Emiel van Hulzen behaald certificaat ‘’Topcoachopleiding’’ bij FC UTRECHT

Door Gert-jan van Rooijen op om

Eerder kon je al een interview lezen op onze site met CDW 11-1M trainer en FC Utrecht topcoach deelnemer Emiel van Hulzen. Emiel heeft 11 mei 2022 zijn certificaat in ontvangst mogen nemen en rondt zoals hij het zelf benoemt een leerzame en geweldige periode af. Deze periode wordt dan afgesloten maar er start weer een nieuwe periode voor Emiel bij FC Utrecht,  de opgeleide trainers zullen een belangrijke rol gaan spelen in het doorgeven van de visie van FC Utrecht op het gebied van opleiden en coachen binnen de regio.

CDW is zoals de meeste mensen weten een partnerclub van FC Utrecht, FC Utrecht kijkt niet alleen naar spelers van CDW maar ook naar de trainers binnen CDW en de regio. Dit is terug te zien in de vorm van de FC Utrecht Topcoach opleiding, deelstages en Webinars die FC Utrecht aanbiedt. Tijdens de Topcoachopleiding geeft FC Utrecht (jeugd)trainers de kans om zich te kunnen ontwikkelen om een betere trainer te worden.

Onderwerpen die voorbij komen binnen de Topcoach opleiding

  • Het creëren van een cultuur binnen het team doormiddel van samen afspraken te maken en deze ook te blijven bewaken
  • Welke invloed het positief en effectief coachen heeft op spelers en medetrainers.
  • De individuele ontwikkeling binnen een teamontwikkeling.
  • Herkennen van talenten.

Gedurende de opleiding heeft Emiel mee mogen draaien als trainer bij de Pre academie van FC Utrecht waar hij de leiding had over O9 talenten van de partnerclubs. Op vrijdag avond als trainer geholpen bij de voetbalschool van de FC Utrecht Experience o.l.v. oud profvoetballer Gert Kruys.  

Als eindopdracht heeft Emiel een presentatie – demo training gegeven aan 22 leergierige trainers van CDW. Het werd een leerzame avond, waar Emiel zijn opgedane kennis bij FC Utrecht doorgaf aan de trainers van CDW. Na de avond kwamen er positieve en mooie reacties naar voren zoals; ‘’dit heb ik nog nooit gehoord, nu ik dit weet zal het coachen een stuk makkelijker gaan’’.

Emiel over de topcoach opleiding:
Ik heb natuurlijk al wat mogen vertellen in het interview over de FC Utrecht topcoach opleiding, op dat moment stond ik aan het begin van de opleiding dus is het nu mooi om terug te blikken.

Als ik de FC Utrecht topcoachopleiding zou moeten beschrijven zou ik dit doen als enorm leerzaam, een opleiding die mij heel veel handvatten en voorbeelden heeft gegeven om mij te ontwikkelen als een betere trainer/coach. Nu is het mijn taak om al mijn opgedane kennis te delen binnen CDW met spelers en trainers, dit probeer ik dan vanaf nu ook zo goed en veel mogelijk te doen. Dit seizoen zal je mij ook veel hebben gezien bij trainingen en wedstrijden van de CDW elftallen. Dat zal volgend seizoen niet anders zijn, graag deel ik mijn ervaringen met alle trainers en spelers binnen CDW om zo iedereen mee te nemen in de visie van opleiden van FC Utrecht. En zo met z’n alle te werken aan een nog beter CDW!