Voorbeschouwing bekerwedstrijd CDW 1 – SVL 1

Door Sander van Loon op om

Het is zover, aanstaande zaterdag gaat het seizoen voor de meeste teams weer van start, zo ook voor ons eerste elftal. Wie tijdens de voorbereiding nog geen wedstrijd heeft bezocht, zal zaterdag toch een aantal keren om zich heen moeten vragen naar de namen van de nieuwe spelers die bij de wedstrijdselectie zitten. Het zal even wennen zijn… onder andere geen Roan van Zalingen, Robbin van de Berg of Rosh Rigter maar op basis van de oefenwedstrijden die tot nu toe gespeeld zijn hebben we er alle vertrouwen in dat er waardige vervangers zijn, die zich natuurlijk willen laten zien voor het talrijke publiek dat verwacht wordt voor de bekerkraker tegen SVL.

Qua tegenstanders zal het ook even wennen zijn dit seizoen. De KNVB heeft ons wat oostelijker ingedeeld en alleen Delta Sports en Nieuwland ASC zijn overgebleven uit de competitie van vorig seizoen. Lunteren en Dieren zijn de grote onbekenden in deze poule en met Jonathan en CJVV als promovendi uit de derde klasse en Merino’s en Woudenberg als degradanten uit de eerste klasse belooft het wel een mooie competitie te worden.

Trainer Alvin Veldhuizen heeft er enorm veel zin in en voor hem wordt het extra speciaal om tegen zijn oude clubje Jonathan te spelen. “We hebben behoorlijk wat kwaliteit en ervaring ingeleverd, maar daar een jonge leergierige groep voor teruggekregen. De voorbereiding verloopt vooralsnog prima. De eerste wedstrijd tegen TOV verloren we ongelukkig met 2-3 en van Renswoude wonnen we met 0-3.  Tegen competitiegenoot Merino’s speelden we 1-1 gelijk en bij VRC, ook competitiegenoot, wonnen we met 1-2. In die wedstrijden hebben alle 23 selectiespelers minuten gemaakt en laten zien stappen gemaakt te hebben in onze speelwijze.”, aldus de oefenmeester die eraan toevoegt normaal gesproken bekerwedstrijden veelal als oefenwedstrijd te gebruiken, maar deze wedstrijd tegen SVL méér dan serieus neemt. Keuzes zat en zoals het er nu naar uitziet ontbreken alleen Roderik Sybesma (blessure) en Jeff Zichterman (vakantie). De concurrentie is groot en iedereen zal zaterdag willen spelen. Spits Gijs Klaassens kijkt extra uit naar de wedstrijd omdat volle neef Matthijs Mocking het doel van SVL verdedigt. Het vertrouwen is groot bij Gijs, want in alle oefenwedstrijden wist hij minimaal een keer te scoren.

Bij SVL zullen ook een aantal zeer bekende gezichten hun opwachting maken. Zo is de verwachting dat oud-jeugdspelers van CDW Dennis van de Weerd, Timon Brandsen en ook de dit seizoen overgestapte Dani Pot hun opwachting zullen maken. We zullen ze vanzelfsprekend een warm welkom geven 😉 Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig voor een schitterende pot voetbal en we kijken er enorm naar uit. Teams van de Week zijn de JO11-1 en JO11-2 en Pupil van de Week is Mick Sondervan. De wedstrijdbal is gesponsord door onze hoofdsponsor PPC Plinten en Profielen Centrale en zoals al eerder aangekondigd zal niemand minder dan DJ Tommy Tranquilo voor en na de wedstrijd voor extra sfeer zorgen én wordt het gloednieuwe hoofdveld officieel geopend. 

Aanvang wedstrijd 14.30u. Tot zaterdag! Tot bij CDW!