(Nog) beter trainen bij CDW 

Door Sander van Loon op om

CDW is volop in ontwikkeling. Niet alleen liggen er inmiddels twee mooie nieuwe velden, is de selectie voor het komende seizoen vrijwel compleet, is het bestuur weer op volle sterkte en zijn veel nieuwe vrijwilligers actief, ook aan de sportieve ontwikkeling wordt hard gewerkt. 

Afgelopen week vond in dat kader een themabijeenkomst plaats, gericht op de midden- en bovenbouw. Doel van de sessie was om gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘CDW DNA’ en hoe dat terug is te zien op het veld met spelprincipes. Echt voetbalinhoudelijk dus, waarbij o.a. werd stilgestaan bij het ‘3e man principe’ en waar een goede CDW-training aan moet voldoen. 

Alvin Veldhuizen – Hoofdtrainer 1e elftal en Emiel van Hulzen – Hoofdtrainer 12-1 verzorgden de training, waarbij extra werd gelet op hoe trainers aanzetten tot ontwikkeling. De invulling van de avond is samen met Harry Mauritz afgestemd.  

Harry volgt voor CDW de opleiding HJO (Hoofd Jeugd Opleiding) bij FC Utrecht en verzorgde het theoretische deel. Coördinator Middenbouw bij FC Utrecht/ KNVB-docent David Vecht was aanwezig om de themabijeenkomst in dat kader te beoordelen. 

Dankzij een flink aantal enthousiaste deelnemers was de avond een groot succes en er is afgesproken om er vervolg aan te geven. 

Alle betrokkenen bedankt!