Verlies CDW in laatste wedstrijd(en), toch geslaagd seizoen!

Door Gert-jan van Rooijen op om

CDW heeft in haar laatste wedstrijd van het seizoen met 5-0 verloren, uit bij Maarssen. Hierdoor eindigt CDW op een gedeelde 8e plaats met 33 punten na 26 wedstrijden. Ondanks de 3 verliespartijen op rij tegen de top 5 van de competitie mag CDW spreken van een geslaagd seizoen nadat het 3 jaar geleden naar de 2e klasse promoveerde en door 2 corona jaren geen volledige competitie gevoetbald had.
Om uiteenlopende redenen miste trainer Alvin Veldhuizen meerdere spelers, wat betekende dat er met een zeer jonge ploeg vertrokken werd richting Maarssen. Tobias van Tuil (17), Tos van Berkel (17) en Dennis van der Meij (16) namen plaats op de bank en de 15-jarige Finn Mulder maakte vandaag zijn (basis)debuut als doelverdediger. Voor Finn extra speciaal omdat hij in de voetsporen treedt van zijn opa Kees de Heus die vanaf zijn 16e met kleine tussenpozen 14 seizoenen het doel verdedigde van SVW en later CDW.
Dat Finn niet als opvulling dient, wordt al snel duidelijk wanneer hij in de eerste 5 minuten al 2 keer redding moet brengen op een inzet van een doorgekomen voorhoedespeler. Maarssen moet winnen om de vervangende periode van kampioen De Meern op te eisen en komt uiteindelijk ook in de 21e minuut op een 1-0 voorsprong. CDW probeert het wel en iedereen heeft goede intenties, maar al snel wordt duidelijk dat het er niet in gaat zitten vandaag. Te veel vrijheid, waar Maarssen wel raad mee weet. De 2-0 valt nadat Finn eerst nog knap weet te redden, maar voor de rebound kunnen de vrijstaande spelers nog steen, papier, schaar doen voor wie hem binnen mag schieten en meteen na de aftrap fluit de scheidsrechter voor de rust.
De tweede helft begint CDW goed en wanneer Jeff Zichterman over rechts doorkomt lijkt de aansluitingstreffer eraan te komen maar Jeff ziet zijn bal naast het doel belanden en wanneer kort daarna de 3-0 gescoord wordt is het geloof op een resultaat definitief weg. De scheidsrechter geeft Maarssen alvast hun periodetitel cadeau, nog voordat de wedstrijd geëindigd is, door wel te fluiten voor een overtreding op de doorgebroken Gijs Klaassens maar het met slechts geel af te doen en de laatste 2 treffers van Maarssen zijn voor de statistieken. Om positief af te sluiten toch nog het debuut van Tobias, Tos en Dennis die nog even zijn directe tegenstander door zijn beentjes speelde en met een grote glimlach na afloop met zijn broer Kasper op de foto gaat voor het familie-album… Super! Ook het applaus in de kleedkamer voor Finn van de spelers en begeleiding na afloop geeft aan dat we talent zat hebben bij ons CDW.
Maarssen gaat samen met BFC en CSW de nacompetitie spelen voor promotie. NiTA en IJFC spelen nacompetitie voor lijfsbehoud en kunnen daar onder andere Jonathan en Houten treffen die dolgraag naar de 2de klasse willen promoveren.
Opstelling CDW: Mulder, el Makrini (v Tuil), Pot, Wilson, v Engelen, v Grondelle (D vd Meij), Wiegers, Sybesma, Zichterman (Rivera Campos), v Dijk (K vd Meij), Klaassens (v Berkel)