Opstartavond trainers bij CDW

Door Sander van Loon op om

Maandag 29 augustus hebben we met de trainers de opstartavond gehad. Geweldig om te sparren met elkaar en de vragen uit te wisselen! We hebben met elkaar gehad over wat de ingrediënten zijn van een goede training en hoe plezier en ontwikkelen samen gaan en dat trainen leeftijdsspecifiek is. Oftewel erg belangrijk om te beseffen wat past bij welke leeftijd. We hebben gezien dat veel terugkomt in de VTON leerlijn die we bij CDW gebruiken. Speciaal voor deze avond hadden we daarom ook onze VTON specialist uitgenodigd die ons meegenomen heeft van de theorie naar de praktijk.

Een trainingsavond is ook bij uitstek de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar te discussiëren. Om zo maar een vraag te noemen. “In mijn team zitten spelertjes die al heel goed een passeerbeweging kunnen doen. Anderen nog niet. Ga ik die dan in een apart groepje zetten? Hoe kan ik ervoor zorgen dat iedereen leert in de zelfde vorm?” …iets met creatief zijn, spelers individuele opdrachten meegeven en variëren in de vorm.

Er werd de behoefte geuit om een vervolg te geven in praktische vorm. Bijvoorbeeld een voorbeeldtraining met spelertjes waarbij we dan echt met de groep aan de gang gaan. Dit gaan we zeker plannen!

Heb je vragen, loop je ergens tegenaan, kan je hulp gebruiken, laat het gerust weten! Emiel, Kjeld, Dennis, Remco zijn ook vaak op de velden te vinden. Schiet ook gerust hen aan voor vragen of ondersteuning.

Groeten,
TC