Titanenduel CDW JO8-4

Door Sander van Loon op om

Dé apotheose van de 1e competitie fase stond op ons voetbalfeestje. In deze alles beslissende voetbalkraker mochten de leeftijdsgenootjes van Schalkwijk 8-1 en het CDW octet in een onderling titanenduel bepalen wie met de eer gaat strijken. Want beide formaties hadden tot dusver louter riante overwinningen geboekt.

Desalniettemin hebben deze twee jonge teams al een dijk van een prestatie geleverd om in korte tijd zoveel progressie te boeken, zodat ze na de herfstvakantie allebei promoveren. Dat is de ultieme winst. Een hoger niveau, meer weerstand, sneller handelen, allemaal ingrediënten om verder te sleutelen aan de ontwikkeling en spelplezier.

Voorgeschiedenis
In twee vriendschappelijke ontmoetingen, eind mei ( voor beide 1e potje 6:6) en later in juni, had Schalkwijk het betere van het spel en wist de sportieve confrontaties met nipt verschil naar zich toe te trekken. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Een geweldig meetmoment hoe de jonge formaties er nu voorstaan.

De wedstrijd
Beide elftallen stonden al vroeg in de wei. Eerst de warming-up, wat drinken, veters opnieuw strikken, en handjes schudden. De gladiatoren waren klaar voor een gezonde krachtmeting.
Vanaf de aftrap schoot het Cdw octet uit de startblokken. Tijdens dit groot offensief werd menig pegel afgevuurd en tevens tweemaal succesvol gescoord.  
In eerste instantie gaf onze verdedigingslinie geen krimp, maar gaandeweg nam Schalkwijk de regie over en noteerde drie treffers. Niet veel later bracht Cdw de stand weer in evenwicht. Echter in de alles beslissende slotfase trok Schalkwijk alsnog de overwinning naar zich toe. Het Cdw octet heeft een dijk van een wedstrijd gespeeld, lekker veel inzet en strijd, maar onze opponent kon het vandaag beter volhouden. Ook dat is een onderdeel bij het voetbalspel. Bij het penalty schieten was Cdw de bovenliggende partij, want werden alle strafschoppen loepzuiver binnengeschoten.

Rest nog twee leerzame wedstrijdjes tegen respectievelijk SVF 8-1 en HDS 8-1. Gevolgd met een korte herfstvakantie, om de week nadien op een hoger niveau te acteren. We hebben er nu al zin in!

Website CDW JO8-4 >  fconderbouw.nl
Foto’s, verslagen, nieuwsflitsen, uitslagen, statistieken etc.
Op de mobiel is slechts een deel van de site zichtbaar, dus kruip dan even achter de pc of laptop.
Veel kijk- en leesplezier.