuke stadsderby tegen SVF 8-1.

Website CDW JO8-4 >  fconderbouw.nl
Foto’s, verslagen, nieuwsflitsen, uitslagen, statistieken etc.
Op de mobiel is slechts een deel van de site zichtbaar, dus kruip dan even achter de pc of laptop.
Veel kijk- en leesplezier.

Jan Nienhaus
Trainer/coach CDW 8-4