Zondag 1, seizoen 1982/1983

De verslagen zijn gebaseerd op artikelen uit de Wijkse Courant en het Utrechts Nieuwsblad

Dankzij het behalen van het kampioenschap van de vierde klasse mocht CDW opnieuw van start gaan in een hogere klasse, de derde klasse van de KNVB. En dat gebeurde uiteraard weer met het kampioensteam als basis. Jan Stender en Corry v.d. Linden hadden besloten lager te gaan voetballen. Hun plaatsen werden ingenomen door de van IJsselmeervogels teruggekeerde John van Gelderen en de van SVL gekomen talentvolle Willem van Oudbroekhuizen.

13 september 1982: CDW – Vreeswijk (1-4).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse (75-Albert Achterberg), Hans de Jong, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Pieter Barte, Jan Wortman (75-Paul v.d. Weerd), Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 2e minuut 1-0 (John van Gelderen), 31e minuut 1-1, 53e minuut 1-2, 57e minuut 1-3, 76e minuut 1-4
Het debuut in de derde klasse betekende een enorme koude douche. Vreeswijk speelde CDW naar een kansloze 1-4 nederlaag. Het begin was nog goed. Al in de tweede minuut pikte John van Gelderen de bal op, omspeelde de keeper en tikte de 1-0 binnen. Daarna was het Vreeswijk, dat de Wijkse formatie trakteerde op een golf van aanvallen. CDW legde de gasten weinig in de weg. Voor rust viel de gelijkmaker, na rust maakte Vreeswijk de klus af: het werd uiteindelijk 1-4 en dat was niet eens geflatteerd.

20 september 1982: PVCV – CDW (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet (75-Paul v.d. Weerd), John van Gelderen (75-Wim van Oudbroekhuizen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 63e minuut 1-0.
In de tweede wedstrijd van het seizoen overklaste CDW PVCV, maar de punten bleven in Vleuten. PVCV had aan één uitgespeelde kans genoeg om te scoren, CDW wist een groot aantal kansen niet te verzilveren. Was het niet de uitstekend keepende PVCV doelman die CDW van succes afhield, dan was het wel domme pech.

27 september 1982: CDW – DWSV (1-3).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Albert Achterberg, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 3e minuut 1-0 (Kees van Willigenburg), 25e minuut 1-1, 45e minuut 1-2, 75e minuut 1-3.
Negentig minuten eenrichtingsverkeer leverde CDW een onverdiende 1-3 nederlaag op. Het aanvallende voetbal was aantrekkelijk om naar te kijken, maar leverde opnieuw geen punten op. In de derde minuut nam CDW de leiding. Hans v.d. Vliet stoorde en dwong een Utrechtse verdediger terug te spelen op zijn keeper. Kees van Willigenburg was attent en prikte de bal in het doel voordat de keeper erbij kon. Na deze snelle goal bleef CDW aanvallen. De middenvelders, Jan Wortman, Pieter Barte en Albert Achterberg, waren goed op dreef en zorgden voor een constante aanvoer van bruikbare ballen voor de drie spitsen. De Wijkse ploeg liet vele kansen onbenut. DWSV wist uit de spaarzame counters driemaal te scoren.

4 oktober 1982: Midlandia – CDW (2-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 51e minuut 1-0, 63e minuut 2-0, 80e minuut 2-1 (John van Gelderen)
CDW leed tegen koploper Midlandia zijn vierde nederlaag op rij. De Wijkenaren warem bepaald niet de minderen, maar verzuimden de kansen te benutten. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De verdedigingen hielden de aanvallers goed in bedwang. Keeper Kees de Heus verrichtte enkele knappe reddingen, John van Gelderen, Hans v.d. Vliet en Kees van Willigenburg lieten kansen onbenut. Vijf minuten na rust nam Midlandia de leiding. Hierna ontwikkelde CDW meer druk, maar opnieuw waren de kansen niet besteed aan de spitsen. In de 63e minuut werd slecht uitvededigen door CDW afgestraft, de 2-0 qwas een feit. Hierana gooide CDW alles op de aanval. Tien minuten voor tijd leidde dat dot een treffer. John van Gelderen kopte een voorzet van Leo Barte in. Hierna verhuisde Hans de Jong naar de spits. Ondanks een aantal paniekerige situaties voor het doel hield Midlandia stand.

17 oktober 1982: CDW – BVC (3-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Albert Achterberg, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen (75-Jan van Maurik) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 75e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 77e minuut 2-0 (Albert Achterberg), 80e minuut 2-1, 87e minuut 3-1 (Hans v.d. Vliet)
Eindelijk was hij er dan, de eerste overwinning. In de eerste helft zag het er niet naar uit. BVC was in het eerste kwartier sterker, maar al snel nam CDW het initiatief over. De wedstrijd volgde tot een kwartier voor tijd het vertrouwde beeld: een veel beter CDW dat de kansen niet wist te benutten. Maar in de 75e minuut was het dan zover, Hans v.d. Vliet nam de bal in de lucht aan, draaide zich om en haalde hard uit: 1-0. Dit doelpunt werkte bevrijdend op het hele team. Nauwelijks twee minuten later glipte Hans v.d. Vliet door de Bilthovense verdediging en bediende Albert Achterberg op maat. Hij schoot de 2-0 in een leeg doel. De wedstrijd leek beslist, maar BVC scoorde drie minuten later de 2-1 en bracht zo de spanning terug. Kort voor het einde verzilverde Hans v.d. Vliet een pass van uitblinker Pieter Barte en zette zo de 3-1 op het bord.

24 oktober 1982: UVV – CDW (2-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse (80-Wim van Oudbroekhuizen), Albert Achterberg, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg (70-Jan van Maurik).
Scoreverloop: 16e minuut 1-0, 24e minuut 2-0, 35e minuut 2-1 (Kees van Willigenburg)
CDW begon slecht. Door misverstanden en uitglijders in de verdediging keek de ploeg binnen 25 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na de 2-0 ging de Wijkse ploeg beter spelen. In de 35e minuut speelde Jan Wortman zijn tegenstander uit en bracht Kees van Willigenburg in stelling. Dat betekende 2-1. In de rest van de eerste helft kreeg CDW nog legio kansen op de gelijkmaker. Deze werden echter niet benut. ook in de tweede helft was CDW de betere ploeg. De gelijkmaker hing voortdurend in de lucht, maar opnieuw ontbrak het aan een afmaker. Kees van Willigenburg werd nog neergelegd in het strafschopgebied. Hij hield er geen strafschop, maar een blessure aan over. Tien minuten vor tijd bracht Frits v.d. Berk Wim van Oudbroekhuizen in als extra aanvaller. Ook dat mocht niet baten.

31 oktober 1982: Victoria – CDW (0-2).
Scoreverloop: 11e minuut 0-1 (Kees van Willigenburg), 60e minuut 0-2 (Hans v.d. Vliet)
De koploper tegen de nummer laatst. Maar in het veld was dat niet zichtbaar. CDW had gekozen voor een wat defensiever systeem en dat wierp zijn vruchten af. Hans v.d. Vliet was geposterd als laatste man, Hans de Jong als voorstopper. Albert Achterberg kwam achter de spitsen te spelen. Vooral het optreden van Hans v.d. Vliet als laatste man bleek een gouden greep te zijn. Hij leidde de verdediging bekwaam. Hans de Jong legde de ruim 2 meter lange spits van Victoria aan banden. De Wijkenaren domineerden de wedstrijd overtuigend. In de tiende minuut was er al succes, een hoge voorzet van Leo Barte werd door Hans v.d. Vliet meegenomen. Hij bracht Kees van Willigenburg in stelling, die niet aarzelde: 0-1. CDW controleerde de wedstrijd, gaf niets weg, dwong een aantal kansen af en had ook na rust het betere van het spel. In de 60e minuut werd de wedstrijd beslist. Uit een razendsnelle uitbraak zette Jan Wortman de bal voor, waar Hans v.d. Vliet klaar stond om in te schieten: 0-2. In de resterende tijd probeerde Victoria meer druk te zetten. dat lukte niet, danzij het ijzerstereke spelen van de CDW verdediging. De Wijkse ploeg kreeg zelfs nog een aantal kansen om de uitslag verder uit te bouwen. Het bleeft echter bij een 0-2 overwinning.

6 november 1982: CDW – Soest (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Albert Achterberg (70-Jan van Maurik), Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 20e minuut 1-0 (Kees van Willigenburg)
De veranderde tactiek bleek opnieuw succesvol. In plaats van vol op de aanval te spelen werd de tegenstander opnieuw vanuit een gesloten defensie onder druk gezet. Soest was bovendien naar Wijk bij duurstede gekomen om een punt te halen en weigerde over de middenlijn te komen. Die instelling zorgde er voor dat CDW een groot veldoverwicht had en de Soester defensie af en toe dol draaide. Met name de uitblinkers Jan Wortman en Pieter Barte dreven de gasten soms tot wanhoop. In de 20e minuut was het raak. Een fraaie combinatie tussen Jan Lieverse en Pieter Barte resulteerde in een gave voorzet van Barte op Kees van Willigenburg, die vallend de bal achter de doelman kopte. Na deze treffer liet CDW zich terug zakken, maar Soest volhardde in de gekozen tactiek en weigerde aan te vallen. Na enige tijd rolden de aanvallen van CDW dan ook weer over het veld. In de tweede helft verliet Soest de verdedigende stellingen enigszins, maar het lukte hen niet de Wijkse verdediging in verlegenheid te brengen. Integendeel, de beste kansen waren voor CDW. Het bleef echter bij 1-0.

20 november 1982: VVOG – CDW (0-0).
Meestal is een 0-0 gelijkspel niet leuk voor het publiek. VVOG en CDW maakten er echter een boeiende wedstrijd van. Opnieuw werd duidelijk dat de verdediging “nieuwe stijl” het spel van CDW degelijker maakt. In de hele wedstrijd werden slechts enkele kansjes weggegeven. CDW had een licht veldoverwicht, vooral in de tweede helft. De meeste en beste kansen waren ook voor de ploeg uit Wijk bij Duurstede. Het lukte echter niet om te scoren.

28 november 1982: CDW – Zwaluwen Vooruit (1-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Pieter Barte (35-Jan van Maurik), Jan Wortman, Hans v.d. Vliet (60-Wim van Oudbroekhuizen), John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 15e minuut 0-1, 35e minuut 1-1 (Hans v.d. Vliet)
In een slechte wedstrijd waren de verdedigers de aanvallers de baas. CDW begon overtuigend, was ook enkele keren gevaarlijk, maar moest toch toestaan dat Zwaluwen Vooruit na een kwartier op voorsprong kwam. In de 35e minuut werd Hans v.d. Vliet precies op tijd gelanceerd door Jan Wortman. De Wijkse libero scoorde beheerst. Zwaluwen Vooruit schuwde de grove overtreding niet en de scheidsrechter was vaak te lankmoedig tegenover de harde Utrechtse ingrepen om het Wijkse aanvalsspel te ontregelen. Een kwartier na rust werd een Utrechtse vleugelverdediger echter heengezonden na het neerhalen van de doorgebroken Kees van Willigenburg. Het laatste half uur speelde CDW dus met een numerieke meerderheid. Dat was in het veld niet te merken, daarvoor was de Wijkse ploeg te zeer verzwakt na het geblesseerd uitvallen van Pieter Barte en Hans v.d. Vliet. De tien van Zwaluwen kregen zelfs de beste mogelijkheden om de winnende treffer te scoren. Het bleef echter 1-1.

5 december 1982: Kampong – CDW (3-3).
Scoreverloop: 15e minuut 0-1 (Jan Wortman), 20e minuut 1-1, 33e minuut 2-1, 57e minuut 2-2 (Kees van Willigenburg), 78e minuut 2-3 (Jan Lieverse), 85e minuut 3-3
In een aantrekkelijke wedstrijd deelden Kampong en CDW de punten. CDW startte sterk en nam al na een kwartier de leiding via een doelpunt van Jan Wortman, die een combunatie met Kees van Willigenburg succesvol afrondde. Vijf minuten later kwam Kampong langszij en in de 33e minuut namen de Utrechters de leiding. In de tweede helft kreeg CDW de wedstrijd beter onder controle. In de 57e minuut maakte Kees van Willigenburg schitterend gelijk. Op volle snelheid omspeelde hij de laatste man van Kampong en tikte de bal beheerst in het doel. In de 78e minuut leek CDW de winst binnen te halen. Jan Lieverse nam een hoge voorzet van Leo Barte vol op de slof en liet de 2-3 aantekenen. Kampong perste er nog een slotoffensief uit en bracht vijf minuten voor tijd, uit een corner, de 3-3 op het bord.

9 januari 1983: CDW – PVCV (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Jan Lieverse, Jan van Maurik, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 33e minuut 1-0 (Jan Wortman)
Ondanks het slechte weer, er waren vele plensbuien, maakten beide ploegen er een leuke wedstrijd van. De strijd werd veelal op het middenveld uitgevochten. CDW kreeg een paar kleine kansjes en een enkele grote. Zo zag Pieter Barte een ziedend schot vanaf 40 meter ternauwernood gestopt worden. Uit een voorzet van de hardwerkende Jan van Maurik maakte een PVCV verdediger onnodig hands. Jan Wortman verzilverde de penalty beheerst. Na rust kregen beide ploegen kansen, maar de keepers wisten van geen wijken. Daardoor bleven de punten in Wijk bij Duurstede, waar een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven.

23 januari 1983: CDW – Midlandia (1-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Paul v.d. Weerd (60-Jan Lieverse), Jan van Maurik, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 35e minuut 1-0 (Kees van Willigenburg)
Dankzij een overwinning op koploper Midlandia klom CDW naar de zevende plaats op de ranglijst en kon voor het eerst dit seizoen voorzichtig naar boven worden gekeken. Vanaf het eerste moment dicteerde CDW het spel met een grote gretigheid en agressiviteit. Het eenrichtingsverkeer naar het Utrechtse doel had een aantal kansen tot gevolg. Met gevarieerd aanvalsspel hield CDW Midlandia onder druk. Hans de Jong en Hans v.d. Vliet schoven regelmatig mee naar voren en ook Leo Barte kwam een paar keer op, omdat hij achterin toch niets te doen had. Hij stond in de 35e minuut aan de basis van het eerste en enige doelpunt. Zijn kromme voorzet belandde bij Kees van Willigenburg die de bal inschoot. In de tweede helft verzuimde CDW om afstand te nemen. Er waren legio kansen om te scoren, maar het ontbrak aan koelbloedigheid. Daar putte Midlandia hoop uit en perste er nog een slotoffensief uit, dat ook nog een paar kansjes opleverde. Zo kon ook keeper Kees de Heus zijn klasse nog eens laten zien. Ook de counters van CDW leverden niets op, zodat de eindstand werd bepaald op 1-0.

30 januari 1983: BVC – CDW (0-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Paul v.d. Weerd (70-Jan Lieverse), Jan van Maurik (60-Wim van Oudbroekhuizen), Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Het gelijkspel werd door het Wijkse kamp beschouwd als een nederlaag. In de eerste helft werd er ongeconcentreerd en slap gespeeld. De sneeuw- en hagelbuien en de harde wind maakten goed voetbal vrijwel onmogelijk. Het spel was van de kant soms nauwelijks te volgen. CDW was de betere ploeg en kreeg de betere kansen. Uit een voorzet van Paul v.d. Weerd miste Jan Wortman alleen voor de keeper, Kees van Willigenburg scoorde wel, maar dat doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De afstandschoten van Pieter Barte veroorzaakten wel veel gevaar, maar geen doelpunt. BVC werd voor rust slechts enmaal gevaarlijk, toen keeper Kees de Heus missloeg. Pietr Barte redde zijn keeper op de doellijn. Na rust dicteerde CDW opnieuw het spel, maar opnieuw bleek dat scoren de Wijkse ploeg moeilijk af gaat. Paul v.d. Weerd miste twee goede kansen en ook Kees van Willigenburg scoorde niet. De beste mogelijkheid kreeg Wim van Oudbroekhuizen, die was ingevallen voor de met een knieband blessure uitgevallen Jan van Maurik. Hij gleed echter uit, waardoor de bal tegen de paal rolde. Hans de Jong kon in de 75e minuut niet verder spelen. Toen hij een bal kopte kreeg hij een trap tegen zijn onderkaak van Gerard Lieverse. Een gescheurde lip was het gevolg. Omdat CDW al tweemaal gewisseld had moest de ploeg met tien man verder. BVC ruikte zijn kans, maar de Bilthovense pogingen brachten Kees de Heus niet in verlegenheid.

27 februari 1983: DWSV – CDW (3-3).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Paul v.d. Weerd (70-Wim van Oudbroekhuizen), Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg (75-Albert Achterberg).
Scoreverloop: 16e minuut 1-0, 24e minuut 1-1 (Hans de Jong), 40e minuut 1-2 (Kees van Willigenburg), 46e minuut 1-3 (Jan Wortman), 47e minuut 2-3, 60e minuut 3-3
CDW kwam heel moeizaam ui de startblokken. Hekkesluiter DWSV overheerste het eerste kwartier en kwam in de 16e minuut verdiend op voorsprong. CDW was door dat doelpunt wkker geschud. Acht minuten later scoorde aanvoerder Hans de Jong de gelijkmaker. Hij rukte mee op naar voren, ging een eem-tweetje aan met Jan Wortman en rondde beheerst af: 1-1. CDW bleef daarna sterker. Met gevarieerde en gored opgezette aanvallen werd het Utrechtse doel onder vuur genomen. Dat resulteerde kort voor tijd in een doelpunt van Kees van Willigenburg, die de 1-2 keihard inkogelde. Kort na rust schoot Jan Wortman de 1-3 binnen en leek de ploeg op rozen te zitten. DWSV scoorde echter vanaf de aftrap de 2-3. De Utrechters roken hun kans. In de 60e minuut werd hun offensief beloond, Hans v.d. Vliet verspeelde de bal en de 3-3 werd op het scorebord gezet. In het slotoffensief kreeg DWSV nog een paar kansen, maar de Wijkse counters waren zeker zo gevaarlijk. Het bleef echter bij 3-3.

6 maart 1983: CDW – Victoria (2-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Paul v.d. Weerd (75-Albert Achterberg), Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen (75-Wim van Oudbroekhuizen) en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 85e minuut 1-0 (Jan Wortman), 86e minuut 1-1, 89e minuut 2-1 (Albert Achterberg)
Emotionele en sensationele taferelen speelden zich af in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Het publiek had zich al opgemaakt om naar huis te gaan na een bloedeloze 0-0 toen in de 85e minuut Wim van Oudbroekhuizen en Albert Achterberg diep werden gestuurd. Achterberg kreeg weliswaar een duwtje in de rug, maar toen had de Victoria keeper de bal al. De scheidsrechter wees resoluut naar de elf meterstip. Jan Wortman verzilverde het presentje. Een minuut werd de balans hersteld. Bij een aanval van Victoria zou de niet bij een tegenstander in de buurt staande Gerard Lieverse geduwd hebben. De bal ging andermaal op de stip: 1-1. De senstatie was even later compleet. Jan Lieverse schoot de bal hoog voor het doel van Victoria, waar Kees van Willigenburg doorkopte naar de vrijstaande Albert Achterberg, die trefzeker uithaalde, 2-1.

20 maart 1983: Vreeswijk – CDW (2-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 17e minuut 0-1 (Gerard Lieverse), 41e minuut 0-2 (Kees van Willigenburg), 61e minuut 1-2, 68e minuut 2-2
Vreeswijk starte de wedstrijd voortvarend en probeerde via een vroege treffer de wedstrijd naar de hand te zetten. Enkele grote, maar gemiste kansen waren het gevolg. Na deze beginfase nam CDW het heft over en met meer succes: uit een vrije trap net buiten de het strafschopgerbied schoot Gerard Lieverse de 0-1 binnen. Daarna drong Vreeswijk weer aan, maar toen hun offensief kort voor rust wegebde nam CDW het weer over. Opnieuw werd er gescoord uit een vrije trap. Nu plaatste Jan Wortman de bal op het hoofd van Kees van Willigenburg, die de keeper kansloos liet. Na rust viel Vreeswijk aan. In de 61e minuut gaf de scheidsrechter een hevig aangevochten penalty, die door Vreeswijk bekwaam werd benut. In de 68e minuut viel de gelijkmaker uit een vrije trap. Kort voor tijd kopte Pieter Barte de bal in het doel. Dit doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Zo werd 2-2 de eindstand.

28 maart 1983: Soest – CDW (1-2).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Hans de Jong, Jan Lieverse (75-Albert Achterberg), Wim van Oudbroekhuizen, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 11e minuut 0-1 (Gerard Lieverse), 21e minuut 1-1, 31e minuut 1-2 (Pieter Barte)
Met niet altijd mooi, maar wel karaktervol voetbal nam CDW de punten mee naar huis. In de ordinaire schoppartij van Soest-zijde hielden de Wijkse spelers het koppie er goed bij. Soest liep vooral in de tweede helft voornamelijk tegen zichzelf te voetballen. In de eerste helft kwam de eindstand al op het bord. In de 11e minuut kreeg CDW een vrije trap op 20 meter van het doel. Gerard Lieverse weet de laatste tijd wel raad vanaf die afstand, ook nu joeg hij de bal in het doel, 0-1. Tien minuten later werd er te ruim gedekt, waardoor Soest de kans kreeg de gelijkmaker in te koppen. Weer tien minuten later zorgde uitblinker Pieter Barte er voor dat de eindstand op het scorebord kwam te staan: hij kopte een voorzet van John van Gelderen in. In de tweede helft probeerde Soest alles om de aansluitende treffer te forceren. CDW bleef “clean” voetballen en reageerde niet op de Soester schoppartijen. Uiteindelijk haalde Soest zichzelf daardoor uit het spel, zodat CDW de partij vrij eenvoudig uit kon spelen.

14 april 1983: CDW – VVOG (4-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Albert Achterberg, Jan Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 15e minuut 1-0 (John van Gelderen), 46e minuut 2-0 (Jan Wortman), 70e minuut 3-0 (Albert Achterberg), 75e minuut 4-0 (Jan Wortman)
CDW boekte een overtuigende 4-0 overwinning op VVOG. Voor rust konden de Harderwijkers CDW nog aardig bijbenen, maar na rust liepen de Wijkenaren, met Jan Wortman als uitblinker, uit naar de grootste overwinning van dit seizoen. CDW begon gehandicapped aan de wedstrijd, aanvoerder Hans de Jong moest met een gebroken teen (opgelopen tegen Soest) aan de kant blijven. Zijn vervanger, Wim van Oudbroekhuizen speelde een sterke partij. In de vijftiende minuut stoorde Albert Achterberg goed, waardoor hij in balbezit kwam. Zijn voorzet was op maat, John van Gelderen joeg de bal in vogelvlucht in de touwen, 1-0. In de rest van de eerste helft dwongen beide ploegen een paar kansen af, gescoord werd er niet. In de eerste minuut na rust werd de wedstrijd in feite beslist. Uitblinker Jan Wortman scoorde met een boogballetje over de uitlopende keeper heen de 2-0. Twintig minuten voor tijd brak Wortman door tot aan de achterlijn. Zijn voorzet werd door Albert Achterberg ingetikt, 3-0. En nog was de honger niet gestild: in de 75e minuut werd Kees van Willigenburg in de diepte aangespeeld. Toen hij wilde uithalen werd hij onderuit gehaald. Jan Wortman schoot vanaf elf meter de 4-0 onhoudbaar in.

17 april 1983: CDW – UVV (2-0).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Jan Lieverse, Albert Achterberg (80-Adrie Stormbroek), Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 21e minuut 1-0 (Jan Wortman), 40e minuut 2-0 (Albert Achterberg)
Door een verdiende 2-0 zege op UVV, het gelijkspel van Zwaluwen Vooruit tegen PVCV en de verliespartij van Midlandia heeft CDW de kansen op het kampioenschap in eigen hand. De ploeg staat “los” op de tweede plaats, met twee punten achterstand op koploper Zwaluwen Vooruit. En dat is de volgende tegenstander. De overwinning op mede-titelkandidaat UVV kwam vrij simpel tot stand. UVV werd bij vlagen compleet overklast. Vooral in de eerste helft was CDW veel sterker. De duizend toeschouwers zagen hoe CDW de tegenstander met vloeiend aanvalsspel in de verdediging drukte. Het sterke Wijkse middenveld, met Jan Wortman, Jan Lieverse en uitblinker Pieter Barte leidde vele aaanvallen in. In de 21e minuut was het raak. Na een een-twee combinatie met John van Gelderen ging Jan Wortman alleen op de keeper af, omspeelde deze en werd gevloerd. De terecht gegeven penalty werd door Wortman zelf in de touwen gewerkt, 1-0. In de 40e minuut speelde John van Gelderen twee tegenstanders uit, rukte op naar de achterlijn en zette voor op Albert Achterberg die de 2-0 aantekende. Na rust verliet UVV de verdedigende stellingen enigszins. CDW controleerde echter gemakkelijk en had zelf de beste kansen.

24 april 1983: Zwaluwen Vooruit – CDW (3-2).
Scoreverloop: 14e minuut 1-0, 23e minuut 2-0, 63e minuut 2-1 (eigen doel), 74e minuut 3-1, 75e minuut 3-2 (Kees van Willigenburg)
In deze wedstrijd moest het gebeuren. Bij verlies mocht Zwaluwen Vooruit zich kampioen noemen. Bij een gelijkspel zou het Utrechtse feestje nog een week uitgesteld worden en bij winst zouden beide ploegen op een gedeelde eerste plaats uitkomen. De beslissing zou dan volgende week vallen of misschien zelfs weer in een beslissingswedstrijd. En daar had met name CDW goede herinneringen aan. CDW toog dan ook volop ten aanval. De Utrechtse verdediging werd enkele keren aan het wankelen gebracht, maar de bal wilde er niet in. Zwaluwen Vooruit speelde het slimmer. Zij lieten CDW komen en hanteerden de counter tweemaal succesvol. Bij rust stond de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust zette CDW alles op de aanval. De Utrechtse verdediging werd veelvuldig in de problemen gebracht en in de 63e minuut was het dan eindelijk raak, eem vrije trap van Leo Barte verdween via een Zwaluwen Vooruit speler in het doel, 2-1. CDW zette nog meer druk, maar het was Zwaluwen dat de volgende treffer scoorde. De Wijkse verdediging reageerde een kwartier voor tijd apatisch op een Utrechtse vrije schop en het was 3-1. In het laatste kwartier schoof voorstopper Wim van Oudbroekhuizen mee naar voren. De druk op het Utrechtse doel nam nog meer toe. De beloning kwam snel, in de 76e minuut kopte Kees van Willigenburg een voorzet van Jan Wortman in. In het resterende deel van de wedstrijd probeerde CDW nog om de gelijkmaker te maken, maar dat lukte niet meer. De winst bleef bij de ploeg uit Utrecht.

8 mei 1983: CDW – Kampong (1-1).
Opstelling: Kees de Heus, Leo Barte, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Albert Achterberg, Paul v.d. Weerd (70-Adrie Stormbroek), Pieter Barte, Jan Wortman, Hans v.d. Vliet, John van Gelderen en Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 53e minuut 1-0 (Albert Achterberg), 90e minuut 1-1
Voor CDW viel er niets meer te verdienen, maar Kampong had nog een punt nodig om zich veilig te spelen. De Utrechtse ploeg nam dan ook het initiatief. In de eerste helft hadden beide ploegen kansen, maar paal, lat en de keepers stonden doelpunten in de weg. Na rust nam CDW de leiding. Uit een voorzet van Jan Wortman scoorde Albert Achterberg. Daarna kreeg CDW de beste kansen, maar wist niet meer te scoren. Kampong had zich bijna neergelegd bij het onvermijdelijke, maar in blessuretijd kopte Wim van Oudbroekhuizen de bal achteruit in plaats van vooruit. Kampong profiteerde en scoorde de gelijkmaker. Tijdens de tweede helft ontrolden de supporters een groot spandoek met de tekst “Supporters danken CDW voor seizoen 1982-1983”. Na afloop werden spelers en trainer in de bloemen gezet. Ook het clublied werd uit volle borst gezongen. Zo eindigde dit mooie seizoen op gepaste wijze.