Zondag 1, seizoen 1981/1982

De verslagen zijn gebaseerd op artikelen uit de Wijkse Courant en het Utrechts Nieuwsblad

Dankzij het behalen van het kampioenschap van de Hoofdklasse afdeling Utrecht door Dorestad, mocht CDW van start gaan in de vierde klasse van de KNVB. En dat gebeurde uiteraard met het kampioensteam als basis. Theo de Bruin en aanvoerder Gijs Brouwer besloten een punt te zetten achter hun actieve loopbaan. De selectie werd aangevuld met SVW-corifeën Kees van Willigenburg en Jan van Maurik, terwijl Albert Achterberg SVL verruilde voor CDW. De nieuwe fusieclub had ook een nieuwe trainer aangesteld, Frits v.d. Berk. Zijn opdracht: handhaven in de 4e klasse. Dat moest hij dan samen doen met elftalleider Jan van Soest, grensrechter Steef Kosterman en verzorger Hans Heimerich.

20 sep 1981: CDW – SVF (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik (75-Gerrit de Heus), Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 16e minuut 1-0 (Jan Wortman).
‘Zenuwenpot’ eindigt in voordeel van CDW
Jan Wortman matchwinnaar
Verslag: Op zondag 20 september 1981 was het dan zover: de eerste officiële competitiewedstrijd van CDW. En meteen al een beladen pot, namelijk de streekderby tegen het Cothense SVF. Beide ploegen begonnen nerveus, waarbij SVF vergat de fouten in de Wijkse achterhoede af te straffen. Na een kwartier werd Hans v.d. Vliet gevloerd binnen de beruchte lijnen. Jan Wortman benutte de strafschop en scoorde zo het allereerste competitiedoelpunt van het vlaggeschip van CDW. Een kwartier voor tijd werd Jan van Maurik nog vervangen door Gerrit de Heus. Het bleef 1-0, zodat CDW de competitie opende met een overwining. Voor de wedstrijd ontving het team tenues van Ross Jetten’s cafetaria en schoen- en sporthandel de Markt.

27 september 1981: Utrechtse Boys – CDW (0-4).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte (61-Corry v.d. Linden) en Kees van Willigenburg (75-Albert Achterberg).
Scoreverloop: 14e minuut 0-1 (Jan Wortman), 20e minuut 0-2 (Kees van Willigenburg), 24e minuut 0-3 (Jan Wortman), 60e minuut 0-4 (Pieter Barte).
CDW wint weer
De Jannen draaien goed
Verslag: Een ongewijzigd team trad een week later aan voor de uitwedstrijd tegen Utrechtse Boys. Het liep in Utrecht van een leien dakje. dankzij doelpunten van Jan Wortman, Kees van Willigenburg en opnieuw Jan Wortman stond er een ruststand van 0-3 op het scorebord. Een kwartier na rust bepaalde Pieter Barte de eindstand op 0-4. Bij deze actie raakte Pieter geblesseerd. Hij werd vervangen door Corry v.d. Linden. Een kwartier voor tijd mocht Albert Achterberg zijn debuut maken. Hij verving Kees van Willigenburg.

26 oktober 1981: CDW – MSV ’19 (4-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Jannus Stormbroek (65-Corry v.d. Linden), Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 7e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 10e minuut 1-1, 75e minuut 2-1 (Hans v.d. Vliet), 80e minuut 3-1 (Hans v.d. Vliet), 81e minuut 4-1 (Hans v.d. Vliet).
Vier goals Van de Vliet helpen CDW aan winst op MSV
Verslag: De volgende wedstrijd was thuis tegen MSV ’19. Jannus Stormbroek verving de afwezige Gerard Lieverse. Het zou de wedstrijd worden van Hans v.d. Vliet. De topscorer van Dorestad had in de eerste twee wedstrijden nog niet gescoord, al had hij wel de strafschop “verdiend” waaruit Jan Wortman het eerste doelpunt van CDW zondag 1 scoorde. Na zes minuten maakte Hans een eind aan deze situatie. Op aangeven van Jan Stender joeg hij de 1-0 in de touwen. In de tiende minuut kwam MSV langszij, zodat bij de rust de stand 1-1 was. 25 minuten voor tijd verving Corry v.d. Linden Jannus Stormbroek en zette CDW aan voor een slotoffensief tegen de conditioneel zwakkere Montfoorters. Dit offensief had succes. MSV werd met de rug tegen de muur gezet en succes kon niet uitblijven Aan het einde van de wedstrijd sloeg Hans v.d. Vliet toe, tussen de 75ste en 82e minuut scoorde hij een onvervalste hattrick en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

1 november 1981: CDW – DEV (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse (60-Rob Verhoeven), Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg (70-Albert Achterberg).
Scoreverloop: 85e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet).
Ook de vierde wedstrijd werd gewonnen. Dit keer was DEV uit Doorn het slachtoffer. In de eerste helft kon DEV CDW nog goed bijbenen, maar in de tweede helft trokken de Wijkenaren met veel lef de wedstrijd naar zich toe. De beslissing kwam in de 85e minuut. Albert Achterberg verstuurde een van zijn gevaarlijke indraaiende corners. De inzet van Jan Stender werd nog door de keeper gepareerd, maar Hans v.d. Vliet stond op de goede plek en joeg de bal over de keeper heen in het doel. Na afloop werd bekend dat Hercules had verloren van CDN. Daardoor stond CDW met 8 uit 4 alleen op kop.

8 november 1981: CDN – CDW (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik (80-Rob Verhoeven), Jan Stender (55-Albert Achterberg), Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 35e minuut 1-0.
CDN bracht CDW de eerste nederlaag toe. dat gebeurde in een wedstrijd waarin CDW de betere ploeg was, maar verzuimde de kansen te benutten. Kees van Willigenburg miste drie kansen en ook Hans v.d. Vliet en Pieter Barte lieten een kans onbenut. In de 35e minuut sloeg CDN toe. In eerste instantie redde doelman Kees de heus nog wel, maar op de tweede knal van grote afstand van Roel Wagensveld was hij kansloos. In de tweede helft drong CDW sterk aan. Dat offensief resulteerde in een doelpunt van Hans v.d. Vliet dat werd afgekeurd wegens aanvallen van de keeper en een afstandschot van Hans de Jong, dat weliswaar in het doel verdween maar wegens buitenspel werd afgekeurd. Dit tot grote woede van CDW. “Een glaszuiver doelpunt”, vond Hans de Jong.

15 november 1981: Vriendenschaar – CDW (2-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte (70-Albert Achterberg) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 26e minuut 1-0, 65e minuut 2-0, 66e minuut 2-1 (Jan Wortman)
Vriendenschaar en CDW schotelden de circa 1000 toeschouwers een spectaculaire pot voetbal voor. CDW had het beste van het spel, maar Vriendenschaar had in doelman Cor Hoogwaarden een absolute uitblinker. CDW speelde vol op de aanval, maar wist Hoogwaarden niet te passseren. Volgens een oude voetbalwet valt het doelpunt dan aan de andere kant en dat gebeurde ook. In de 26e minuut counterde Vriendenschaar naar 1-0. Na rust een nog fanatieker aanvallend CDW, dat onder leiding van uitblinker Jan Wortman de Culemborgers compleet vastzette. Maar opnieuw was de counter van Vriendenschaar fataal, in de 65e minuut viel de 2-0. Een minuut later schoot Jan Wortman vanaf de penaltystip de 2-1 op het bord. In de resterende speeltijd ontbrak het CDW aan overleg en fortuin, het bleef 2-1.

22 november 1981: CDW – JSV (7-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse (75-Wim v.d. Broek), Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg (70-Gerrit de Heus).
Scoreverloop: 8e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 25e minuut 2-0 (Hans v.d. Vliet), 30e minuut 3-0 (Kees van Willigenburg), 38e minuut 4-0 (Kees van Willigenburg), 60e minuut 5-0 (Kees van Willigenburg), 65e minuut 5-1, 75e minuut 6-1 (Kees van Willigenburg), 80e minuut 7-1 (Hans v.d. Vliet).
Met een indrukwekkende overmacht bezorgde CDW het Nieuwegeinse JSV eebn flink pak slaag. De Wijkse formatie hield het doel van JSV-keeper Bert Scheffer bijna 90 minuten onder druk. In de 9e minuut was hetal raak, Hans v.d. Vliet kreeg de bal op een presenteerblaadje van Pieter Barte en scoorde de 1-0. In de 25e minuut kopte Kees van Willigenburg een vrije trap van Leo Barte in tot 2-0. Vij minuten later benutte hij een voorzet van jan Lieverse om de 3-0 te scoren en nog voor rust promoveerde hij een hoekschop van Jan Wotman tot 4-0. De 5-0 kwam ook op naam van Kees v.d. Willigenburg, deze keer uit een voorzet van Jan Lieverse. JSV redde de eer, maar Hans v.d. Vliet strooide nog wat zout in de Nieuwegeinse wonden en scoorde de 6-1 en de 7-1. Trainer Frits v.d. Berk merkte na afloop op het misschien tijd werd om ook even naar boven te kijken.

31 januari 1982: de Meern – CDW (0-0)
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Rob Verhoeven, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Albert Achterberg, Pieter Barte en Gerrit de Heus (65-Corry v.d. Linden).
Na een lange winterstop reisde de ploeg af naar de Meern, waar vooral de eerste helft zeer moeizaam werd gespeeld. In de tweede helft hervond de ploeg zich, maar zag geen kans het lichte veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. CDW miste drie basisspelers, Gerard Lieverse (bronchitis) en topschutters Kees van Willigenburg (enkelblessure) en Hans v.d. Vliet (moest werken).

7 februari 1982: CDW – Utrechtse Boys (2-2)
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse (80-Corry v.d. Linden), Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte (60-Albert Achterberg) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 63e minuut 0-1, 64e minuut 1-1 (Hans de Jong), 84e minuut 2-1 (Leo Barte), 90e minuut 2-2.
In de thuiswedstrijd tegen Utrechtse Boys liet CDW een punt liggen. CDW en Hercules speelden ook gelijk, zodat de achterstand op de koplopers 1 punt bleef. CDW begon goed, met spel dat deed denken aan de vorm waarin het team voor de winterstop verkeerde. De eerste 30 minuten was CDW oppermachtig, met Pieter Barte als gevaarlijkste aanvaller. Hij verzuimde echter, net als Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg, Gerard Lieverse en Jan Wortman de kansen op 1-0 te verzilveren. In de tweede helft zakte de ploeg ver in. Utrechtse Boys kwam op 0-1. Een minuut later kopte Hans de Jong een corner van Jan Wortman in tot 1-1 en in de 84e minuut gleed de Utrechtse doelman uit bij een eigenlijk mislukte vrije trap van Leo Barte, die tot ieders verbazing in het doel belandde. Na die fortuinlijke treffer verzuimden de Wijkse spitsen de wedstrijd te beslissen en dat werd in de laatste minuut fataal, want toen bepaalde Utrechtse Boys de eindstand uit een vrije trap op 2-2.

14 februari 1982: DEV – CDW (0-0)
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Albert Achterberg (70-Corry v.d. Linden), Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
In een boeiende pot verloor CDW opnieuw een punt. Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval en dat leverde spectaculaire momenten voor beide doelen op. CDW was de technisch betere ploeg, maar DEV toonde een enorme werklust en had over het geheel genomen de wat betere doelkansen.

21 februari 1982: SCH ’44 – CDW (1-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik (85-Corry v.d. Linden), Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet (75-Albert Achterberg), Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 35e minuut 0-1 (Pieter Barte), 60e minuut 1-1.
SCH en CDW hielden elkaar in Harmelen prima in evewicht. De Harmelense ploeg mocht daarbij van geluk spreken dat de Wijkenaren de strijd al niet in de eerste helft in hun voordeel beslisten, maar CDW had in de tweede helft geen reden tot klagen. De Wijkse doelman – Kees de Heus –
hield SCH toen van scoren af.CDW startte met agressief voetbal. De Wijkenaren waren meer in balbezit dan de gastheren en vonden elkaar gemakkelijk. Veel CDW aanvallen liepen over Jan Wortman, die zijn medespelers met prima passjes aan het werk zette. Ui zijn voorbereidende werk ontstonden een paar goede kansen, maar die waren niet aan de spitsen besteed. Tien minuten voor rust werd het toch 0-1. Uit een hoekschop van Jan Wortman kopte Kees van Willigenburg de bal naar de vrijstaande Pieter Barte, die vallend scoorde. In de tweede helft drong SCH sterk aan en mocht keeper Kees de Heus zijn klasse bewijzen. Hij was echter kansloos toen de scheidsrtechter SCH een penalty toekende. Na de 1-1 kreeg CDW het nog moeilijk, maar uiteindelijk werd het punt veilig gesteld.

28 februari 1982: Brederodes – CDW (1-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Corry v.d. Linden, Albert Achterberg en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 36e minuut 0-1 (Albert Achterberg), 61e minuut 1-1.
In een agressieve partij gaven beide ploegen elkaar niets toe. Na 35 minuten scoorde Albert Achterberg de 0-1. In de tweede helft kwam Brederodes op gelijke hoogte. In de slotfase waren er nog enkele kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer.

7 maart 1982: SVF – CDW (1-4).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte (70-Albert Achterberg) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 10e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet), 29e minuut 0-2 (Hans v.d. Vliet), 65e minuut 0-3 (Hans v.d. Vliet), 75e minuut 1-3, 90e minuut 1-4 (Hans de Jong).
Na vijf gelijke spelen werd het tijd voor weer eens een overwinning. In de streekderby SVF – CDW werd de vorm van het eerste deel cvan de competitie hervonden. Voor 1200 toeschouwers werd SVF volledig overklast, waardoor CDW aansluiting hield met de koplopers en SVF op de laatste plaats terecht kwam. In de tiende was het al raak, Uitblinker jan Wortman verzond een prachtige voorzet van de linkervleugel, die door Hans v.d. Vliet werd ingekopt tot 0-1. CDW bleef SVF onder druk houden, In de 29e minuut kwam een corner van Jan Wortman voor de voeten van Hans v.d. Vliet, die de 0-2 inschoot. SVF begon de tweede helft voortvarend en zette de Wijkse verdediging een tijdje onder druk. Geleidelijk aan trok CDW het initiatief echter weer naar zich toe. van de Vliet en Stender misten, maar in de 65e minuut werd het toch 0-3. Weer was het Hans v.d. Vliet die doelman Co Mocking kansloos liet. Na 74 minuten verkleinde SVF de achterstand tot 1-3, maar in blessuretijd zorgde aanvoerder Hans de Jong er voor dat de marge toch nog drie doelpunten werd. Hij schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de uiterste hoek.

14 maart 1982: CDW – SCH ’44 (2-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik (75-Corry v.d. Linden), Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet (80-Paul v.d. Weerd), Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 9e minuut 1-0 (Pieter Barte), 80e minuut 2-0 (Jan Wortman), 86e minuut 2-1.
Met de 2-1 zege kwam CDW goed weg. Vooral in de tweede helft was SCH sterker. De Wijkse keeper Kees de Heus hield de punten echter in Wijk, waardoor CDW in de race bleef voor het kampioenschap. In de eerste helft domineerde CDW, maar de verdediging van SCH stond goed. In de 9e minuut werd een corner van Gerard Lieverse afgeslagen, maar toen hij de bal opnieuw voorzette kon Pieter Barte de 1-0 inkoppen. Vijf minuten later veroorzaakte Gerard Lieverse een strafschop, die door Kees de Heus werd gestopt. In de tweede helft zette SCH de thuisploeg met de rug tegen de muur, diverse malen moest Kees de Heus zijn topvorm tonen. Eenmaal was ook hij kansloos, maar toen redde Jan Stender op de lijn. CDW kwam niet verder dan een paar counters. In de 81e minuut zag de scheids hands van een SCH speler en gaf CDW een omstreden penalty. Jan Wortman maakte geen fout en schoot hard in, 2-0. Kort voor tijd kreeg ook SCH nog een penalty, die ditmaal wel werd benut. In de slotfase drong SCH sterk aan, maar de Wijkse defensie hield stand.

21 maart 1982: CDW – Hercules (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Corry v.d. Linden, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 72e minuut 1-0 (Jan Wortman).
CDW deed goede zaken, nummr drie op de ranglijst Hercules werd met 1-0 verslagen. De andere concurrenten, CDN en Vriendenschaar verspeelden en punt. Daardoor rukte CDW op naar een met CDN gedeelde eerste plaats. In een aantrekkelijk duel lieten beide ploegen zien terecht aanspraak te maken op een toppositie. Het eerste half uur werd CDW weggetikt, omdat de Utrechters veel te veel vrijheid kregen op het middenveld. De Wijkse defensie hield echter uitstekend stand. Na rust schoof Gerard Lieverse door naar het middenveld, waardoor de balans terug was. Onder aanvoering van de bergen werk verzettende Pieter Barte nam de ploeg uit Wijk het initiatief over. In de 72e minuut gaf Leo Barte een schitterende pass die dwars door de Utrechtse verdediging sneed. De bal belandde voor de voeten van de vrijstaande jan Wortman, die koelbloedig afrondde. In de slotfase drong Hercules aan, maar de beste kansen waren voor CDW. Gescoord werd er niet meer.

28 maart 1982: CDW – CDN (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender (75-Albert Achterberg), Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet (80-Paul v.d. Weerd), Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 65e minuut 1-0 (Jan Wortman).
CDW deed uitstekende zaken door koploper CDN te verslaan. In een zeer spannende wedstrijd werd het 1-0. CDW dicteerde het grootste deel van de wedstrijd het spel en creëerde de meeste kansen. De winst was dan ook verdiend. CDN speelde laf en was duidelijk gekomen voor een punt. De beslissing viel pas in de 65e minuut. Een hoge voorzet voor het Driebergse doel leek totaal ongevaarlijk totdat een CDN verdediger de bal met de hand speelde. De toegekende strafschop werd koelbloedig door Jan Wortman verzilverd.

4 april 1982: MSV ’19 – CDW (1-3).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender (65-Albert Achterberg), Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet (75-Paul v.d. Weerd), Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 30e minuut 0-1 (Hans de Jong), 41e minuut 0-2 (Kees van Willigenburg), 45e minuut 0-3 (Hans v.d. Vliet), 72e minuut 1-3.
De ploeg had vooraf angst voor MSV. In de thuiswedstrijd had de ploeg uit Montfoort het de Wijkenaren immers knap lastig gemaakt. Gaandewerg de wedstrijd bleek het allemaal best mee te vallen. CDW speelde aanmerkelijk beter en won terecht met 3-1. CDW ging vol op de aanval en creëerde talloze kansen. Met kunst en vliegwerk hield de Montfoortse verdediging echter stand. In de dertigste minuut was het dan toch raak, een voorzet van Kees van Willigenburg werd door een verdediger in de voeten van Hans de Jong gekopt. Hans knalde hard in, 0-1. Kort voor rust besliste CDW de wedstrijd. Kees van Willigenburg schoot een voorzet van Jan Wortman in en op slag van rust scoorde Hans v.d. Vliet de 0-3. In de tweede helft geloofde CDW het wel, het liet MSV komen. Een half uur aanvallen leverde de Montfoorters uiteindelijk de eretreffer op, 1-3.

18 april 1982: CDW – Vriendenschaar (1-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet (46-Albert Achterberg), Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 15e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 67e minuut 1-1.
De voorsprong op mede titelkandidaat Vriendenschaar bedroeg 4 punten. Vriendenschaar kwam dan ook voor de volle winst en voor het eerst had trainer Frits v.d. Berk de speelwijze aangepast aan de tegenstander, CDW speelde met twee in plaats van de gebruikelijke drie spitsen. Pieter Barte werd geposteerd op het middenveld met de opdracht de gevaarlijkste man van Vriendenschaar, Ronald Overbeek, uit te schakelen. Pieter kweet zich uitstekend van die taak en was de uitblinker in deze spannende topper. Hoewel de Culemborgers hadden gekozen voor de aanval, verwierf CDW toch een licht veldoverwicht. De Wijkse ploeg speelde wat agressiever. In de 15e minuut was Kees van Willigenburg bij een ingooi van Jan Wortman net iets sneller bij de bal dan zijn tegenstander. Hij lepelde de bal over de keeper voor de pot, waar Hans v.d. Vliet klaar stond om de 1-0 in te koppen. Ondanks het aandringen van Vriendenschaar en het met een enkelblessure uitvallen van topscorer Hans v.d. Vliet, hield CDW goed stand. Halverwege de tweede helft was het echter toch raak. De bal werd tegen de hand van Jan Stender aan geschoten en de scheidsrechter gaf een strafschop. Op de inzet van 11 meter was keeper Kees de Heus kansloos. Een gelijkspel gaf de krachtverhoudingen goed weer en de voorsprong op Vriendenschaar bleef gelijk: 4 punten.

25 april 1982: JSV – CDW (0-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte (80-Albert Achterberg) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 42e minuut 0-1 (Kees van Willigenburg), 80e minuut 0-2 (Kees van Willigenburg)
CDW had betrekkelijk weinig moeite met JSV. De Nieuwegeinse ploeg speelde angstig en leek te nadrukkelijk te denken aan de 7-1 nederlaag die destijds in Wijk bij Duurstede werd geleden. CDW kon dan ook naar hartelust aanvallen, maar was ongelukkig in de afwerking. Bovendien steeg de keeper van JSV uit tot een bijna onneembare veste. Kort voor rust wist Kees van Willigenburg zijn hoofd echter net voldoende tegen een vrije trap aan te zetten om de keeper te verrassen en de 0-1 aan te laten tekenen. Kort voor het eindsignaal kopte van Willigenburg uit een hoekschop de 0-2 binnen.

3 mei 1982: CDW – Brederodes (1-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse (75-Paul v.d. Weerd), Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 13e minuut 1-0 (Jan Stender), 55e minuut 1-1, 88e minuut 1-2.
CDW liep tegen de jeugdige ploeg uit Vianen tegen een onverwachte nederlaag aan. Het was na afloop dan ook muisstil in de kleedkamer. Weliswaar verloor ook naaste concurrent CDN, maar Hercules (de volgende tegenstander) was ook weer volop in race om de titel. De voorsprong was geslonken tot 1 punt op CDN en Hercules en 2 op Vriendenschaar. Het zag er in het begin ook helemaal niet naar uit dat CDW het moeilijk zou krijgen. De ploeg viel vrolijk aan en in de 13e minuut knalde Jan Stender uit een corner van Jan Wortman de 1-0 in de touwen. CDW bleef de betere ploeg, maar was fantasieloos in de aanval. Daardoor bleef Brederodes vrij gemakkelijk overeind. In de 55e minuut sloeg het noodlot toe, Jan van Maurik kreeg een hoge bal verkeerd op zijn hoofd, waardoor Brederodes simpel de 1-1 kon scoren. In de slotfase werd alles op alles gezet om toch de volle winst nog binnen te halen. Daarbij werd te veel risico genomen. Pal voor tijd scoorde Brederodes uit een counter de 1-2.

9 mei 1982: Hercules – CDW (3-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik (65-Albert Achterberg), Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 16e minuut 1-0, 30e minuut 2-0, 47e minuut 2-1 (Kees van Willigenburg), 52e minuut 3-1, 63e minuut 3-2 (Pieter Barte).
Door de nederlaag tegen Hercules raakte CDW de koppositie kwijt aan datzelfde Hercules en CDN. De circa 1000 toeschouwers zagen een enerverend duel. CDW speelde opnieuw met twee spitsen (Pieter Barte stond op het middenveld), maar zocht direct de aanval. Er ontstond ook een aantal kansen, maar Hercules kopte na een kwartier tegen de verhouding de 1-0 in. De Wijkse formatie kreeg steeds meer last van zenuwen, waardoor Hercules meer grip op de wedstrijd kreeg. Er waren kansen over en weer, maar alleen Hercules kwam voor rust tot scoren. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een 2-0 achterstand. In de tweede helft stroopte CDW de mouwen op. De beloning kwam snel . In de tweede minuut schoot Kees van Willigenburg een hoge voorzet van Leo Barte in, 1-2. De vreugde was van korte duur. Hercules onderbrak een aanval en counterde naar 3-1. Dit was voor CDW het sein om alle remmen los te gooien. De ploeg speelde vol op de aanval. In de 63e minuut had dat succes. Uit een corner van Albert Achterberg kopte Pieter Barte de 3-2 binnen. De bezoekers kregen daarna nog goede kansen, maar de gelijkmaker wilde niet meer vallen.

16 mei 1982: CDW – de Meern (4-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Jan Stender (65-Albert Achterberg), Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 2e minuut 1-0 (Hans de Jong), 3e minuut 1-1, 7e minuut 2-1 (Hans de Jong, 29e minuut 3-1 (Pieter Barte), 51e minuut 3-2, 56e minuut 4-2 (Pieter Barte).
In de laatste speelronde moest het dan gebeuren. Van de vier titelkandidaten had CDW het het gemakkelijkst, tegen degradatiekandidaat de Meern. CDN moest op bezoek bij DEV, terwijl Vriendenschaar en Hercules tegen elkaar speelden. Een ding was echter duidelijk, CDW moest winnen om nog kans te houden. En dat deed de ploeg. CDW had de hele wedstrijd een veldoverwicht. In de tweede minuut kopte Hans de Jong zijn ploeg op voorsprong, maar in de volgende minuut was het al weer gelijk. Even later kopte Hans de Jong CDW opnieuw op voorsprong. Pieter Barte bepaalde de ruststand op 3-1. Na rust bleef CDW sterker. Beide ploegen scoorden nog een keer, waardoor de eindstand bepaald werd op 4-2. De echte spanning werd echter veroorzaakt door de tussen- en eindstanden op andere velden. Uiteindelijk vielen die goed voor CDW en slecht voor de Meern uit. CDW mocht een beslissingswedstrijd spelen tegen Vriendenschaar om het kampioenschap. De Meern moest een beslissingswedstrijd om klassebehoud spelen tegen SVF.

23 mei 1982: Beslissingswedstrijd CDW – Vriendenschaar (2-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Jan van Maurik (91-Paul v.d. Weerd), Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte (70-Albert Achterberg) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 1e minuut 0-1, 10e minuut 1-1 (Hans de Jong), 16e minuut 1-2, 18e minuut 2-2 (Pieter Barte).
De apotheose van het seizoen zou plaatsvinden in Driebergen, op het veld van CDN. Het werd een spannende pot, die ook na verlenging geen winnaar opleverde (behalve de neutrale toeschouwer). Geen van beide ploegen verdiende ook te verliezen. Vriendenschaar nam al in de eerste minuut de leiding. Keeper Kees de heus was de eerste CDW’er die de bal aanraakte, hij mocht het leer uit het doel halen. CDW bleek echter over veerkracht te beschikken. Alsof het bijna tijd was, in plaats van net begonnen, werd vol de aanval gezocht. Laatste man Hans de Jong schoof regelmatig door. Die inzet had al in de tiende minuut succes: uit een corner van Leo Barte kopte Hans de Jong de 1-1 in de touwen. Veel plezier beleefden de Wijkse aanvoerder en zijn ploeggenoten niet aan de gelijkmaker, want 5 minuten later kreeg de Jong de bal tegen zijn hand. Ondanks hevige protesten was de scheidsrechter onverbiddelijk: strafschop. Ronald van Overbeek maakte geen fout en schoot de 1-2 binnen. Opnieuw moest CDW komen. En dat deed de ploeg opnieuw met succes. In de achttiende minuut werd een hoekschop van Jan Stender door Hans de Jong verlengd. Pieter Barte stond bij de tweede paal om raak te koppen, 2-2. De drieduizend toeschouwerd gingen er nog eens goed voor zitten, maar de ploegen hadden hun kruit verschoten. In de resterende wedstrijd werd niet meer gescoord. Ook de verlenging eindigde zonder doelpunten. Hierdoor werd een tweede beslissingswedstrijd noodzakelijk.

29 mei 1982: 2e Beslissingswedstrijd CDW – Vriendenschaar (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Jan Lieverse, Albert Achterberg, Jan Stender, Jan Wortman, Hans de Jong, Hans v.d. Vliet, Pieter Barte en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 96e minuut 1-0 (Jan Wortman).
CDW wint de beslissingswedstrijd en is daarmee de kampioen van de derde klasse D. De Wijkse ploeg had in het enerverende en spannende duel de langste adem. Jan Wortman scoorde in de zesde minuut van de eerste verlenging het winnende doelpunt. Ook in deze tweede beslissingswedstrijd gaven beide ploegen elkaar weinig toe. In de eerste helft domineerden de Culemborgers, terwijl CDW in de tweede helft en de verlenging sterker was. Voor rust verwierf Vriendenschaar een handvol goede mogelijkheden, maar pech en een ijzersterke Kees de Heus stonden succes in de weg. CDW kwam niet verder dan een schot van Pieter Barte en een kopbal van Hans v.d. Vliet. De Culemborgse doelman wist beide kansen te keren. Na rust was het de beurt aan CDW. Hans v.d. Vliet draaide de Vriendenschaar defensie een aantal keren dol, maar maakte deze technische hoogdtandjes niet af, al was hij er met een schot op de kruising wel dichtbij. Pieter Barte kopte rakelings naast en Kees van Willigenburg gaf zijn schoten niet de juiste richting mee. Doordat Kees de Heus een sterke tweede helft keepte en Leo Barte een bal van de lijn redde, moest er verlengd worden. CDW drukte meteen door. Kees van Willigenburg ontfutselde de bal aan zijn tegenstander en bracht Jan Wortman in stelling. De spelbepaler van CDW kogelde hard en zuiver in. Na deze treffer werd de wedstrijd een kwartier gestaakt, nadat twee spelers van Vriendenschaar een rode kaart kregen, voor respectievelijk natrappen en bedreigen van de scheidsrechter. Een van de heengezonden spelers reageerde bij het verlaten van het veld zijn frustaties af op een deel van de CDW-supporters. Er brak een stevige vechtpartij uit. Na dit incident speelde CDW de wedstrijd uit zonder nog in gevaar te komen.
“CDW uit Wijk zet Vriendenschaar aan de dijk”. Dat stond er op de versierde vrachtwagen waarmee het kampioensteam een rondrit door Wijk bij Duurstede maakte. Voor trainer Frits v.d. Berk en elftalleider Jan van Soest en hun echtgenotes was er een apart wagentje. De feestelijke stoet werd voorafgegaan door Jan van Kooten en John Klarenbeek, die op een bakfiets een zelfgebouwde biertap vervoerden en aan de lopende band pilsjes uitdeelden. CDW werd op het stadskantoor door het gemeentebestuur ontvangen. Burgemeester Houtsma had veel waardering voor deze “grootse prestatie”. Het zou die avond nog lang onrustig blijven in Wijk bij Duurstede.